reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie odnoście encortonu . Czy On ma tylko wskaazanie immunologiczne ? Na nic innego nie pomaga ?
Bo chodzi o to ze Paśnik kazał mi go odstawić a mój ginekolog każe brać i właściwie nie wiem dlaczego … 🫣🫣
Zależy jaka dawka , mój ginekolog profilaktycznie do każdego transferu daje metypred 0.5 tabletki .... Nie mam do tego wskazań i po konsultacji z Pasnikiem biorę normalnie ... Gdyby zaś powiedział mi żeby nie brać , to słuchała bym immunologa w tej kwesti

reklama
Na początku przez około miesiąc męża a potem w zależności od potrzeb mogę teściowa ściągnąć. Nie do końca podoba mi się ten pomysł, bo musiałaby u nas zamieszkac, bo teściowie mieszkają ponad 100km od nas. Zobaczę w praniu jak wyjdzie. Z doskoku moja mama też pomoże, ale ona jeszcze pracuje.
Powiem Ci z doświadczenia osoby która jest na co dzień sama z dzieciakami, korzystaj z pomocy jeśli masz taką możliwość, serio. Nawet jeśli to ma być teściowa 😉 zresztą sama zobaczysz jak to będzie. Życzę Ci żebyś nie potrzebowała pomocy 👍😉

Powiem Ci z doświadczenia osoby która jest na co dzień sama z dzieciakami, korzystaj z pomocy jeśli masz taką możliwość, serio. Nawet jeśli to ma być teściowa 😉 zresztą sama zobaczysz jak to będzie. Życzę Ci żebyś nie potrzebowała pomocy 👍😉
Wszystkie koleżanki tak mówią, nawet przy jednym dziecku. Coś musi w tym być :D będę więc korzystać z każdej oferowanej pomocy

Zależy jaka dawka , mój ginekolog profilaktycznie do każdego transferu daje metypred 0.5 tabletki .... Nie mam do tego wskazań i po konsultacji z Pasnikiem biorę normalnie ... Gdyby zaś powiedział mi żeby nie brać , to słuchała bym immunologa w tej kwesti
Mi ginekolog dał 10 mg encortonu profilaktycznie.
Ale tez skoro wskazań immunologicznych nie mam może nie brać … sama nie wiem co robić , transfer w poniedziałek ..

Mi ginekolog dał 10 mg encortonu profilaktycznie.
Ale tez skoro wskazań immunologicznych nie mam może nie brać … sama nie wiem co robić , transfer w poniedziałek ...
Ja bym słuchała immunologa ... Ewentualnie brała połowę dawki ... Takie moje zdanie ... Ja się 2 razy pytałam czy brać czy nie brać Paśnika ... U mnie to jest mniejsza dawka ...

Malinowskiego odradzam ... Wiele się o nim nasłuchałam ... Chociaż by na ostatnich szczepieniach że kazał zapłacić pacjentce 600 zł za email kiedy ma odstawić leki ... Badań nie przyjmuje innych niż tych od siebie... Dla mnie to jest nieporozumienie że musiała bym jeździć co chwilę 400 kilometrów na badania bo on tak siebie życzy ...
O widzisz 😵‍💫
Ja same dobre opinie słyszałam póki co.

Wszystkie koleżanki tak mówią, nawet przy jednym dziecku. Coś musi w tym być :D będę więc korzystać z każdej oferowanej pomocy
Mi będzie ciężko, bo rodziców i tesciow mam bardzo daleko od siebie , a warunków zeby mama zamieszkała za bardzo nie mam, bo jesteśmy na kawalerce i przerobiliśmy sobie ja na 2 pokoje , ale ten drugi pokoik jest malutki i ma 7m2 i traktuję go bardziej jako garderoba, jak będą dzieci to pomyślimy o zmianie ale teraz każdy grosz się liczy I jest ciężko, dobrze że mieszkanie bez kredytu chociaz tyle...

O tak pomoc to jest coś. My mieszkamy całkiem sami. Moja rodzina w Polsce. Tutaj mamy teściową ale ona pracuje więc nie mamy nawet jak prosić ją zbytnio o pomoc. Jedynie jutro bo punkcja ale musiała wziąć wolne co było ciężko...

reklama
Mi będzie ciężko, bo rodziców i tesciow mam bardzo daleko od siebie , a warunków zeby mama zamieszkała za bardzo nie mam, bo jesteśmy na kawalerce i przerobiliśmy sobie ja na 2 pokoje , ale ten drugi pokoik jest malutki i ma 7m2 i traktuję go bardziej jako garderoba, jak będą dzieci to pomyślimy o zmianie ale teraz każdy grosz się liczy I jest ciężko, dobrze że mieszkanie bez kredytu chociaz tyle...
Czasem fajnie jakby nawet koleżanka wzięła wózek na spacer, żebyś miała chwilę dla siebie :) zresztą to już są małe zmartwienia, jakoś się wszystjo ułoży. Teraz walcz o dziecko :)

Do góry