mala_Mi 80
Fanka BB :)
TSH 0.88 jest bardzo ok, dla kobiet starających się o dziecko podobno najlepsze jest w okolicach 1. W ciąży czy podczas stymulacji TSH wzrasta, dlatego trzeba je kontrolować ale wydaje mi się, że 2-3 dni po transferze to zdecydowanie za szybko na jakikolwiek skok Tsh, bo to hormony i ciąża go napędzają.Dziewczyny mam pytanko , otóż w tamtym roku robiłam pełen pakiet tarczycowy i wyszło mi wszystko w normie , nie licząc guzów które mam , ale na tą chwilę nic z nimi nie robimy gdyż są zmianami łagodnymi ( fakt mam kontrolować je , po biopsji wyszło że mogą przekształcić się w formę złośliwa i wtedy operacja ) no i dziś odebrałam wyniki TSH które robiłam w poniedziałek był to początek cyklu ( kiedyś słyszałam że na początku cyklu jest mniejsze a później wzrasta ) i wyszło mi 0.88 ... I tu pytanie czy to prawda że wzrasta ? Jeśli tak to czy na początek cyklu jest dobre? Już zgłupiałam teraz ... Jeszcze jak na złość kolejny raz przed transferem wychodzi mi górna ósemka... ;/ To nie pierwszy raz jak mam taką sytuację przed transferem ... Od endokrynologa dostałam informację że po transferze 2-3 dni po nim zrobić kontrolnie TSH i jak będzie wysokie to od razu dzwonić po leki ... Eh... Może już teraz powinnam je mieć w domu żeby później się nie stresować ...
Ja bym na spokojnie zbadała po pozytywnej becie i dopiero wtedy jeśli coś wyjdzie to dzwoniła po leki. Spokojnie, będzie pięknie