reklama
mala_Mi 80
Fanka BB :)
To chyba zależy od lekarza. Jeden mi mówił że wystarczy 10 bo w macicy i tak jest większe stężenie a drugi przy poziomie 12 dołożył mi więcej progesteronu. Co lekarz to inne podejście więc tak naprawdę nie ma chyba żadnej reguły. Poza tym progesteron jest wydzielany skokowo więc trzeba by badać często żeby faktycznie stwierdzić jaki jest poziom.Jestem 5dpt, zbadałam sobie dzisiaj prog, estradiol i tsh. Jak byłam na cyklu naturalnym i luteinę zaczęłam brać od transferu wieczorem, bo prog miałam 9,9, to teraz ile powinien wynosić?
Kiedy beta?
Dalej trzymam
nadziejaprzedewszystkim
Przed transferem dzwonił do mnie embriolog. Byłam akurat na miejscu. Wiedziałam, że dokumenty zostawią na recepcji, więc w ciągu paru minut odebrałam. Czytam wszystko od deski do deski. Był tam punkt "dodatkowe działania" (czy jakoś tak), wpisali AH. No to poleciałam z powrotem, zdążyłam w ostatniej chwili, bo już działali.jak zorientowałaś się ze nie podali embrioglue
Co do progesteronu, to dorzucili mi luteinę podjęzykowa i jeszcze jakąś. Chcieli dać proluteks, ale po wysłuchaniu moich argumentów na nie dali jakiś inny, który ma taką samą dawkę.
Ice41
Też nie wiedziałam, że tyle wyniesie koszt leków, mimo dotacji do in vitroWiem o czym mówisz. Za leki zapłaciłam 6 tys. Nie wiedziałam że nie ma refundacji na to
Serduszkowelove
Napisz koniecznie jak wyniki, trzymam kciuki! ♡Też nie wiedziałam, że tyle wyniesie koszt leków, mimo dotacji do in vitro
Serduszkowelove
Dziewczyny , korzystalyscie z psychologa w klinice ? Bo napisali mi maila, że w programie mam 2 darmowe wizyty I zebym skorzystała , ja jestem otwarta na takie propozycje tylko ze psychicznie czuję się dobrze , jak myślicie?
Ice41
a dlaczego prolutexu nie chciałaś?Przed transferem dzwonił do mnie embriolog. Byłam akurat na miejscu. Wiedziałam, że dokumenty zostawią na recepcji, więc w ciągu paru minut odebrałam. Czytam wszystko od deski do deski. Był tam punkt "dodatkowe działania" (czy jakoś tak), wpisali AH. No to poleciałam z powrotem, zdążyłam w ostatniej chwili, bo już działali.
Co do progesteronu, to dorzucili mi luteinę podjęzykowa i jeszcze jakąś. Chcieli dać proluteks, ale po wysłuchaniu moich argumentów na nie dali jakiś inny, który ma taką samą dawkę.
Ice41
w piątek zrobię betę, ale jak wcześniej byłam pewna, że się uda, tak teraz kiepsko...To chyba zależy od lekarza. Jeden mi mówił że wystarczy 10 bo w macicy i tak jest większe stężenie a drugi przy poziomie 12 dołożył mi więcej progesteronu. Co lekarz to inne podejście więc tak naprawdę nie ma chyba żadnej reguły. Poza tym progesteron jest wydzielany skokowo więc trzeba by badać często żeby faktycznie stwierdzić jaki jest poziom.
Kiedy beta?
Dalej trzymam
Ice41
okNapisz koniecznie jak wyniki, trzymam kciuki! ♡
reklama
nadziejaprzedewszystkim
To są zastrzyki. Ja jestem sama w domu z dzieciakami (mąż pracuje poza Polską), jedno z dzieci jest diabłem wcielonym (wszędzie wlezie, ostatnio spod sufitu wziął coś, co mu zabrałam - wrzucił mnóstwo kocy na fotel i po tym sięgnął na sufit szafy) ze spektrum, któremu nie jestem w stanie wszystkiego wytłumaczyć, gdy coś jest na "nie". Spanikowana wciąż chowam leki, a zastrzyki... Jeszcze jeden drugiemu zrobi. No i.... Po procedurze z zastrzykami (menopur i coś tam jeszcze) strasznie boję się igieł. Więc sama sobie nie zrobię. A pielęgniarki w mojej przychodni poprzednim razem też nie chciały.a dlaczego prolutexu nie chciałaś?
Podziel się: