reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O ile dobrze się orientuje (a jak nie to mnie koleżanki poprawcie) jestem rodzynkiem na forum z Podkarpacia ;P

Byłam u doktor Sydora i dla mnie Doktor zlecił badanie KIR, profil cytokinowy oraz anty-TPO i ANA2.

Z mężem razem musimy wykonać alloMLR ale to badanie 10 tyg od ostatniego transferu. Dlatego z tym badaniem czekamy do końcówki września.

I już u mojej Pani Doktor z kliniki biopsję endometrium. Ale z racji tego, że w tym cyklu brałam na poczontku estrofem poczekam na miesiączkę i pójdę w cyklu bez żadnych leków ;)
Aaaaa pytałam tak z ciekawości gdyż zdziwił mnie ten czas oczekiwania na wykonanie badań 😉 Allo mrl po 10 tygodniach ?? Mi immunolog mówił żeby odczekać jeden cykl i wykonać badanie ... Nie wiem jakie są terminy do niego ale tak za wczasu podpowiem że jeśli Ana 2 wyjdzie dodatnie rób od razu Ana 3 ... Bo i tak będziesz miała zlecone 😉 ja z mrl od razu bym zrobiła crossmatch co by nie tracić czasu na badania bo trochę się czeka na wyniki niestety . Trzymam kciuki za jak najszybsze wyniki i aby wszystko poszło po twojej myśli 😉

Aaaaa pytałam tak z ciekawości gdyż zdziwił mnie ten czas oczekiwania na wykonanie badań 😉 Allo mrl po 10 tygodniach ?? Mi immunolog mówił żeby odczekać jeden cykl i wykonać badanie ... Nie wiem jakie są terminy do niego ale tak za wczasu podpowiem że jeśli Ana 2 wyjdzie dodatnie rób od razu Ana 3 ... Bo i tak będziesz miała zlecone 😉 ja z mrl od razu bym zrobiła crossmatch co by nie tracić czasu na badania bo trochę się czeka na wyniki niestety . Trzymam kciuki za jak najszybsze wyniki i aby wszystko poszło po twojej myśli 😉
Mi Sydor też mówił, że jakby transfer się nie udał to allo po 10 tyg. Najlepiej wg niego wtedy robić

Dziewczyny mam pytanko , otóż w tamtym roku robiłam pełen pakiet tarczycowy i wyszło mi wszystko w normie , nie licząc guzów które mam , ale na tą chwilę nic z nimi nie robimy gdyż są zmianami łagodnymi ( fakt mam kontrolować je , po biopsji wyszło że mogą przekształcić się w formę złośliwa i wtedy operacja ) no i dziś odebrałam wyniki TSH które robiłam w poniedziałek był to początek cyklu ( kiedyś słyszałam że na początku cyklu jest mniejsze a później wzrasta ) i wyszło mi 0.88 ... I tu pytanie czy to prawda że wzrasta ? Jeśli tak to czy na początek cyklu jest dobre?🤔 Już zgłupiałam teraz ... Jeszcze jak na złość kolejny raz przed transferem wychodzi mi górna ósemka... ;/ To nie pierwszy raz jak mam taką sytuację przed transferem ... Od endokrynologa dostałam informację że po transferze 2-3 dni po nim zrobić kontrolnie TSH i jak będzie wysokie to od razu dzwonić po leki ... Eh... Może już teraz powinnam je mieć w domu żeby później się nie stresować ...

Kurcze nie jestem chora, boje się że to przez ciążę i okaże się że coś nie tak z zarodkiem. Kiedyś to robiłam też mi wyszedł podwyższony wynik ale lekarz mi nic na to nie dał. W pon mam wizyte wszytko się okaże. Ale już się martwię.
Wez się proszę nie martw...ja cala ciążę mialam ob powyżej 50 a norma była 5...panikowałam...szukalam zapalenia...chorych zębów...I nic...jak tylko urodziłam to spadło poniżej 5...chyba organizm reagował tak na dziecko jak na ciało obce...

Wiem, pamiętam i ostatecznie zobaczę, co zrobi mój organizm. Trochę ochłonęłam i porobię sobie co 2-3 dzień estradiol i zobaczę czy poziom się zmienia, jak ruszy to wezmę sildenafil i będę robić testy owulacyjne i zobaczę co będzie. W tym roku trafił mi się cykl 38dniowy, więc może powtórka teraz będzie. Też mam endo małe, tylko u Ciebie właśnie estradiol miałaś ok, ja mam poniżej normy (19,5 vs. norma od 21) - to mnie dobiło. Pęcherzyk coś mówił, że ma 11 mm i boję się że endo nie dogoni go. Nie wiem czy to był dominujący już.
Mała mi ma rację warto spróbować! Nie poddawaj się! A robiłaś wcześniej owulaki i potrafiłaś wyłapać że się coś działo? Ja robiłam nawet 3 razy dziennie by nabyć takiego poczucia w ogóle że coś się dzieje.

Dziekuje na pewno sokorzystam z rady ;)

reklama
Nie wiem od czego zacząć ...
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie...
Od swojego ostatniego postu Nie wchodziłam na to forum ... Nie miałam mocy ...
Dzis wracam po ciężkich przejściach, z sercem porozrywanym na milion kawałków ale z wielką nadzieją
Dziewczyny które być może mnie jeszcze pamiętają... urodziłam przez cc cudownego synusia niestety wada serduszka się potwierdziła, to była najcięższa z możliwych opcji przy hlhs . Mieliśmy dla siebie 2,5 miesiąca, po tym czasie moj Tymus wybral dla siebie lepsza drogę. Jest u Bozi i czuwa nad nami z góry. Od jego śmierci mijają 4 miesiące. Nie będę wam pisać co czuje, możecie to sobie tylko wyobrazić ale wierzę że przy pomocy mojego aniołka zostane mama po raz kolejny i na dłużej...

Wracam do gry...
Wizytę w klinice mam umówioną na 5 września...
Przypominam :mam jeszcze 5 mroziaczkow
4:5.1.1
1:4.2.3

Sram lodem ... ale cel jest jeden ...

@fredka84 @Biedroneczka28 @Brakujemiwiary Szyszka ale nie pamiętam nicku , jest was dużo więcej ale serio nie mam do tego głowy. Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze . Trzymajcie kciuki , kopnijcie mnie w dupe jak trzeba będzie, krzyknijcie jak będę pieprzyc głupoty

Do góry