Po stymulacji zawsze się cuda dzieją z TSH. Nie trać wiary.Dziewczyny, mam wyniki z badań z wczoraj i proga mam wyjątkowo ładnego jak na mnie - 22, aldnzanto TSH 4,5. Mam hashimoto i to strasznie mi się rozjeżdża po stymulacji. 2 tygodnie tenu mialam 0,3, tydzień twnu 1, a w dzień transferu 4,5. I oczywiście zwiekszylam dawkę eurhyroxu, ale teraz świruję, że przez to się nie uda.
reklama
Serduszkowelove
Fanka BB :)
Nie czytasz moich wypowiedzi, napisalam Ci wcześniej, że zapłacimy teraz za wynik bo dawno jest zbadany , a nie jest po prostu opłacony co do lekow jutro będę dyskutować o tym z lekarzemAbsolutnie encorton nie jest podstawą i w mojej opinii nie powinien być stosowany bez wskazań. Encorton to lek sterydowy. Milion działań ubocznych. Stosowany ze wskazań immunologicznych.
U nas statystyka wskazuje, że 30% zarodków było chorych. Tak wykazało PGT. Ryzykujesz podając jeden zdrowy zarodek a drugi nieznany, bo wiesz statystycznie mało kto ma wszystkie zarodki zdrowe.
sarenkamala
U mnie narazie spokój po odstawieniu nic się nie dzieje. Chyba łożysko przejęło już robotę (całe szczescie). Który tc u ciebie?Ja mam to samo.
Miałam 4 różne progesterony, łączenie z prolutex i maksymalny raz mi wyszedł 20.
Wiem, że w macicy wyższy poziom i we duphason krwi też nie wychodzi.
No nic zobaczymy troszkę się boję, bo zmagam się co jakiś czas z krwawieniami. Paskudne krwiaki się przyplątują.
Czytałam, czytałamNie czytasz moich wypowiedzi, napisalam Ci wcześniej, że zapłacimy teraz za wynik bo dawno jest zbadany , a nie jest po prostu opłacony co do lekow jutro będę dyskutować o tym z lekarzem
Ale trochę mnie to zdziwiło, bo nasze wszystkie miały zrobiona biopsje, ale to nie znaczy, że były badane. Jesteś pewna, że jest zbadany? Bo nasze gdybym chciała żeby były zbadane to teraz ten bioptat (czyli wycięty fragment) byłby odmrozony i badany i znów oczekiwanie około miesiąca na wynik
Serduszkowelove
Tak jest zbadany, wynik jest zagwiazdkowany i jak opłacimy to wtedy udostępnia 3 były wysłane do badań, a za 2 zapłaciliśmy od razyCzytałam, czytałam
Ale trochę mnie to zdziwiło, bo nasze wszystkie miały zrobiona biopsje, ale to nie znaczy, że były badane. Jesteś pewna, że jest zbadany? Bo nasze gdybym chciała żeby były zbadane to teraz ten bioptat (czyli wycięty fragment) byłby odmrozony i badany i znów oczekiwanie około miesiąca na wynik
To super, sorry za wprowadzanie w błąd. To widzisz jakie zmiany, a tylko mamy rok roznicy w wieku zarodków a jakie różnice w tej samej klinice.Tak jest zbadany, wynik jest zagwiazdkowany i jak opłacimy to wtedy udostępnia 3 były wysłane do badań, a za 2 zapłaciliśmy od razy
Coffe18
Podczytuje was dziewczyny i muszę wam przyznać ze od dziecka marzyłam właśnie od dwóch córeczkach bliźniaczkach …
Mam jeszcze 5 zarodków - do adopcji nie oddam . Mam ponad 34 lata i szczerze bardzo bym chciała przygarnąć odrazu 2 kropki aleeee … bardzo się boje … to ciąża wysokiego ryzyka … boje się ze jeden będzie chory drugi zdrowy , boje się ze jeden dzidziuś będzie miał na drugiego zły wpływ (w sensie będzie podkradał w brzuszku wszystko to co najlepsze )
Czy lekarze odradzali wam podanie 2 zarodków naraz ? Nie baliście się ? Dodam ze jestem po 1 procedurze i urodziłam za pierwszym razem . Pozostałe zarodki są bardzo dobre (5.1.1) nie wiem czy zagadywać nawet do lekarza na ten temat ….
Mam jeszcze 5 zarodków - do adopcji nie oddam . Mam ponad 34 lata i szczerze bardzo bym chciała przygarnąć odrazu 2 kropki aleeee … bardzo się boje … to ciąża wysokiego ryzyka … boje się ze jeden będzie chory drugi zdrowy , boje się ze jeden dzidziuś będzie miał na drugiego zły wpływ (w sensie będzie podkradał w brzuszku wszystko to co najlepsze )
Czy lekarze odradzali wam podanie 2 zarodków naraz ? Nie baliście się ? Dodam ze jestem po 1 procedurze i urodziłam za pierwszym razem . Pozostałe zarodki są bardzo dobre (5.1.1) nie wiem czy zagadywać nawet do lekarza na ten temat ….
Ice41
A jesteś z invicta gdańsk?Tak jest zbadany, wynik jest zagwiazdkowany i jak opłacimy to wtedy udostępnia 3 były wysłane do badań, a za 2 zapłaciliśmy od razy
Moj lekarz był za podaniem dwoch, ale mówił, że warunek jest taki, że mają być maksymalnie podobne morfologicznie i oba zdrowe po PGT. Podaliśmy 5.2.2 i 5.2.1. Lekarz spojrzał na mnie czy mam warunki fizyczne na ciążę bliźniaczą. Myślę, że lepiej być bez otyłości czy chorób towarzyszących. Szczerze to i tak cała ciążę są jakieś nerwy, a szyjka wytrzyma, czy nie będzie porodu przedwczesnego, czy nie ma cukrzycy ciazowej, a potem jaki poród. Tyle że w pojedynczej ciąży dziewczyny w sumie tez mają te same zmartwieniaPodczytuje was dziewczyny i muszę wam przyznać ze od dziecka marzyłam właśnie od dwóch córeczkach bliźniaczkach …
I zespół podkradania nie występuje przy ciąży bliźniaczej z dwóch zarodków.
reklama
eij
Mój lekarz wręcz namawiał na podanie dwóch ja miałam wtedy 34 lata, wiedział że chcę mieć dwójkę dzieci i domyślał się że po drugie już nie zdążę wrócićPodczytuje was dziewczyny i muszę wam przyznać ze od dziecka marzyłam właśnie od dwóch córeczkach bliźniaczkach …
Podziel się: