reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A wiecie, w No.vum procedury kosztują miliony, za wszystko trzeba dopłacac. Ale...
Dostałam na płytce time lapsy z hodowli naszych zarodków - 120 h w ciągu 45 sekund. W kółko oglądam! :)
Ja tez mam płytę z hodowli ale jeszcze ani razu nie oglądałam. Nie wiem dlaczego. Leży sobie przy komputerze i czeka. I zerkam na nią za każdym razem … i czuje się dobrze :)

reklama
Nie, nie badałam. Korzystaliśmy z nasienia dawcy, mój kariotyp ok więc lekarz stwierdził że nie ma potrzeby badać
my w sumie obydwoje tez badaliśmy kariotypy , żołnierze starego wszystko w porządku ale myśle ze to nie daje żadnej gwarancji 🫣. Kurła mam mętlik w głowie . Musimy to serio przemyśleć i obgadać 🤪

Ładne kombo z dwójką maluchów ? 🫣🤪??
Ale pewnie tez radość i miłość podwojna ♥️

Nie żałujesz ? Nie zmieniłabyś teraz swojej decyzji gdybys mogła cofnąć czas ? ♥️

E tam, zależy jakie się ma podejście do tematu zarodków. Dla mnie to piękna pamiątka tego co przeszłam i myślę, że każda z nas czuje inaczej, więc nie ma co generalizować. Niektóre dziewczyny znają płeć od początku, inne nie chcą; każdy ma wybór i wie co jest dla niego dobre. Ja sama poprosiłam o zdjęcie i płytę :)
Tez taka płytkę mam choć leczę się w innej klinice 😉. Fajna sprawa , fajna pamiątka 🔥

my w sumie obydwoje tez badaliśmy kariotypy , żołnierze starego wszystko w porządku ale myśle ze to nie daje żadnej gwarancji 🫣. Kurła mam mętlik w głowie . Musimy to serio przemyśleć i obgadać 🤪

Nie żałujesz ? Nie zmieniłabyś teraz swojej decyzji gdybys mogła cofnąć czas ? ♥️
Ja też marzyłam o bliźniakach, miałam 2 transfery dwóch zarodków, ale w 3 dobie - ani nie wiadomo jak się rozwijały, ani czy były zdrowe. Teraz zdecydowaliśmy się na jeden
Ale tak jak Dziewczyny piszą, jeśli zarodki są przebadane ,podobne morfologicznie i nie ma przeciwwskazań to czemu nie?
Ja się nie znam na chaosie nawet z jednym dzieckiem, więc się wypowiem: na bank dasz radę z dwójką :p :)

Kombo mega 🙈🙈🙈 mam takie momenty że myślę sobie, na cholerę mi to było 🫣 🤣 ale nie, nie żałuję. Drugi raz zrobiłabym tak samo. Teraz zaczyna się fajny czas, śmieją się, można z nimi złapać kontakt, a jak podrosną to będą miały siebie nawzajem, będą się fajnie razem bawiły (mam nadzieję 😉). Każdy mi mówi, jeszcze dwa lata i nie masz dzieci, wpadną w wir zabawy i masz spokój 😄 a jakbym miała tylko jedno to za 3 lata chciałbym drugie, a wtedy już będę miała 38 lat 😳 także analizując wszystkie za i przeciw, nie nie żałuję w ogóle 🙂

A tu masz kochana na zachętę 🤣

Załączniki

• IMG_20220818_102526.jpg
    IMG_20220818_102526.jpg
    845 KB · Wyświetleń: 68
  • IMG_20220731_151153.jpg
    IMG_20220731_151153.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 66
Ja też marzyłam o bliźniakach, miałam 2 transfery dwóch zarodków, ale w 3 dobie - ani nie wiadomo jak się rozwijały, ani czy były zdrowe. Teraz zdecydowaliśmy się na jeden
Ale tak jak Dziewczyny piszą, jeśli zarodki są przebadane ,podobne morfologicznie i nie ma przeciwwskazań to czemu nie?
Ja się nie znam na chaosie nawet z jednym dzieckiem, więc się wypowiem: na bank dasz radę z dwójką :p :)
Ahaha nie kuś nie kuś 🤪🤣🤣

Wiesz co u nas głównym problemem są moje niedrożne jajowody . Oprócz tego ostatnio doszła tylko albo i aż trombofilia .
Całą 4 mam 5.1.1 a 1 to 4.2.3 tylko ze nie przebadane …

Właśnie martwię się ze czas mija , lata przybywają … a minimum dwójkę bym bardzo chciała mieć … 🤰🤰♥️

A tu masz kochana na zachętę 🤣
Nosz kurłaaaa 😍😍😍
Teraz to mnie przekonałas …. ♥️♥️♥️
Cudowności ♥️♥️♥️

Właśnie analizuje ze 34 lata już na karku …
Tez na jednym dzidziulku nie chce skończyć … zreszta transfer dwóch zarodków tak naprawdę nie daje nam żadnej gwarancji ze bliźniaki się urodzą …

Raz sie żyje 🤪 jak dostać po dupie to raz a porządnie 😂♥️

reklama
Nosz kurłaaaa 😍😍😍
Teraz to mnie przekonałas …. ♥️♥️♥️
Cudowności ♥️♥️♥️

Właśnie analizuje ze 34 lata już na karku …
Tez na jednym dzidziulku nie chce skończyć … zreszta transfer dwóch zarodków tak naprawdę nie daje nam żadnej gwarancji ze bliźniaki się urodzą …

Raz sie żyje 🤪 jak dostać po dupie to raz a porządnie 😂♥️
Dokładnie, odchować i mieć z głowy, a nie za kilka lat znowu w pieluchy się pchać 😄

Do góry