reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam w klubie u mnie też problemy z przyswajaniem progesteronu i dokładnie to samo 4x luteina, 2x Utrogestan i 1 raz Prolutex. Szykuje powili się aby w październiku mieć transfer i chociaż mój lekarz nigdy mi nie zrobił badania stężenia przed transferem to na pewno zrobię.
U mnie się zaczął nowy cykl ,mam dzisiaj wizytę, więc znowu przygotowywanie do transferu, pewnie mi wypadnie koniec września początek października i się zastanawiam jaki teraz będzie kazał mi brać progesteron I też zamierzam dzień przed transferem zrobić progesteron

reklama
A przed okresem zawsze boli Cię brzuch ?
Ten ból może być również dobrym objawem
Boli mnie zawsze jak mam owulacje i w dniu okresu, ale to tez nie zawsze. Przed okresem raczej nie mam dolegliwości bólowych. Bardziej odczuwam czas owulacji.

A Ty bierzesz/brałaś nospe? Lekarz mi nic nie mówił o niej, a nie chce zaszkodzić..

Boli mnie zawsze jak mam owulacje i w dniu okresu, ale to tez nie zawsze. Przed okresem raczej nie mam dolegliwości bólowych. Bardziej odczuwam czas owulacji.

A Ty bierzesz/brałaś nospe? Lekarz mi nic nie mówił o niej, a nie chce zaszkodzić..
No spa nie zaszkodzi oczywiście nie w ilościach hurtowych. Ja bardzo długo brałam po transferze chyba z dobry miesiąc bo miałam takie jakby skurcze a córa zdrowa :)

U mnie się zaczął nowy cykl ,mam dzisiaj wizytę, więc znowu przygotowywanie do transferu, pewnie mi wypadnie koniec września początek października i się zastanawiam jaki teraz będzie kazał mi brać progesteron I też zamierzam dzień przed transferem zrobić progesteron
Jeśli mogę zasugerować to super przyswajalnym progesteronem jest cyclogest . Jeden czopek dowcipny ma 400mg progesteronu .

Trzymam kciuki za wizytę 😎 i koniecznie dawaj znać jak będziesz po .

Ja nara

Ja narazie jestem przed 4 transferem .
W poprzednich nigdy nie brałam nospy ale tez nigdy mnie brzuch nie bolał , nawet przed okresem mnie nigdy nie boli brzuch .

Ja właśnie go biore 2x dziennie i w sumie tylko tyle. Nic więcej lekarz mi nie przepisał 🤔
Pierwszą ciąże jechałam na 3 czopkach .
Teraz lekarz już zapowiedział ze tez będziemy na cyclogescie ale na 2 dziennie czyli tak jak u Ciebie 👌🏼
Nic się nie martw . To naprawdę spora dawka progesteronu 😉

Pierwszą ciąże jechałam na 3 czopkach .
Teraz lekarz już zapowiedział ze tez będziemy na cyclogescie ale na 2 dziennie czyli tak jak u Ciebie 👌🏼
Nic się nie martw . To naprawdę spora dawka progesteronu 😉
A leżysz jakość specjalnie po zażyciu ich? Przez ile nie chodzisz do toalety? Wieczoren staram się lezec przez 1,5h i oglądać w tym czasie film bez wychodzenia do toalety, ale z rana to wiadomo tu do pracy i ciagle w ruchu… zawsze coś wyleci. Pytanie czy mimo to przyswaja się odpowiednia dawka i wyciekanie leku nie wpływa w większej mierze na przyswajalność.

reklama
A leżysz jakość specjalnie po zażyciu ich? Przez ile nie chodzisz do toalety? Wieczoren staram się lezec przez 1,5h i oglądać w tym czasie film bez wychodzenia do toalety, ale z rana to wiadomo tu do pracy i ciagle w ruchu… zawsze coś wyleci. Pytanie czy mimo to przyswaja się odpowiednia dawka i wyciekanie leku nie wpływa w większej mierze na przyswajalność.
Moj transfer będzie dopiero w październiku ( wczesniejsza ciaze miałam na cyclogescie) . Nic się nie martw i nie stresuj . Taki urok globułek , zawsze coś tam wypłynie co ma w środku zostać, zostanie .

Do góry