reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

2bc? Ja już kilka razy pisalam, jak płakałam po transferze takiej blastki, że za słaba i nic z tego nie będzie, a moje 2 bc właśnie sobie teraz ucięło drzemkę w łóżeczku ;) nie zadręczaj się literkami i cyferkami, pomyśl, że zarodek ma szansę, że to Twoje potencjalne dziecko :) polecam też profil instaembriolog, dużo wyjaśnia :)
Właśnie nie...2bl...nic nie mogę znaleźć o niej...

reklama
To nie mam pojęcia 🤷 a gdzie tak Ci pisze? Bo tylko mi przyszło do głowy, że 2 bl to skrót od dwie blastocysty, ale tak mnie po prostu fantazja poniosła teraz ;)
Mój lekarz mi odbisal ze mam blastocyste 2bl i 2 zarodki z 3 doby 11.2 i cl 8.1. I nie mam pojecia co to znaczy...

Edit...człowiek to czasem ma zaćmienie mózgu...szukalam kilka dni...aż dzis zadzwoniłam do embriologa i wszystko wiem :)

Ostatnia edycja:
Zauważyłam, że w niektórych klinikach obstawiają od razu na wszelki wypadek i nawet bez wskazań, w innych dopiero po kilku nieudanych transferach lub ze wskazań. Encorton obniża reakcję immunologiczną organizmu, może więc zmniejszyć ryzyko odrzucenia zarodka i w ten sposób wspomóc implantację. Ja miałam niziutką dawkę 7,5 g na dobre, czyli brałam 1,5 tabletki. Tylko mogę zgadywać, czy to miała jakieś znaczenie, ale na pewno czułam się dobrze z tym, że mi go zapisali na ten wszelki wypadek :)
Ja coś czuję w sercu , że ta biochemiczna była wynikiem walki mojego organizmu z zarodkiem, dlatego chcę się teraz mocno obstawic lekami i jeśli się nie uda to poszerzyć wtedy diagnostykę , ale to za jakiś czas na spokojnie 😊

Dziewczyny, mam wyniki z badań z wczoraj i proga mam wyjątkowo ładnego jak na mnie - 22, aldnzanto TSH 4,5. Mam hashimoto i to strasznie mi się rozjeżdża po stymulacji. 2 tygodnie tenu mialam 0,3, tydzień twnu 1, a w dzień transferu 4,5. I oczywiście zwiekszylam dawkę eurhyroxu, ale teraz świruję, że przez to się nie uda.

Dokladnie, jak to powiedziala mi kumpelka wczoraj , bierz dwa bo zawsze to większe szanse że chociaż jeden się ,,zaczepi" , jutro mam wizytę I zapytam o leki , o których piszecie bo też bym chciała być tak obstawiona !!! :( a nie mam pojęcia o tych lekach, koleżanka była w szoku, że encortonu mi nie dali , a to jest ponoc podstawa ? Poprawcie mnie jeśli pisze Głupoty 😁
Absolutnie encorton nie jest podstawą i w mojej opinii nie powinien być stosowany bez wskazań. Encorton to lek sterydowy. Milion działań ubocznych. Stosowany ze wskazań immunologicznych.
U nas statystyka wskazuje, że 30% zarodków było chorych. Tak wykazało PGT. Ryzykujesz podając jeden zdrowy zarodek a drugi nieznany, bo wiesz statystycznie mało kto ma wszystkie zarodki zdrowe.

reklama
Do góry