lady_in_blue
Fanka BB :)
No ale endo 9.5 w dniu punkcji to chyba całkiem spoko. Do transferu musi być powyżej 8 z tego co czytałam. A to 9.5 jeszcze urośnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jesteś po punkcji estradiol jest wysoki bo szacuje się ze jest 200-300 jednostek na dojrzałą komórkę. Progesteron napędza rozrost endometrium. Nie zawsze się dostaje estrofem za granicami PL. Ja po punkcji z bliźniakami miałam dopochwowy estrofem 2x1 i 3x1 100mg lutinusa. Zaimplantowaly się dwa zarodki. Jak widać to wystarczyło. Jak zaimplantuje się zarodek to trofoblast zacznie wydzielać HCG a to jest najsilniejszy trigger wzrostu progesteronu i estradiolu. Masz bardzo duzo progesteronu więcej niż ja kiedykolwiek dostałam. Tak naprawdę nie wiadomo czy te leki pomagają czy nie. Publikacje są różne a klinika to inna polityka.Biore 10 mg prednisolon (polski odpowiednik to encorton), zastrzyki progedex 1x, cyclogest 2x 400 mg i heparyna 40 mg chodziło mi w sensie, że na endometrium nic nie dostałam typu estrofem czy czegoś takiego
Biorę metforminę od lat na IO (2x 1000) i pije alkohol (po za ciążą). Przed rozpoczęciem in vitro nawet dr sugerował picie czerwonego wytrawnego.Tak to też, niestety przy metforminie nie można alkoholu
Przecież to jest bardzo niebezpieczneBiorę metforminę od lat na IO (2x 1000) i pije alkohol (po za ciążą). Przed rozpoczęciem in vitro nawet dr sugerował picie czerwonego wytrawnego.
Co jest niebezpieczne? Picie wina jak się nie jest w ciąży?Przecież to jest bardzo niebezpieczne
Metformina w połączeniu z alkoholem . W ulotce jest napisane, żeby nie łączyć, lekarze o tym trąbią (przynajmniej moi ale na insta też czytałam).Co jest niebezpieczne? Picie wina jak się nie jest w ciąży?
O masakra to współczujeMetformina w połączeniu z alkoholem . W ulotce jest napisane, żeby nie łączyć, lekarze o tym trąbią (przynajmniej moi ale na insta też czytałam).
To nie jest "bardzo" niebezpieczne.Przecież to jest bardzo niebezpieczne
To zależy, który Pink :-)To PINK pokazał mi negatyw 5dpt a w ciąży byłam beta 6dpt 86. Testy które wyłapywały ciąże to facelle od samego początku.