reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No tylko mi nagle tsh skoczyło
nagle skoczyć to by mogło jakby było ponad norme. I mówi to osoba z tsh ponad 10 zanim zaczęłam kuracje i to i tak nie jest jeszcze wysokie. Tsh potrzebuje ok 2-4tyg żeby się przyzwyczaić do zmienionej dawki leków. Jedno ominięcie dawki - zwłaszcza tak małej organizm nie zareaguje bo na kolejny dzień znowu weźmiesz. Za bardzo panikujesz ze wszystkim.

Bojku muszę wam się wyżalić i coś powiedzieć ... Jakie to jest wszystko niesprawiedliwe. .. moj brat wlasnie jest w trakcie adopcji ( mają już swoje dzieci , ale chcieli dać również dom dziecku które nigdy go nie mieli ... No i już prawie ma maleństwo w domu. Jeszcze trochę i ciocia będzie mogła je poznać. Ale do rzeczy ... My tyle czasu walczymy , tyle nerwów strachu i bólu po każdym nieudanym podejściu mamy a tu niektóre K***y inaczej nie mogę napisać , jeśli kogoś uraziłam to przepraszam . Zachodzą w ciążę jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki i jeszcze oddają maleństwa ... Matka dziecka cała ciążę piła i ćpała ... Ogarnęła się dopiero przed porodem i przestała ( dzięki Bogu dziecko jest zdrowe ) i zastanawiam się w czym ona jest lepsza od nas ... No kuźwa w czym ... Że ona zaszła w ta ciążę bez problemu , urodziła dzięki Bogu zdrowe dziecko którego nie chciała i końcem końców oddała do adopcji ... A my tyle bólu przechodzimy po każdym nieudanym transferze , tyle łez wylewamy i nie zawsze się udaje ☹️☹️☹️☹️ gdzie tu sprawiedliwość ☹️☹️☹️☹️☹️

Ale nie o to pytam 😄 ja biore euthyrox o 3-4 w nocy jak wstaje siku a po obudzeniu rano od razu sniadanie i encorton tylko ide zrobic badanie tsh i nie wiem jak to w takom razie polączyć tego 1 dnia.
Ja mialam tak samo i bralam w przychodni od razu euthyrox po pobraniu. I jak wrocilam zjadlam sniadanie, bralam encorton.
Jak jednego dnia zazyjesz po 8 to nic sie nie stanie. Ja bralam tak do 9. Nieraz bylo pozniej jak zaspalam 🙈

nagle skoczyć to by mogło jakby było ponad norme. I mówi to osoba z tsh ponad 10 zanim zaczęłam kuracje i to i tak nie jest jeszcze wysokie. Tsh potrzebuje ok 2-4tyg żeby się przyzwyczaić do zmienionej dawki leków. Jedno ominięcie dawki - zwłaszcza tak małej organizm nie zareaguje bo na kolejny dzień znowu weźmiesz. Za bardzo panikujesz ze wszystkim.
To moj jeden jedyny zarodek wiec moje zmartwienia są sensowne. Zwłaszcza, że dzień przed transferem 2.53 a 2 tyg wcześniej 1.2 gdzie z tego co słysze transfer jest robiony do max 2.5. Dla mnie to jest bardzo więc stresujące bo dawkę sobie sama musiałam zwiększyć i nie wiem czy dobrze czy za mało bo nikt sie tu na tym nie zna.

reklama
Do góry