reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I do tego mam zmarnowany jeden cykl przez długość tych badań, bo lekarz nie chciał przygotować mnie do transferu zanim wyniki będę miała w ręku, a wolałabym być gotowa "na zapas". Kolejny cykl nie wypalił - sztuczny nie zdał egzaminu i tak jestem 2 cykle do tyłu. Mam nadzieję, że w tym już dojdzie do transferu na naturalnym

reklama
Czuje jakies takie pulsowanie pochwy co jakis czas. Co to moze byc. Nie mam żadnych bóli ani nic. Biore też magnez i 3x dziennie no spe zapobiegawczo (akurat ostatnią godzine temu) przyznam, że dziwne uczucie, trochę miłe ale mnie niepokoi. To nie są skurcze jakies czy coś? Nigdy tego nie czułam 😪 już mam czarne wizje
Ja tez tak mam...I za każdym razem jak była beta tak mialam...takie troche twardnienie a trochę "pukanie"od środka...

Ja tez tak mam...I za każdym razem jak była beta tak mialam...takie troche twardnienie a trochę "pukanie"od środka...
Od nocy mam takie jakieś miłe uczucie w pochwie ale to pulsowanie minęło. Pewnie sprawka wysokiego progesteronu bo ja dopiero 2 dpt. Troche sie wczoraj zestresowałam bo na noc mnie tak brzuch jak na okres rozbolał i krzyże.

Mam pytanie do dziewczyn z Gamety. Kto Wam powiedział jakiej klasy jest zarodek?
Pytałam kilka razy lekarza, to mi odpowiadał, że dobrej i tyle.
A nie dostałaś na koniec pisemnej informacji o wszystkich zarodkach? Ja jeszcze nie wiem, w przyszłym tygodniu Ci powiem jak to u mnie będzie wyglądać. W sobotę ma dzwonić embriolog a w środę mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Więc myślę że jak mi embriolog nie powie, to mi lekarz powie. Chociaż wydaje mi się, że takich informacji powinien udzielać embriolog.

I do tego mam zmarnowany jeden cykl przez długość tych badań, bo lekarz nie chciał przygotować mnie do transferu zanim wyniki będę miała w ręku, a wolałabym być gotowa "na zapas". Kolejny cykl nie wypalił - sztuczny nie zdał egzaminu i tak jestem 2 cykle do tyłu. Mam nadzieję, że w tym już dojdzie do transferu na naturalnym
A możesz mi w skrócie napisać jak wyglądało przygotowanie do sztucznego? Głównie chodzi mi o to kiedy miałaś pierwszą wizytę w tym celu?

Bo w wypisie po punkcji mam napisane, że taka wizyta powinna się odbywać około 10 dni po punkcji a lekarz w gabinecie (ale to nie był mój lekarz prowadzący) powiedział, że 1-3 dzień następnego cyklu. I zastanawiam się czy jak pójdę w środę to i tak każą mi przyjść jeszcze raz za kilka dni jak dostanę krwawienia.

Witam ! Potrzebuje waszej pomocy . To moja 4 strata każda inna najpierw cp potem biochemiczna potem wada genetyczne a teraz obumarcie w 17 tygodniu . Genetyka zbadana to dziexko było prawdopodobnie zdrowe idealne usg I pappa ciąża na neoparinie i acardzie do 16 tygodnia na progesteronie . Została tylko inmunologia . Błagam o pomoc jakąś radę co zrobić? Jak szukać pomocy? Jakie badanie ?

reklama
Witam ! Potrzebuje waszej pomocy . To moja 4 strata każda inna najpierw cp potem biochemiczna potem wada genetyczne a teraz obumarcie w 17 tygodniu . Genetyka zbadana to dziexko było prawdopodobnie zdrowe idealne usg I pappa ciąża na neoparinie i acardzie do 16 tygodnia na progesteronie . Została tylko inmunologia . Błagam o pomoc jakąś radę co zrobić? Jak szukać pomocy? Jakie badanie ?
Paśnik

Do góry