reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Znaczy... ja to chyba wiem... :rofl: Pomijając fakt, że w tutejszym języku "iść na betę" nie istnieje. I nie ma mowy o jakimkolwiek badaniu przed opóźnieniem miesiączki.
Ale to cały czas jest w ramach polityki niewtajemniczania pacjentów. Nikt nie jest świadomy, że "idzie na betę". Idzie się na PDS (=pobranie krwi). I to PDS jest pozytywne lub negatywne. Nie ma świadomości jakichś "przyrostów" czy innych kwestii.
Ale w Polsce jestem przekonana, że to badanie znają i robią tylko staraczki. Zdecydowana większość orientuje się, że nie ma okresu, sika na test, ogłasza całej rodzinie dobre wieści i na koniec idzie do ginekologa ;).

Czuje jakies takie pulsowanie pochwy co jakis czas. Co to moze byc. Nie mam żadnych bóli ani nic. Biore też magnez i 3x dziennie no spe zapobiegawczo (akurat ostatnią godzine temu) przyznam, że dziwne uczucie, trochę miłe ale mnie niepokoi. To nie są skurcze jakies czy coś? Nigdy tego nie czułam 😪 już mam czarne wizje

Mam pytanie do dziewczyn z Gamety. Kto Wam powiedział jakiej klasy jest zarodek?
Pytałam kilka razy lekarza, to mi odpowiadał, że dobrej i tyle.

A w jakiej klinice robiłaś? Ja w invictcie i płeć poznałam.
w Gamecie i do tego trwało to miesiąc, a w Invictcie słyszałam, że krócej. Pytałam o przesłanie materiału do innej kliniki, ale ustalanie transportu, terminów itd. między klinikami i wyszło by na to samo.

w Gamecie i do tego trwało to miesiąc, a w Invictcie słyszałam, że krócej. Pytałam o przesłanie materiału do innej kliniki, ale ustalanie transportu, terminów itd. między klinikami i wyszło by na to samo.
Ciekawe. Nie sądziłam, że prezentacja wyników badań genetycznych różni się między klinikami.

reklama
Do góry