reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Progesteron jest bez dofinansowania z tego co wiem , dopiero w ciąży możesz mieć jakieś dofinansowanie . Ja na pierwsze 3 tygodnie tyle zapłaciłam ostatnio. Jest to cyclogest , progesteron besine, metypred i nie pamiętam co jeszcze 🙈
Progesteron jest dofinansowany ale tylko chyba jeden rodzaj :( ja mialam lutinus i prolutex i ich niestety nie ma na liście :(

reklama
A to wiesz częściej się nie udaje niż udaje 😉Statystyka nie była po twojej stronie. Ale to tak z przymróżeniem oka. Bo tak jak pisałam zarodki nie rozwijają się liniowo.
Statystyka ogólnie nie była po mojej stronie. Mój lekarz ciagle podkreśla, ze ta ciąża to jak wygrana w totolotka. Jedyny zarodek, pozostałe dwa rokujące zatrzymały się w 6 dobie.
Także cuda się zdarzają …

Za bardzo nie wiem, ale decapeptyl to jeden zastrzyk w 7dpp i dostałam na problemy z faza lutealna, zawsze w 7 dpt miałam plamienia i tak zdecydowali. A acesan to po prostu kwas acetylosalicylowy, ale nie wiem za bardzo co ma na celu, może dziewczyny podpowiedzą.
Już doczytałam o gonapeptyl, to antagonista :) ja akurat miałam cetrotide
Progesteron jest dofinansowany ale tylko chyba jeden rodzaj :( ja mialam lutinus i prolutex i ich niestety nie ma na liście :(
W ciąży chyba tylko luteina z dofinansowaniem. Prolutex i utrogestan na pewno bez.

hej ;) pytanko tak z ciekawości ile płaciliście za leki do transferze i po ?
Ja pamiętam, że po transferze za pierwszą receptę zapłaciłam 750 zł, starczyło ich na dwa tygodnie. Prolutex kosztował jakieś 25 zł za zastrzyk i neoparin 160 zł za 10 zastrzyków, jeszcze bez refundacji,na refundację wypisał mi mój gin w 5 tc, klinika w tym samym momencie napisała mi na 100% 🙄 te leki były akurat najdroższe. Było to rok temu, myślę, że teraz moze ceny poszły jeszcze w górę. Generalnie leki kosztowały dość dużo.

Statystyka ogólnie nie była po mojej stronie. Mój lekarz ciagle podkreśla, ze ta ciąża to jak wygrana w totolotka. Jedyny zarodek, pozostałe dwa rokujące zatrzymały się w 6 dobie.
Także cuda się zdarzają …
Dokladnie, jak to powiedziala mi kumpelka wczoraj , bierz dwa bo zawsze to większe szanse że chociaż jeden się ,,zaczepi" , jutro mam wizytę I zapytam o leki , o których piszecie bo też bym chciała być tak obstawiona !!! :( a nie mam pojęcia o tych lekach, koleżanka była w szoku, że encortonu mi nie dali , a to jest ponoc podstawa ? Poprawcie mnie jeśli pisze Głupoty 😁

Dziewczyny...czy któras z was może się coś wypowiedzieć na temat blastocysta 2bl ?
2bc? Ja już kilka razy pisalam, jak płakałam po transferze takiej blastki, że za słaba i nic z tego nie będzie, a moje 2 bc właśnie sobie teraz ucięło drzemkę w łóżeczku ;) nie zadręczaj się literkami i cyferkami, pomyśl, że zarodek ma szansę, że to Twoje potencjalne dziecko :) polecam też profil instaembriolog, dużo wyjaśnia :)

reklama
Dokladnie, jak to powiedziala mi kumpelka wczoraj , bierz dwa bo zawsze to większe szanse że chociaż jeden się ,,zaczepi" , jutro mam wizytę I zapytam o leki , o których piszecie bo też bym chciała być tak obstawiona !!! :( a nie mam pojęcia o tych lekach, koleżanka była w szoku, że encortonu mi nie dali , a to jest ponoc podstawa ? Poprawcie mnie jeśli pisze Głupoty 😁
Zauważyłam, że w niektórych klinikach obstawiają od razu na wszelki wypadek i nawet bez wskazań, w innych dopiero po kilku nieudanych transferach lub ze wskazań. Encorton obniża reakcję immunologiczną organizmu, może więc zmniejszyć ryzyko odrzucenia zarodka i w ten sposób wspomóc implantację. Ja miałam niziutką dawkę 7,5 g na dobre, czyli brałam 1,5 tabletki. Tylko mogę zgadywać, czy to miała jakieś znaczenie, ale na pewno czułam się dobrze z tym, że mi go zapisali na ten wszelki wypadek :)

Do góry