reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam 6 inseminacji bo 3 okazała się skuteczna (później poronienie).
Żałuję zmarnowanego czasu, pieniędzy i stresów. Podeszliśmy do in vitro, udało się przy pierwszej procedurze, drugi transfer.
Zdecydowanie nie polecam IUI...
ja miałam odrazu in vitro nawet nie proponował mi lekarz inseminacji ale @eij też przechodziła parę razy inseminacje a pierwsze in vitro udane i to podwójnie. ❤️@eij i jka tam Twoje maluchy lekarz naprawił wagę?

To już pewnie od lekarza będzie indywidualnie zależeć . Moja lekarka nie amówiła stanowczo nie . Ale to było nasze pierwsze podejscie do in vitro i odradzała . Za sobą mam ciąże pozamaciczna , niedrożne jajowody , smierć dziecka ….
Każdy ma własna ,inna historie , zdrowie i to pewnie tym się lekarz po części sugeruje …
Poruszę ten temat , będę delikatnie naciskać … zgodzi się będę w siódmym niebie . Nie zgodzi się trudno wezmę jeden . Mam swoje argumenty spróbuje je wykorzystać a czy się uda i będzie warto to tylko czas nam pokaże 😉
Dużo przeszłaś, więc powinien dać Ci tą szanse. W sumie to niewiem na co oni patrzą, że jednym podają 2 zarodki u innych się nie zgadzają, u mnie od strony zdrowia niema żadnych przeciwskazań, dlatego trochę się wkurzyłam, że się nie zgodził.

Dużo przeszłaś, więc powinien dać Ci tą szanse. W sumie to niewiem na co oni patrzą, że jednym podają 2 zarodki u innych się nie zgadzają, u mnie od strony zdrowia niema żadnych przeciwskazań, dlatego trochę się wkurzyłam, że się nie zgodził.
Doskonale Cię rozumiem … tez napewno poczuje zawód, złość… tak naprawdę to nasze … wiec czemu o tym decyduje ktoś obcy 🙃😜🫣
Najważniejsze żeby jednak się udało …
Czy z jedynka czy z dwójka

Zapisałam się do lekarza który pobierał mi komórki i robił transfer . Mojej lekarce podziękowałam . Nie było z nią dobrego kontaktu po transferze a na doktora zawsze mogłam liczyć . Ona ustaliła tylko albo i aż ilość i jakie lekarstwa brać przy stymulacji . Resztę zadziałał lekarz Bartosz ♥️. Punkcje , transfer , kontakt po transferze - on ♥️. Zawsze jakoś bardziej skłaniałam się ku lekarkom dopóki nie spotkałam jego 😉. Przystojny 😂 piękny głos 😂, przed 40 😂, delikatny , dokładny , uprzejmy o co najważniejsze umie w in vitro 👌🏼 Przy nim aż chce się nogi rozkładać 😂😂😂😂😂♥️

Doskonale Cię rozumiem … tez napewno poczuje zawód, złość… tak naprawdę to nasze … wiec czemu o tym decyduje ktoś obcy 🙃😜🫣
Najważniejsze żeby jednak się udało …
Czy z jedynka czy z dwójka

Zapisałam się do lekarza który pobierał mi komórki i robił transfer . Mojej lekarce podziękowałam . Nie było z nią dobrego kontaktu po transferze a na doktora zawsze mogłam liczyć . Ona ustaliła tylko albo i aż ilość i jakie lekarstwa brać przy stymulacji . Resztę zadziałał lekarz Bartosz ♥️. Punkcje , transfer , kontakt po transferze - on ♥️. Zawsze jakoś bardziej skłaniałam się ku lekarkom dopóki nie spotkałam jego 😉. Przystojny 😂 piękny głos 😂, przed 40 😂, delikatny , dokładny , uprzejmy o co najważniejsze umie w in vitro 👌🏼 Przy nim aż chce się nogi rozkładać 😂😂😂😂😂♥️
Niezła reklama doktorka , gdzie przyjmuję ?? Aż sama mam ochotę jechać na wizytę do niego. 😍😍😍🤣🤣🤣🤣

Dziewczyny, jakie macie sposoby na clexane i prolutex? Po tyn pierwszym co któryś zastrzyk mam masakryczne sińce, a prolutex napiernicza 2 dni. Pomocy! Mój brzuch wygląda jak pole bitwy...
Clexane: mocno sciskam w palcach skore. Robie prawie pod piersiami juz (9mc ciazy) sciskam kawalek skory w dwoch palcach,
im mocniej odciagne skore od ciala tym mniej boli a siniakow wcale nie ma.
Szukam kawalka skory ktory nie jest twardy po scisnieciu (zrost moze byc pod spodem).

reklama
Do góry