reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Juz teraz lepiej, ale tak do 12 tc było fatalnie... Nie jadłam prawie, wszystko mnie mdliło przez co nie miałam siły. Dopadła mnie również cukrzyca ciążowa.
Jestem po prenatalnych i po wynikach Pappa - wszystko jest ok i to jest najważniejsze 🙃
20 września mam wizytę i mam nadzieję, że wtedy już poznamy płeć 😊
Najwazniejsze, ze juz lepiej sie czujesz;) a cukrzyca na diecie czy insuline musisz brac?

ja pewnie cos kolo 20 wrzesnia bede miala wizyte u ginekologa, ale to sie umowie dopiero po dzisiejszej becie, jak urosnie;)

reklama
Niewiem czy tak nie jest wszędzie.
W invicta napewno.
W klinice też robiłam pgd i również obowiązkowa była wizyta u genetyka. Wydaje mi się że tak nakazuje prawo. Omawia się tam.wskazania do pgd i zagrożenia z niego wynikające
Ja u siebie nie miałam zadnej wizyty z genetykiem. Rozmawialam z prowadzacym lekarzem o badaniach. I on pozniej potwierdzil z genetykiem, ze pgta jest wskazane. Bez dodatkowych oplat.

Najwazniejsze, ze juz lepiej sie czujesz;) a cukrzyca na diecie czy insuline musisz brac?

ja pewnie cos kolo 20 wrzesnia bede miala wizyte u ginekologa, ale to sie umowie dopiero po dzisiejszej becie, jak urosnie;)
Cukrzyca póki co na diecie ale chyba skończy się na insulinie bo nie bardzo mi wychodzi ta dieta... na czczo mam zawsze ponad 90 a norma jest do 90.
W przyszłym tygodniu mam wizytę kontrolna u diabetologa, pokaze dzienniczek i zobaczymy czy zaleci insulinę.
Tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki, żeby dzisiejsza beta była prawidłowa.
Nie mogę się już doczekać, czekam jak na swoją 😁😁😁
A masz jakieś objawy czy to aktualnie tylko brak okresu?

Cukrzyca póki co na diecie ale chyba skończy się na insulinie bo nie bardzo mi wychodzi ta dieta... na czczo mam zawsze ponad 90 a norma jest do 90.
W przyszłym tygodniu mam wizytę kontrolna u diabetologa, pokaze dzienniczek i zobaczymy czy zaleci insulinę.
Tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki, żeby dzisiejsza beta była prawidłowa.
Nie mogę się już doczekać, czekam jak na swoją 😁😁😁
A masz jakieś objawy czy to aktualnie tylko brak okresu?
Na razie objawow zadnych nie mam… mam tylko katar od 2 dni, ale to taki, ze w sumie nie pamietam kiedy ostatnio tak mialam….

Na razie objawow zadnych nie mam… mam tylko katar od 2 dni, ale to taki, ze w sumie nie pamietam kiedy ostatnio tak mialam….
Jeszcze bardzo wcześnie, pamiętam moją pierwszą betę i to oczekiwanie na kolejne.
Cuda sie zdarzają jak widać, trzeba wierzyć, że teraz już się uda 😀
A macie już jakieś dzieci? 🙃

reklama
Niestety nie… dlatego taki szok to co sie teraz dzieje ;)
Ktoś nad Wami czuwa i tak jak pisały dziewczyny wyżej - głowa odgrywa bardzo dużą rolę... Ja do drugiego transferu podeszłam z mysla, że biore ostatni zarodek, na pewno się nie uda, jadę na wakacje, odpoczywam do końca roku od lekarzy i do kolejnej procedury podchodzę w styczniu. Bete zrobiłam przy okazji 7dpt. Chciałam już przestać brać leki bo byłam na USG piersi przed transferem i okazało się że mam włókniaki, które najprawdopodobniej powstały przez hormony a brałam ciągle bo za mną 6 IUI.
I jakie moje zaskoczenie gdy beta była 54... Szok.
Także musisz myśleć pozytywnie, doszło do zapłodnienia więc to już ogromny sukces 🤗🤗🤗

Do góry