Jeśli jutro będziesz miała spadkowa betę to juz bym leki odstawiala, co innego wierzyć w mała szanse a co innego w cud. Inna sprawa, że encortonu nie należy odstawiać nagle, powinno się zmniejszać dawkę i częstotliwość i dopiero odstawiać żeby nadnercza obudziły się do pracy.No tylko oni mi karzą brać leki do 14 dnia pi transferze 5 dniowego zarodka...wiec jeszcze 7 dni a nie 2 gdzie tak na praqde tu po 8 dniach od yransferu beta da 100% wynik czy ciaza czy nie. To mnie dziwi. Wszedzie gdzie czytam mowia by wtedy odstawic leki a ja mam brac az do 14 dpt i wtedy jak test negatywny to juz nie brac.
reklama
Wydaje mi się że lekarz wie co robi.No tylko oni mi karzą brać leki do 14 dnia pi transferze 5 dniowego zarodka...wiec jeszcze 7 dni a nie 2 gdzie tak na praqde tu po 8 dniach od yransferu beta da 100% wynik czy ciaza czy nie. To mnie dziwi. Wszedzie gdzie czytam mowia by wtedy odstawic leki a ja mam brac az do 14 dpt i wtedy jak test negatywny to juz nie brac.
Mi np lekarz kazał przez 10dni od transferu brać leki (cyclogest +prolutex +metypred), gdyby okazało się że bhcg jest negatywna w 10dpt wtedy miałam brać tylko metypred przez 7dni.
Ja osobiście uważam że powinno się trzymać wytycznych lekarzy
L
Lebkuchen_mum
Gość
Hmm lekarz nawet nie mowil ze encortonu z dnia na dzien nie mozna. Po negatywnej becie 14 dpt kazal po prostu z marszu wszystko odstawic. Ja nie bede miec spadkowej bety bo moja beta nie byka nawet pozytywnaJeśli jutro będziesz miała spadkowa betę to juz bym leki odstawiala, co innego wierzyć w mała szanse a co innego w cud. Inna sprawa, że encortonu nie należy odstawiać nagle, powinno się zmniejszać dawkę i częstotliwość i dopiero odstawiać żeby nadnercza obudziły się do pracy.
katharina203
Fanka BB :)
Ja bym dokładnie zrobila jak ty. Jak beta będzie zla to odstawilabym leki. No oprócz encortonu...go trzeba stopniowo odstawiać...Jeśli jutro będziesz miała spadkowa betę to juz bym leki odstawiala, co innego wierzyć w mała szanse a co innego w cud. Inna sprawa, że encortonu nie należy odstawiać nagle, powinno się zmniejszać dawkę i częstotliwość i dopiero odstawiać żeby nadnercza obudziły się do pracy.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Stopniowo czyli jak. Biore 10 mgJa bym dokładnie zrobila jak ty. Jak beta będzie zla to odstawilabym leki. No oprócz encortonu...go trzeba stopniowo odstawiać...
Serduszkowelove
Transfer 2500 , ale na szczęście mamy zwrot z UM za odroczony transfer , około 2k , teraz mi się przypomniało więc może w 2 k się zmieścimy mam nadzieję, bo okropnie nas wszystko pociągnęło, pgt itp itd same wiecieOj więcej niż 4k. U mnie sam transfer to było chyba 3500zl plus około 4 wizyty z badaniami krwi (około 300zlx4). Ale warto
Edit.
Policzyłam, że jeśli dostanę @ 18.07 jeśli owulacja będzie tak jak zawsze i się nie przesunie to transfer sam początek sierpnia 3 4
Orchidea33
Tez tak uwazam u mnie w klinice kaza robic bete dopiero 10-12dpt. Z jakiegos powodu sa takie wytyczne. Jakby beta w 7dpt dawala im wynik to nie trzymaliby sie tego, ze chca bete z 12dpt.Wydaje mi się że lekarz wie co robi.
Mi np lekarz kazał przez 10dni od transferu brać leki (cyclogest +prolutex +metypred), gdyby okazało się że bhcg jest negatywna w 10dpt wtedy miałam brać tylko metypred przez 7dni.
Ja osobiście uważam że powinno się trzymać wytycznych lekarzy
katharina203
Może dziewczyny pomogą. Ja odstawiałam stopniowo 5 lat temu. Wiem że schodziłam jakoś co pół tabletki. Ale teraz dokładnie nie pamietamStopniowo czyli jak. Biore 10 mg
Serduszkowelove
A powtarzasz jeszcze betę może? Buziaki ♡Stopniowo czyli jak. Biore 10 mg
reklama
U mnie też 10 dpt każą bete sprawdzaćTez tak uwazam u mnie w klinice kaza robic bete dopiero 10-12dpt. Z jakiegos powodu sa takie wytyczne. Jakby beta w 7dpt dawala im wynik to nie trzymaliby sie tego, ze chca bete z 12dpt.
Podziel się: