reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Płci się nie wybiera. Niektóre kliniki jak widać przekazują informację o płci, ale jak jest więcej zarodków to wybierane i tak losowo (pewnie w ramach tej samej klasy). Wybieranie płci jest niedozwolone ale to co innego jak informacja jaka ta płeć jest.
Dokładnie, nam Pani embriolog powiedziała, że w pierwszej kolejności transferowane są te z 5 doby , dlatego je zbadaliśmy, fundusze nie pozwoliły na trzeciego z 6 doby, ale po niego wrócimy później:) ja właśnie dlatego nie chce znać płci, bo chce mieć niespodziankę potem :)

Dziewczyny mam takie pytanie może głupie ale no …skoro wczoraj mnie cycki bolały i były twarde a dziś już nie , tzn ze progesteron spadł ?? Dziś 3dpt 🤷‍♀️🤷‍♀️

To fakt! Moja mama ma endometriozę, a ja nie.
Moja ciocia co ma endo to jej córka też nie ma. Moja mama nie ma, siostra tez a ja mam, ciocia cioci jako jedyna z sióstr. Wcale nie jest powiedziane, że moja córka by miała ale jednak prawdopodobieństwo jest znacznie większe niż u osoby, która w rodzinie endo nie ma. Po prostu wiem ile cierpienia wyrządza mi ta choroba i nie chciałabym widzieć aby moje dziecko krzyczało mamo wzywaj karetke albo mnie dobij 😭

Ja mam takie bóle krzyża i podbrzusza miesiączkowe że mam ochote przeciwbólowe wziać. Bardzo nieprzyjemne....raz mniej raz gorzej ale cały dzień leżę i troche siedze. Ale raczej leże 😪

reklama
Do góry