Mi ginekolog powiedział ze tsh do staram o ciąże powinno być w granicach 1, i tak tez gdzieś czytałam . Ja biorę 50 euthyroxuTo moj jeden jedyny zarodek wiec moje zmartwienia są sensowne. Zwłaszcza, że dzień przed transferem 2.53 a 2 tyg wcześniej 1.2 gdzie z tego co słysze transfer jest robiony do max 2.5. Dla mnie to jest bardzo więc stresujące bo dawkę sobie sama musiałam zwiększyć i nie wiem czy dobrze czy za mało bo nikt sie tu na tym nie zna.
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
Tak może być. Mi sie biochem tydzien trzymal. Beta mysle, że sięgała około 300 to na pewno. A masz dodatkowe leki jakies?A to może być tak że spadnie i koniec? Kurcze nie wiem bo pierwszy transfer biochemiczna drugi drgnęła i spadla.
L
Lebkuchen_mum
Gość
No tak tez takie info mialam i moje sie trzymalo ladnie na 1-1.2 biorac 12.5 mg euthyroxu dziennie a tu nagle po stymulacji 2.53 wiec czlowiek sie przerazil. Rok z tsh w okolicy a na tej dawce, 2 tyg przed transferem tez a tu nagle 1 dzien przed transferem taki skokMi ginekolog powiedział ze tsh do staram o ciąże powinno być w granicach 1, i tak tez gdzieś czytałam . Ja biorę 50 euthyroxu
Sorry jakoś ostatnio nieuwaznie czytam... Pół mózgu już mi dzieci ukradłyAle nie o to pytam ja biore euthyrox o 3-4 w nocy jak wstaje siku a po obudzeniu rano od razu sniadanie i encorton tylko ide zrobic badanie tsh i nie wiem jak to w takom razie polączyć tego 1 dnia.
Ja na 50 mam super tsh , właśnie w granicach 1No tak tez takie info mialam i moje sie trzymalo ladnie na 1-1.2 biorac 12.5 mg euthyroxu dziennie a tu nagle po stymulacji 2.53 wiec czlowiek sie przerazil. Rok z tsh w okolicy a na tej dawce, 2 tyg przed transferem tez a tu nagle 1 dzien przed transferem taki skok
Ja miałam na takim tsh (okolo 2.5) dwa transfery i jak potem trafiłam do dobrego endokrynologa to się złapał za głowę, że zmarnowali mi tylko dobre zarodki. Nie wiem czy rzeczywiście zadziałało unormowanie tarczycy czy heparyna czy intralipid, ciężko powiedzieć, ale coś zadziałało, że następny transfer już był udanyNo tak tez takie info mialam i moje sie trzymalo ladnie na 1-1.2 biorac 12.5 mg euthyroxu dziennie a tu nagle po stymulacji 2.53 wiec czlowiek sie przerazil. Rok z tsh w okolicy a na tej dawce, 2 tyg przed transferem tez a tu nagle 1 dzien przed transferem taki skok
Artemida90
Fanka BB :)
Ale niepotrzebnie panikujesz. Weź po jedzeniu albo wcale. Nie urośnie nagle. A tsh po stymulacji każdemu rośnie. Nawet nie pytaj ile mi urosło na cyklu sztucznym przed transferem. Bo estrofem tez podbija tsh.a transfer udany, nikt dawki nie zmieniał organizm się ogarnął od hormonów i tsh spadło żeby potem w ciąży znowu skoczyćTo moj jeden jedyny zarodek wiec moje zmartwienia są sensowne. Zwłaszcza, że dzień przed transferem 2.53 a 2 tyg wcześniej 1.2 gdzie z tego co słysze transfer jest robiony do max 2.5. Dla mnie to jest bardzo więc stresujące bo dawkę sobie sama musiałam zwiększyć i nie wiem czy dobrze czy za mało bo nikt sie tu na tym nie zna.
Ja jak miałam pierwsza biochemiczna to zaczynałam od małych wartości 14, 25 i 200 i wtedy spadła dostałam krwotok. Biorę już dodatkowe leki na ten próg. Myślałam że jak jest już taki wynik 40 to bd dobrze. Kurcze....Tak może być. Mi sie biochem tydzien trzymal. Beta mysle, że sięgała około 300 to na pewno. A masz dodatkowe leki jakies?
Nelka85
Fanka BB :)
Udany transfer miałam przy TSH powyżej 3.To moj jeden jedyny zarodek wiec moje zmartwienia są sensowne. Zwłaszcza, że dzień przed transferem 2.53 a 2 tyg wcześniej 1.2 gdzie z tego co słysze transfer jest robiony do max 2.5. Dla mnie to jest bardzo więc stresujące bo dawkę sobie sama musiałam zwiększyć i nie wiem czy dobrze czy za mało bo nikt sie tu na tym nie zna.
Wiec 2.53 to nie tak dużo.
Ostatnio znowu miałam zwiększona dawkę letrox bo skoczył powyżej 3
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
Do ilu ci skoczylo przed transferem?Ale niepotrzebnie panikujesz. Weź po jedzeniu albo wcale. Nie urośnie nagle. A tsh po stymulacji każdemu rośnie. Nawet nie pytaj ile mi urosło na cyklu sztucznym przed transferem. Bo estrofem tez podbija tsh.a transfer udany, nikt dawki nie zmieniał organizm się ogarnął od hormonów i tsh spadło żeby potem w ciąży znowu skoczyć
Czytalam, że udawało się niektórym nawet z ponad 3
Podziel się: