reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I do tego mam zmarnowany jeden cykl przez długość tych badań, bo lekarz nie chciał przygotować mnie do transferu zanim wyniki będę miała w ręku, a wolałabym być gotowa "na zapas". Kolejny cykl nie wypalił - sztuczny nie zdał egzaminu i tak jestem 2 cykle do tyłu. Mam nadzieję, że w tym już dojdzie do transferu na naturalnym

reklama
Czuje jakies takie pulsowanie pochwy co jakis czas. Co to moze byc. Nie mam żadnych bóli ani nic. Biore też magnez i 3x dziennie no spe zapobiegawczo (akurat ostatnią godzine temu) przyznam, że dziwne uczucie, trochę miłe ale mnie niepokoi. To nie są skurcze jakies czy coś? Nigdy tego nie czułam 😪 już mam czarne wizje
Ja tez tak mam...I za każdym razem jak była beta tak mialam...takie troche twardnienie a trochę "pukanie"od środka...

Ja tez tak mam...I za każdym razem jak była beta tak mialam...takie troche twardnienie a trochę "pukanie"od środka...
Od nocy mam takie jakieś miłe uczucie w pochwie ale to pulsowanie minęło. Pewnie sprawka wysokiego progesteronu bo ja dopiero 2 dpt. Troche sie wczoraj zestresowałam bo na noc mnie tak brzuch jak na okres rozbolał i krzyże.

Mam pytanie do dziewczyn z Gamety. Kto Wam powiedział jakiej klasy jest zarodek?
Pytałam kilka razy lekarza, to mi odpowiadał, że dobrej i tyle.
A nie dostałaś na koniec pisemnej informacji o wszystkich zarodkach? Ja jeszcze nie wiem, w przyszłym tygodniu Ci powiem jak to u mnie będzie wyglądać. W sobotę ma dzwonić embriolog a w środę mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Więc myślę że jak mi embriolog nie powie, to mi lekarz powie. Chociaż wydaje mi się, że takich informacji powinien udzielać embriolog.

I do tego mam zmarnowany jeden cykl przez długość tych badań, bo lekarz nie chciał przygotować mnie do transferu zanim wyniki będę miała w ręku, a wolałabym być gotowa "na zapas". Kolejny cykl nie wypalił - sztuczny nie zdał egzaminu i tak jestem 2 cykle do tyłu. Mam nadzieję, że w tym już dojdzie do transferu na naturalnym
A możesz mi w skrócie napisać jak wyglądało przygotowanie do sztucznego? Głównie chodzi mi o to kiedy miałaś pierwszą wizytę w tym celu?

Bo w wypisie po punkcji mam napisane, że taka wizyta powinna się odbywać około 10 dni po punkcji a lekarz w gabinecie (ale to nie był mój lekarz prowadzący) powiedział, że 1-3 dzień następnego cyklu. I zastanawiam się czy jak pójdę w środę to i tak każą mi przyjść jeszcze raz za kilka dni jak dostanę krwawienia.

Witam ! Potrzebuje waszej pomocy . To moja 4 strata każda inna najpierw cp potem biochemiczna potem wada genetyczne a teraz obumarcie w 17 tygodniu . Genetyka zbadana to dziexko było prawdopodobnie zdrowe idealne usg I pappa ciąża na neoparinie i acardzie do 16 tygodnia na progesteronie . Została tylko inmunologia . Błagam o pomoc jakąś radę co zrobić? Jak szukać pomocy? Jakie badanie ?

reklama
Witam ! Potrzebuje waszej pomocy . To moja 4 strata każda inna najpierw cp potem biochemiczna potem wada genetyczne a teraz obumarcie w 17 tygodniu . Genetyka zbadana to dziexko było prawdopodobnie zdrowe idealne usg I pappa ciąża na neoparinie i acardzie do 16 tygodnia na progesteronie . Została tylko inmunologia . Błagam o pomoc jakąś radę co zrobić? Jak szukać pomocy? Jakie badanie ?
Paśnik

Do góry