reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
to jeszcze spoko myslalam, ze koło tysiąca . Biorę pakiet właśnie bez leków, leki na własna rękę i jestem ciekawa .
bez dofinansowania rozumiem ? ☺️
Ja w mojej klinice za pierszym razem brałam procedurę niby wszystko wliczone było… A potem jak weszła refundacja to kombinowałam. Na NFZ czesc badań robiłam. Do punkcji to chyba wszystkie i infekcyjne. Poszłam do przychodni i gadałam z lekarzami. Wypisywali wszystko 😁oszczędność około 600zl jak nie więcej.. leki okazały się najmniejszym problemem bo dobrxe się stymulowalam i weszła refundacja.
I tutaj jest klucz bo jeżeli rezerwa jest niska to możesz słabo się stymulować i wtedy idą ogromne pieniądze na leki. Jak lekarz dobrze pokombinuje bo będzie mu się chcieć. To tez wypisze jakiś zamiennik..Ja np. Miałam dostać 75j menopuru ale już nie było na taką objętość refundacji. Poszukał i zapisał mi jakiś zamiennik. Ta sama substancja co menopur. No, ale ja kombinowalam bo było widmo kilku procedur. Mieliśmy być trudnym przypadkiem…
Za leki bez refundacji wydałam niecałe 2tys i było 19 komórek. Ale są dziewczyny które biorą 3x takie dawki leków i wtedy koszt to nawet 6-7tys jest.

Ja w mojej klinice za pierszym razem brałam procedurę niby wszystko wliczone było… A potem jak weszła refundacja to kombinowałam. Na NFZ czesc badań robiłam. Do punkcji to chyba wszystkie i infekcyjne. Poszłam do przychodni i gadałam z lekarzami. Wypisywali wszystko 😁oszczędność około 600zl jak nie więcej.. leki okazały się najmniejszym problemem bo dobrxe się stymulowalam i weszła refundacja.
I tutaj jest klucz bo jeżeli rezerwa jest niska to możesz słabo się stymulować i wtedy idą ogromne pieniądze na leki. Jak lekarz dobrze pokombinuje bo będzie mu się chcieć. To tez wypisze jakiś zamiennik..Ja np. Miałam dostać 75j menopuru ale już nie było na taką objętość refundacji. Poszukał i zapisał mi jakiś zamiennik. Ta sama substancja co menopur. No, ale ja kombinowalam bo było widmo kilku procedur. Mieliśmy być trudnym przypadkiem…
Za leki bez refundacji wydałam niecałe 2tys i było 19 komórek. Ale są dziewczyny które biorą 3x takie dawki leków i wtedy koszt to nawet 6-7tys jest.
Menopur 75 faktycznie nie jest refundowany ale 225 czy 300 już tak. Ja tak dostawałam a dawkowalam sobie wg zaleceń lekarza :)

Ostatnia edycja:
A wiecie, w No.vum procedury kosztują miliony, za wszystko trzeba dopłacac. Ale...
Dostałam na płytce time lapsy z hodowli naszych zarodków - 120 h w ciągu 45 sekund. W kółko oglądam! :)
Jak się urodzi z chociaż jednego dziecko to super. Ale jeżeli nie to gwarantuje Ci, ze będzie personifikacja pełną gębą i strata conajmniej 4 dzieci. Mówię serio. Moim zdaniem do transferu powinni dawać tylko cyferki zero zdjęć.

reklama
Jak się urodzi z chociaż jednego dziecko to super. Ale jeżeli nie to gwarantuje Ci, ze będzie personifikacja pełną gębą i strata conajmniej 4 dzieci. Mówię serio. Moim zdaniem do transferu powinni dawać tylko cyferki zero zdjęć
E tam, zależy jakie się ma podejście do tematu zarodków. Dla mnie to piękna pamiątka tego co przeszłam i myślę, że każda z nas czuje inaczej, więc nie ma co generalizować. Niektóre dziewczyny znają płeć od początku, inne nie chcą; każdy ma wybór i wie co jest dla niego dobre. Ja sama poprosiłam o zdjęcie i płytę :)

Do góry