reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja jak miałam pierwsza biochemiczna to zaczynałam od małych wartości 14, 25 i 200 i wtedy spadła dostałam krwotok. Biorę już dodatkowe leki na ten próg. Myślałam że jak jest już taki wynik 40 to bd dobrze. Kurcze....
Ale wiesz, że każda beta startuje od tych poniżej 5? Nie można być pewnym czy to nie biochem aż nie wyjdzie na usg. No niestety ale tak jest. Moja 1 beta przy synku miała 18.7 (miesiac po biochemie) a potem szybowała o 300% i go mam. Przy biochemach nie sprawdzałam bety bo ta 1 to była moja pierwsza ciąża i nawet nie wiedziałam co to beta a ta 2 biochemiczna to za spontaniczne to było i nie zdążyłam. Jeśli znasz przyczyne czemu biochemiczne i masz lepsza obstaqe lekami to powinno byc ok.

reklama
Ale wiesz, że każda beta startuje od tych poniżej 5? Nie można być pewnym czy to nie biochem aż nie wyjdzie na usg. No niestety ale tak jest. Moja 1 beta przy synku miała 18.7 (miesiac po biochemie) a potem szybowała o 300% i go mam. Przy biochemach nie sprawdzałam bety bo ta 1 to była moja pierwsza ciąża i nawet nie wiedziałam co to beta a ta 2 biochemiczna to za spontaniczne to było i nie zdążyłam. Jeśli znasz przyczyne czemu biochemiczne i masz lepsza obstaqe lekami to powinno byc ok.
Nie wiem czemu biochem. No już co bd to będzie 😀póki co cieszę się trochę😀z tego wyniku. Dostałam leki jak zawsze teraz trochę więcej ze względu na ten progresteron 😀

Miałam robione histerokopie z codem 38 wszytko czyste ale dostałam 2 antybiotyki tak po prostu😂 lekarz kazał mi robić imunologia ale chceilismy odłożyć troszkę pieniędzy i zacząć od nowa. Póki co zarodek zabraliśmy ostatni (3bc) i byłam pewna że się nie uda a tu jednak beta urosła i mam nadzieję że bd rosła 😀

Właśnie czytałam już o takich przypadkach ale człowiek się od razu stresuje jak tak wygląda sytuacja..
Miałam robione histerokopie z codem 38 wszytko czyste ale dostałam 2 antybiotyki tak po prostu😂 lekarz kazał mi robić imunologia ale chceilismy odłożyć troszkę pieniędzy i zacząć od nowa. Póki co zarodek zabraliśmy ostatni (3bc) i byłam pewna że się nie uda a tu jednak beta urosła i mam nadzieję że bd rosła 😀
Trzeba mieć nadzieje , na dzień dzisiejszy beta super ☺️☺️

No ja bym jednak zrobiła immunologie ale no byle wszystko było teraz dobrze ❤❤❤

Jeśli teraz znowu nic nie wyjdzie to tak jak pisałam zrobimy imunologia, ale może wszytko bd teraz dobrze❤️❤️
Masz super betę 6 dpt. Nie zamartwiaj się na zapas. Sprawdź za 48 godzin. Na daną chwilę ciesz się tak małym sukcesem ;*

Ja się boję że 7dpt nie zobaczę wyższej bety. A ty masz skąd czerpać nadzieję 🥰

reklama
Do góry