reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jakie rady na dzień transferu i po nim? Słyszałam, że dużo pić na pewno żeby być dobrze nawodnionym. Coś jeszcze o czym nie wiem? Brałyście no spę? Tu jedyne co to zalecili magnez 2 h przed który od nich dostałam w proszku i tyle w sumie.

reklama
Jakie rady na dzień transferu i po nim? Słyszałam, że dużo pić na pewno żeby być dobrze nawodnionym. Coś jeszcze o czym nie wiem? Brałyście no spę? Tu jedyne co to zalecili magnez 2 h przed który od nich dostałam w proszku i tyle w sumie.
Ja jestem właśnie po transferze 😀w sumie żadnych szczególnych zaleceń .
Po poprzednich transferach brałam ananasa ale teraz coraz częściej słyszę ze doprowadza do skurczy 🤷‍♀️

To dobrze, że tak trafilas. Ja na przestrzeni 7 lat byłam u przeszło 20 ginekologów (w tym specjalista) i żadnych zmian nie widać. Przy laparoskopii lekarz doznał szoku. Nie usówał bo w takim miejscu osiedlona, że kazał najpierw ciążę potem operacja. Ale będzie mnie operować ktoś inny. Najlepszy w Wiedniu ale to jak sie uda z 2 maluszkiem 🙂
Ja jestem po operacji w 2016r torbiel około 8cm średnicy. Miałam w sierpniu tamtego roku laparoskopie na torbiel 3,6 którą było widać na usg ale po otworzeniu okazało się że była także na lewym jajniku (na obrazie nie było widać). I powiem wam że jest lipiec a moja torbiel na prawym jajniku znów ma 2,4cm ;P

Więc czy dam się kolejny raz operować lub poddać zabiegowi. Na pewno ale jeżeli usuną mi całkowicie prawy jajnik. ;P

Także pomyślcie nad operacją bo endometrioza będzie wracała i każda operacja wiąże się z obniżeniem AMH. Mój lekarz powiedział przy wizycie jak wypatrzył nawrót endometriozy po niespełna 8 miesiącach od laparoskopi, że nie ma mowy o dalszym wycinaniu. A wyciszać nie chcemy bo dążymy do ciąży ;)

Ja tez sie leczylam w gyncentrum Krk :) widzialam ten nowy pakiet, nawet z mezem rozmawialam, ze takie cos wprowadzili. Ja bym przeczytala warunki. Czy nie ma nic, ze np nie mozesz odmowic. Ale wygląda dosc ciekawie.
no właśnie zastanawiam.sie czy jest sens to brać w moim przypadk u myślałam że może ktoś tu jest od ma ten pakiet i coś powie o nim więcej

Dziewczyny, które miałyście odroczony transfer po punkcji. Kiedy dostalyscie okresu? I czy to było po odstawieniu progesteronu czy w trakcie brania?

Bo dostałam Dupka na 10 dni od jutra ale jakby zaczęło się krwawienie to mam go odstawić. I nie wiem czy spodziewać się, że okres za dwa tygodnie czy różnie to bywa.

Dziewczyny, które miałyście odroczony transfer po punkcji. Kiedy dostalyscie okresu? I czy to było po odstawieniu progesteronu czy w trakcie brania?

Bo dostałam Dupka na 10 dni od jutra ale jakby zaczęło się krwawienie to mam go odstawić. I nie wiem czy spodziewać się, że okres za dwa tygodnie czy różnie to bywa.
Ja dostałam na 2 dzień po odstawieniu progesteronu ;)

reklama
Ja jestem po operacji w 2016r torbiel około 8cm średnicy. Miałam w sierpniu tamtego roku laparoskopie na torbiel 3,6 którą było widać na usg ale po otworzeniu okazało się że była także na lewym jajniku (na obrazie nie było widać). I powiem wam że jest lipiec a moja torbiel na prawym jajniku znów ma 2,4cm ;P

Więc czy dam się kolejny raz operować lub poddać zabiegowi. Na pewno ale jeżeli usuną mi całkowicie prawy jajnik. ;P

Także pomyślcie nad operacją bo endometrioza będzie wracała i każda operacja wiąże się z obniżeniem AMH. Mój lekarz powiedział przy wizycie jak wypatrzył nawrót endometriozy po niespełna 8 miesiącach od laparoskopi, że nie ma mowy o dalszym wycinaniu. A wyciszać nie chcemy bo dążymy do ciąży ;)
Po 2 dziecku jesli sie tylko uda to wiecej nie planujemy starań chyba, że został by nam zarodek także amh nie miałoby tu kompletnie znaczenia. Chce na pewno porządną operację bo tu no nic mi nie usunięto a chce w końcu wiedziec co to seks bez bólu lub bez stresu, że zaraz przyjdzie rażący ból. Właśnie to jest to, że u jednej wycięcie da ulge na lata i brak nawrotu lub powolny a innej zacznie odrastać od razu.

Do góry