reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tylko że dawki zależą pewnie też od wagi, wieku, AMH. Nie wiem czy to będzie miarodajne :p. Spisze jak będę w domu, tym bardziej że ja brałam jeszcze Aromek.
To naprawdę z czystej ciekawości ;-) Tu na miejscu widzę ciągle te same leki, które dziewczyny wymieniają, czasem się zastanawiam, czy to jakiś abonament, czy ktoś je w ogóle dobiera :p

reklama
Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?
Menopur 250, gonapeptyl. Stymulacja 12 dni, pobrano 22 pęcherzyki, do zapłodnienia nadawało się 19, z czego powstało 9 blastek.

Pytałam zanim mnie wypuscili. Powiedział, że kłuł wszystko jak leci, bez względu na rozmiar - szybciej się lepiej poczuję. I gdyby kłuł tylko te na oko dojrzałe to by przekłuł 9-10 i z tego 6 to jest dobra statystyka.

Powiedział też, że to nie świadczy o jakości moich komórek tylko o tym, że słabo zareagowałam na leki ale leki miałam asekuracyjnie i niezbyt dużo, bo tak jest lepiej za pierwszym razem niż pojechać w hiperstymulację bez hamulców.

Embriolodzy mają dawać znać na bieżąco, zobaczymy co z tego będzie 🤷. Lekarz powiedział, że szału nie ma ale jak na pierwszy raz to wygląda po prostu w porządku.

Pogadam też z moim lekarzem jak będzie przygotowanie do transferu, bo ten od piątku do dzisiaj to nie jest mój lekarz prowadzący - moj miał trzy dni urlopu akurat.
W porównaniu do moich jedynych 3 to u ciebie szał widzę 😂😂 tylko byle były z tego maluszki

Mam wyniki. Biore 15 mg euthyroxu codziennie. Czyli 25 mg co 2 dni ale ten wynik jest za wysoki. Ma byc okolo 1.5 czy wziac teraz po 50 mg przez kilka dni zeby szybko zbic? Uprzedzam tu nie ma endokrynologow i rodzinny sie tym zajmuje a nie maja specjalizacji i zqwsze wypisuja 50. Jak mialam mniejszy niz teraz to kazala mi 50 brac co bylo kosmiczne. Udawalo sie na dawce 25 mg co 2 dni utrzymywac poziom 1 - 1.5 ale teraz chyba orzez te hormony mi tak skoczylo. Prosze pomozcie w dawkowaniu, dopiero sie umowie do endokrynologa w pl online ale nie znajde wizyty na juz.
u mnie do 2,5 tsh trzymali przed transferem, po ciąży dopiero zwiększyli dawki leków. Także brałam 125mg a w ciąży 150mg w ciąży tsh miałam 0,30

Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ja mam to dniami cyklu rozpisane:
2dc: Menopur 225 + Aromek 2 razy dziennie
3dc: Menopur 225 + Aromek 2 razy dziennie
4dc: Menopur 225 + Aromek 2 razy dziennie
5dc: Menopur 225 + Aromek 2 razy dziennie
6dc: USG + Menopur 262.5 + Orgalutran + Aromek 2 razy dziennie
7dc: Menopur 262.5 + Orgalutran + Aromek 2 razy dziennie
8dc: Menopur 262.5 + Orgalutran + Aromek 2 razy dziennie
9dc: Menopur 262.5 + Orgalutran
10dc: USG + Menopur 262.5 + Orgalutran
11dc: USG + Ovitrelle (1 ampułka) + Gonapeptyl (2 ampułki)
12dc: -------
13dc: punkcja

Przekłutych 19 pęcherzyków z czego 6 dojrzałych i gotowych do zapłodnienia. Ile się zapłodniło i będzie zarodków to będzie wiadomo w przeciągu tygodnia.

Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
1 - menopur 75 + gonal 300. 9 komorek, 6 dojrzalych, zaplodnionych. W 3 dobie jedna, transfer, ciaza.
2 - fostipur 225 + menopur 75. 9 komorek, 6 dojrzalych, zaplodnionych. 4 blastki, tranfer, ciaza.

Ale z trzech komórek masz dwa zarodki :) to przecież bardzo ładny wynik :)

Ja bym chciała z tych sześciu mieć trzy :p wtedy będę bardzo zadowolona :p
No tak ale w sensie, że 3 komórki a 6 komórek to i tak różnica bo szansa większa. Ja jestem w szoku, że aż 2 i to embriolog mówiła, że bardzo ładne.

reklama
Do góry