reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi ginekolog powiedział ze tsh do staram o ciąże powinno być w granicach 1, i tak tez gdzieś czytałam . Ja biorę 50 euthyroxu
Każdy lekarz w Polsce powie, że TSH musi być w okolicach 1. Gdzieś indziej niekoniecznie. Ja miałam ostatnio 1,8 i nikt nie zwiększy mi dawki leku, żeby było mniej... Zaczęłam z 2,5 i zanim udało mi się kogokolwiek przekonać do wypisania mi lewotyroksyny... Dla wielu branie leku oznacza chorobę nad- czy niedoczynności. Więc muszę tłumaczyć, że chora nie jestem, ale chcę mieć ładniejsze TSH...

reklama
Ja jak poszłam do kliniki to oczywiście standardowe pytania.
Czy państwo piją - raz na rok na 1 listopada)
Czy państwo palą - ja popalam czasami, mąż tak

Na co Pan dr. Powiedział, że fajki odstawić a zacząć pić bo czy widzieliśmy alkoholika z problemami z płodnością?
Najlepiej czerwone wino dodał.
No bo to jest prawda. Widze na swoim przykładzie gdy zaszłam w 1 ciąże a teraz...

Każdy lekarz w Polsce powie, że TSH musi być w okolicach 1. Gdzieś indziej niekoniecznie. Ja miałam ostatnio 1,8 i nikt nie zwiększy mi dawki leku, żeby było mniej... Zaczęłam z 2,5 i zanim udało mi się kogokolwiek przekonać do wypisania mi lewotyroksyny... Dla wielu branie leku oznacza chorobę nad- czy niedoczynności. Więc muszę tłumaczyć, że chora nie jestem, ale chcę mieć ładniejsze TSH...
Dokładnie zgadzam się ..
Ja tez chora nie jestem , nie mam problemów z tarczyca , ft3 i ft4 mam ok . Chodzi tylko o to aby na czas starań to tsh było w granicach 1-1,5 …

Dokładnie zgadzam się ..
Ja tez chora nie jestem , nie mam problemów z tarczyca , ft3 i ft4 mam ok . Chodzi tylko o to aby na czas starań to tsh było w granicach 1-1,5 …
Mi lekarz mówił że nie powinno przekraczać 2.5. Ja miałam TSH 2.3 transfer u mnie udany. Ale przez całą ciążę brałam letrox żeby nie wzrosło i jak badałam w ciąży miałam 1.0.

reklama
Do góry