eij
Fanka BB :)
A no tak, charytatywnie też się udzielałam trochęzapomniałas dodać że jeszcze prowadziłaś grupę wsparcia dla mnie z każdym pytaniem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A no tak, charytatywnie też się udzielałam trochęzapomniałas dodać że jeszcze prowadziłaś grupę wsparcia dla mnie z każdym pytaniem
jak zorientowałaś się ze nie podali embrioglueJestem po transferze dwóch zarodków. Jakoś podminowana. Najpierw w ostatniej chwili zobaczyłam, że mimo wcześniejszego opłacenia - nie uwzględnili embroglue, zdążyłam w ostatniej chwili zareagować. Potem przyszły wyniki estradiolu i progesteronu i wynik tego drugiego... Zastanawiam się, czy nie można było dać mi więcej luteiny przed transferem. Wynik niewiele ponad 16.
Lekarz mówił, że kiedyś podawano dobry zarodek ze słabym z myślą, ze ten lepszy pociagnie za sobą gorszy i mówił, ze okazało się wręcz przeciwnie. Skuteczność transferów spadła. Mówił, ze kluczowa jest klasa zarodka i nie laczylby dobrego zarodka z takim, który słabiej rokuje (w sensie ma jakaś 3). Ale wiadomo, że to tylko jego doświadczenia i przemyślenia.Ale nie ma badań ze jeden zarodek źle wpływa na implantację drugiego. Badania SĄ ale sprzeczne. Powikłania takiej ciąży są ogromne mi nikt nie chciał jej prowadzić… Ale świadomość lekarza musi być. Ja betę 6dpt miałam 85 10dpt 500!!! I w 16tygodniu TSH0,0009. Normalnie już byłaby gadka o tarczycy. Moja lekarka, ze beta jest ogromna i tak jest przy ciąży mnogiej. Moja beta była naprawdę ogromna. Miałam ogromne mdłości itp.
Chodzi o powikłania bardziej niż to ze jeden utrudni drugiemu implantację.
Kochana serdecznie gratuluję Jest przesłodkiCześć dziewczyny. Może niektóre mnie pamiętają zniknęłam z forum jako brzuchata na kilka miesięcy, potrzebowałam wyciszenia.. Czasami podczytywałam Was i trzymałam kciuki za każde Wasze szczęście. Chciałam poinformować, że 15.08 zwolniłam brzuch. Na świat przyszedł Oluś, moja blastusia, 4.1.1 54cm,3760kg, 10pkt. Walczcie kochane do póki starcza Wam sił, bo warto naprawdę ryczałam jak głupia jak wyciągnęli mi maluszka z brzucha i dali do wycalowania, najpierw stopki, potem rączki i na końcu buzke, był taki cieplutki mąż który czekał na Nas pod blokiem operacyjnym również wył jak głupi, niezapomniane przeżyciapo tylu latach walki, emocje sięgają zenitu... Zobacz załącznik 1435960a to sem ja
W kariotypach nic nie wyszlo - wszystko niby ok .ja też miałam w tych kartiptypach coś o tej trombofili i na zarodku 5.1.1. Się udało a @bazylia też miała niedrożne jajowody a zobacz jakiego ma naturalsa Musi się udać
Czytałam takie artykuły i były takie artykuły gdzie niby było na odwrót. Ja jestem zdania ze mało wiemy. Był czas, ze wszystkie miały zadrapanko bo arty mówiły ze to coś wnosi. I serio były artykuły. A potem pojawiały się artykuły ze to nic nie zmienia i przestali to robic. To samo ze sterydem…Lekarz mówił, że kiedyś podawano dobry zarodek ze słabym z myślą, ze ten lepszy pociagnie za sobą gorszy i mówił, ze okazało się wręcz przeciwnie. Skuteczność transferów spadła. Mówił, ze kluczowa jest klasa zarodka i nie laczylby dobrego zarodka z takim, który słabiej rokuje (w sensie ma jakaś 3). Ale wiadomo, że to tylko jego doświadczenia i przemyślenia.
A to synuś ma hemofilię? Czy to coś innego?W kariotypach nic nie wyszlo - wszystko niby ok .
Panel Na trombofilie zrobiłam ze względu na wrodzoną u synusia . Okazało się ze mam 2 mutacje .
Pamietam tą historie
Daje dodatkową nadzieje
a ja nie, bo skończyłam 40 lat
Wiem o czym mówisz. Za leki zapłaciłam 6 tys. Nie wiedziałam że nie ma refundacji na toa ja nie, bo skończyłam 40 lat
Ja mam napisane ,że już 3 dpt powinien być powyżej 25Jestem 5dpt, zbadałam sobie dzisiaj prog, estradiol i tsh. Jak byłam na cyklu naturalnym i luteinę zaczęłam brać od transferu wieczorem, bo prog miałam 9,9, to teraz ile powinien wynosić?