reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ahaha nie kuś nie kuś 🤪🤣🤣

Wiesz co u nas głównym problemem są moje niedrożne jajowody . Oprócz tego ostatnio doszła tylko albo i aż trombofilia .
Całą 4 mam 5.1.1 a 1 to 4.2.3 tylko ze nie przebadane …

Właśnie martwię się ze czas mija , lata przybywają … a minimum dwójkę bym bardzo chciała mieć … 🤰🤰♥️
Moje bąble to blaski 4.1.1 i 4.1.2 🙂

reklama
E tam, zależy jakie się ma podejście do tematu zarodków. Dla mnie to piękna pamiątka tego co przeszłam i myślę, że każda z nas czuje inaczej, więc nie ma co generalizować. Niektóre dziewczyny znają płeć od początku, inne nie chcą; każdy ma wybór i wie co jest dla niego dobre. Ja sama poprosiłam o zdjęcie i płytę :)
Ja tez myśle jak Ty 😁mój mąż jednak nie może patrzeć na te zdjęcia. I można tłumaczyć, ze nie mają niebieskich oczu i kręconych włosków …

Jestem po transferze dwóch zarodków. Jakoś podminowana. Najpierw w ostatniej chwili zobaczyłam, że mimo wcześniejszego opłacenia - nie uwzględnili embroglue, zdążyłam w ostatniej chwili zareagować. Potem przyszły wyniki estradiolu i progesteronu i wynik tego drugiego... Zastanawiam się, czy nie można było dać mi więcej luteiny przed transferem. Wynik niewiele ponad 16.

my w sumie obydwoje tez badaliśmy kariotypy , żołnierze starego wszystko w porządku ale myśle ze to nie daje żadnej gwarancji 🫣. Kurła mam mętlik w głowie . Musimy to serio przemyśleć i obgadać 🤪

Ładne kombo z dwójką maluchów ? 🫣🤪??
Ale pewnie tez radość i miłość podwojna ♥️

Nie żałujesz ? Nie zmieniłabyś teraz swojej decyzji gdybys mogła cofnąć czas ? ♥️
Ja jeszcze że swojej strony mogę powiedzieć, że sama ciąża blizniacza jest z zasady raczej trudniejsza. Potem to już pewnie będzie w ogóle ogień 😂
Ale tak serio uważam, ze każdy kto decyduje się na dwa zarodki powienien poczytać o wczesniactwie i z czym się wiąże, bo ryzyko jest większe niż w ciąży pojedynczej.
A w mojej ciąży zaliczam wszystkie możliwe niepożądane objawy po kolei. Mdłości, wymioty, bóle miednicy, pachwin, rozejście kresy białej na dużej szerokości, zadyszka, zaparcia, koszmarna zgaga, obrzęki stóp i rąk :D to nie jest zasada, że tak jest zawsze. Może mam tak trochę przez to, że już jestem starawa na pierwszą ciążę, ale to też warto o tym pomyśleć.
No i potem koszty dwójki dzieci na raz. Dwa łóżeczka, dwa materace, dwa razy więcej ciuszkow, dobre wozki podwójne są sporo drozsze ( używany boogaboo ok. 4000-4500zl,nowy 8tys), dwa foteliki do samochodu ( te co wybraliśmy to koszt 5000zl, ale czekamy na targi żeby trochę obniżyć cenę), nawet mleko modyfikowane gdyby nie udało się karmić piersią to będzie duży koszt, szczepienia itd.
Nie żałujemy decyzji i podjelibysmy dokładnie taka sama. Nie wyobrażam sobie jak to jest nosić tylko jedno dziecko w brzuchu. Uwielbiam myśl, że są tam razem 🥰🥰🥰
ale warto znać też możliwe trudności przed podjęciem tej decyzji
:)

A tu masz kochana na zachętę 🤣
Mnie również przekonałaś, zabieramy 2 i nic nie jest nas w stanie zatrzymać! Cudne dzieciaczki ♡♡♡ Jutro będę rozmawiać z doktor i od razu ogarnę wynik pgt drugiej blastki , ale wiem że zdrowe ♡ a transfer miałaś na cyklu sztucznym czy naturalnym i jakie leki miałaś przy transferze ? ♡♡♡

reklama
Jestem po transferze dwóch zarodków. Jakoś podminowana. Najpierw w ostatniej chwili zobaczyłam, że mimo wcześniejszego opłacenia - nie uwzględnili embroglue, zdążyłam w ostatniej chwili zareagować. Potem przyszły wyniki estradiolu i progesteronu i wynik tego drugiego... Zastanawiam się, czy nie można było dać mi więcej luteiny przed transferem. Wynik niewiele ponad 16.
Nic się nie stresuj, ja też jak badałam proga to miałam zawsze ok 17 mimo kosmicznych dawek luteiny 😉

Do góry