reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
a jakie miałaś AMH przy pierwszej stymulacji?
Ja mam 33 lata, AMH około 1-1,3, niedawno rozpoznali u mnie endometrioze to i sprawca tak lipnego AMH się znalazł. W klinice, w której podchodzilam 3x za pierwszym razem dali mi niskie dawki leków (i miałam tylko 3 komórki), a za 2gim i 3 razem miałam "końskie dawki" i było dużo lepiej w ilości dojrzałych i zapłodnionych komórek, które i tak nie dały ciąży.
Teraz zmieniliśmy klinikę i będę miała leki i dawki dokładnie takie jak Ty. Przyznam szczerze, że trochę się załamałam, bo wydaje mi się, że jak na mnie to za niskie dawko, ale z drugiej strony muszę zaufać lekarzowi.
ja mam endometrioze 3. stopnia.
Moje amh tak przy pierwszej, jak 3 lata pozniej przy drugiej stymulacji bylo takie samo 2,7.
Wg mojego profesora przy endomedzie fundamentalne sa duze dawki lekow na poczatku, kiedy te komorki startuja, zeby bylo ich wiecej.
Oprocz tego mialam 3 miesieczna menopauze na wyciszdnie endometriozy.
A ktory zestaw masz? Bo zaden nie jest mala dawka.

ja mam endometrioze 3. stopnia.
Moje amh tak przy pierwszej, jak 3 lata pozniej przy drugiej stymulacji bylo takie samo 2,7.
Wg mojego profesora przy endomedzie fundamentalne sa duze dawki lekow na poczatku, kiedy te komorki startuja, zeby bylo ich wiecej.
Oprocz tego mialam 3 miesieczna menopauze na wyciszdnie endometriozy.
A ktory zestaw masz? Bo zaden nie jest mala dawka.
Ja miałam 5 miesięczna menopauze
Ale tez głównie aby zbić moja torbiel endometrialna

Z opisywaniem zarodków jest różnie. Ja do tej pory nie wiem jakiej jest klasy. Jak pytałam lekarza, to mówił, że oba są bardzo dobre. Jak dostałam wynik PGT to tam też nic nie było o klasie.
U nas nie ma mozliwosci badac. W ogole w austrii mozna niby tylko pod okreslonymi warunkami a nie tak od ręki mimo, że sie przecież płaci. Chcielismy a nie możemy 😑

U nas nie ma mozliwosci badac. W ogole w austrii mozna niby tylko pod okreslonymi warunkami a nie tak od ręki mimo, że sie przecież płaci. Chcielismy a nie możemy 😑
Ja jestem po 40-tce, dlatego badałam, poza tym 2 ciąże poroniłam w zeszłym roku. Chciałam transferować 2 zarodki, więc musiałam mieć pewność, że są ok.
W jednym miejscu nie można badać zarodków, w innym zbadają, a gdzie indziej to nawet płeć podadzą...

Ja miałam 5 miesięczna menopauze
Ale tez głównie aby zbić moja torbiel endometrialna
dokladnie, zdby wyciszyc endometrioze. Dla tej choroby kazda menstruacja to woda na mlyn. Dlatego ja odkad wiem, jestem ciagle na hormonach. I tak menopauza, jak na pewno ciaza, ale tez tabletki od razu po okresie pologu sprawily, ze teraz 7 lat pozniej moje cysty maja mniej niz pol centymetra, a po endomendzie wg mojej gin prawie nie ma sladu. Jest s*ka pod kontrola 🤣

Hej dziewczyny od dziś zaczęłam brać antykoncepcję za miesiąc przystępuje do 4 stymulacji więc jest ona nie refundowane lecze się w gyncentrum w Krakowie. Miałam tam wykupiony pakiet 2 plus jeden i już się skończył nie udało uzyskać się ciąży beta nawet nie drgnela . Teraz starałam się przez parę miesięcy poprawić jakość komórek zobaczymy czy coś będzie lepiej. Zastanawiam się teraz C,y warto wziąć ten nowy pakiet w gyncentrum 100 procent pewności czy któraś z Was to brała???

Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?
Menopur 225, rekovelle 72 potem dołączony orgalutran 0,25. Miałam 11 pęcherzyków z czego 8 dojrzałych 6 się zapłodniło a do blastki dotrwały 4

reklama
dokladnie, zdby wyciszyc endometrioze. Dla tej choroby kazda menstruacja to woda na mlyn. Dlatego ja odkad wiem, jestem ciagle na hormonach. I tak menopauza, jak na pewno ciaza, ale tez tabletki od razu po okresie pologu sprawily, ze teraz 7 lat pozniej moje cysty maja mniej niz pol centymetra, a po endomendzie wg mojej gin prawie nie ma sladu. Jest s*ka pod kontrola 🤣
Po czym niby twierdzi, że po endomwtriozie nie ma sladu? Moje usg robione przez wielu lekarzy i jest idealnie w srodku a po laparoskopii okazało się, że endometrioza osiedlina w zatoce douglasa i w otrzewnej. Na usg nigdy nic widać nie było. Nic! Dopiero pierwszy sygnał w tamtym roku torbielka i płyn za macicą.

Do góry