reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No tylko oni mi karzą brać leki do 14 dnia pi transferze 5 dniowego zarodka...wiec jeszcze 7 dni a nie 2 gdzie tak na praqde tu po 8 dniach od yransferu beta da 100% wynik czy ciaza czy nie. To mnie dziwi. Wszedzie gdzie czytam mowia by wtedy odstawic leki a ja mam brac az do 14 dpt i wtedy jak test negatywny to juz nie brac.
Jeśli jutro będziesz miała spadkowa betę to juz bym leki odstawiala, co innego wierzyć w mała szanse a co innego w cud. Inna sprawa, że encortonu nie należy odstawiać nagle, powinno się zmniejszać dawkę i częstotliwość i dopiero odstawiać żeby nadnercza obudziły się do pracy.

reklama
No tylko oni mi karzą brać leki do 14 dnia pi transferze 5 dniowego zarodka...wiec jeszcze 7 dni a nie 2 gdzie tak na praqde tu po 8 dniach od yransferu beta da 100% wynik czy ciaza czy nie. To mnie dziwi. Wszedzie gdzie czytam mowia by wtedy odstawic leki a ja mam brac az do 14 dpt i wtedy jak test negatywny to juz nie brac.
Wydaje mi się że lekarz wie co robi.
Mi np lekarz kazał przez 10dni od transferu brać leki (cyclogest +prolutex +metypred), gdyby okazało się że bhcg jest negatywna w 10dpt wtedy miałam brać tylko metypred przez 7dni.
Ja osobiście uważam że powinno się trzymać wytycznych lekarzy 🙂

Jeśli jutro będziesz miała spadkowa betę to juz bym leki odstawiala, co innego wierzyć w mała szanse a co innego w cud. Inna sprawa, że encortonu nie należy odstawiać nagle, powinno się zmniejszać dawkę i częstotliwość i dopiero odstawiać żeby nadnercza obudziły się do pracy.
Hmm lekarz nawet nie mowil ze encortonu z dnia na dzien nie mozna. Po negatywnej becie 14 dpt kazal po prostu z marszu wszystko odstawic. Ja nie bede miec spadkowej bety bo moja beta nie byka nawet pozytywna

Ja bym dokładnie zrobila jak ty. Jak beta będzie zla to odstawilabym leki. No oprócz encortonu...go trzeba stopniowo odstawiać...

Oj więcej niż 4k. U mnie sam transfer to było chyba 3500zl plus około 4 wizyty z badaniami krwi (około 300zlx4). Ale warto :)
Transfer 2500 , ale na szczęście mamy zwrot z UM za odroczony transfer , około 2k , teraz mi się przypomniało:) więc może w 2 k się zmieścimy mam nadzieję, bo okropnie nas wszystko pociągnęło, pgt itp itd same wiecie

Edit.
Policzyłam, że jeśli dostanę @ 18.07 jeśli owulacja będzie tak jak zawsze i się nie przesunie to transfer sam początek sierpnia 3 4 😊😊😊

Wydaje mi się że lekarz wie co robi.
Mi np lekarz kazał przez 10dni od transferu brać leki (cyclogest +prolutex +metypred), gdyby okazało się że bhcg jest negatywna w 10dpt wtedy miałam brać tylko metypred przez 7dni.
Ja osobiście uważam że powinno się trzymać wytycznych lekarzy 🙂
Tez tak uwazam :) u mnie w klinice kaza robic bete dopiero 10-12dpt. Z jakiegos powodu sa takie wytyczne. Jakby beta w 7dpt dawala im wynik to nie trzymaliby sie tego, ze chca bete z 12dpt.

reklama
Do góry