reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej , dostałam wyniki genetycznych mutacji trombofilii , ten panel caly żadnych mutacji nie wykryto, ale interesuje mnie to , możecie pomóc co to znaczy?
To znaczy, ze wykluczaja trombofilie na podstawie oznaczonych genow, gdzie jak piszesz nie ma zadnych mutacji… jesli kiedys zacznie sie oznaczac inne geny i w tamtych mialabys mutacje, to taki tekst chroni laboratorium, ze napisalo ze ryzyko choroby na podstawie wyniku jest niskie - przynajmniej ja to tak rozumiem ;)

reklama
Dziewczyny! Bardzo proszę o modlitwę za moja znajoma tutaj w Holandii, dziś w nocy urodziła synka z in vitro w 25tyg ciąży (25+2) przez cesarskie cięcie. Powodem były skurcze porodowe i skracajaca się szyjka. Synek 800g,
Ponoć oddycha samodzielnie (na czas podane zastrzyki) teraz trzeba się modlić by przeżył 😭😰😰

No i kochane biochem
1 beta 14.98
2 beta 53.16
3 beta 106.19
4 beta 68.68
3 aniołek 😭
Zapisałam się do immunologa online. Mam nadzieje, że dostane accofil i sprobuje jeszcze 1 raz. Ale z in vitro zrezygnowaliśmy. Nie dam rady, psychicznie mnie to przytłoczyło.
Powodzenia reszcie wrześniowych kreseczek. Trzymam kciuki 🧡
Bardzo mi przykro! Wygląda na to że Twój organizm chce być w ciąży. Nie wiem jak Cię pocieszyć. Znam przypadki że po biochemicznych często były zaraz zdrowe dzidzie. Tego Tobie życzę!

Dziewczyny czy robicie w dniu transferu bądź dzień przed progesteron ? Bo u mnie 5dpt było tylko 13,4 i wydaje mi się, że był za niski. Lekarz mowil ,że ma być conajmniej 25 bo taki jest najlepszy na zagniezdzenie. U mnie nawet nie doszło do zagnieżdżenia.

Dziewczyny! Bardzo proszę o modlitwę za moja znajoma tutaj w Holandii, dziś w nocy urodziła synka z in vitro w 25tyg ciąży (25+2) przez cesarskie cięcie. Powodem były skurcze porodowe i skracajaca się szyjka. Synek 800g,
Ponoć oddycha samodzielnie (na czas podane zastrzyki) teraz trzeba się modlić by przeżył 😭😰😰
Takie maleństwo 😔 trzymamy kciuki i modlimy się żeby wszystko dobrze się skończyło ❤️❤️❤️ to że sam oddycha dobrze rokuje, Napewno wszystko będzie dobrze. Jest pod opieką lekarzy, napewno będą robić wszystko żeby kruszynkę uratować. Przesyłam dużo siły dla rodziców i maleństwa 💖

Dziewczyny czy robicie w dniu transferu bądź dzień przed progesteron ? Bo u mnie 5dpt było tylko 13,4 i wydaje mi się, że był za niski. Lekarz mowil ,że ma być conajmniej 25 bo taki jest najlepszy na zagniezdzenie. U mnie nawet nie doszło do zagnieżdżenia.
Ja jak badałam progesteron 7 dpt miałam 17, później też coś koło 20, z tym że jak miałam transfer na cyklu sztucznym. Nie wiem czy jest to jakaś różnica

Mi lekarz mówił że minimum to 11

reklama
Według najnowszych wytycznych progesteron w dniu transferu ma być 10.60 tak mi pisała pani embriolog

Do góry