reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Super 👍 a ile miało twoje endo dzisiaj i który to dzień cyklu? Coś Ci dołożyli czy dalej sam estrofem?
Ja dzisiaj wzięłam pierwsza tabletkę estrofemu jeszcze 13 dni i wizyta 😱
Nie mówił Doktor ile ma dokładnie i nie pytałam ;) Wystarczyło mi, że stwierdził iż pięknie rośnie :p Jestem z tych mniej dociekliwych. Póki co sam estrofem świetnie sobie radzi według lekarza w sobotę mam mieć wizytę i ewentualnie dodać do zażywania Utrogestan. Ale to zadecyduje lekarz na wizycie. I dzień przed transferem mam zbadać poziom progesteronu jak będzie powyżej 11 to bez dodatkowego progesteronu a jak będzie poniżej mam sobie podać dodatkowo i następnego dnia znów zbadać ;)

reklama
Hej, sildenafil brałam raz przed inseminacja jak miałam mega krótki cykl i endometrium nie nadazalo (owulacja w 7 dc), na endo pomógł, ale inseminacja sie nie udała. Zalecane przez moja ówczesna lekarkę z Invicty.
Przy transferze na cyklu naturalnym miałam tylko heparyne i intralipid. Super sprawa. Intralipid miałam w dniu transferu i potem jeszcze z dwa razu powtarzany co kilka dni.
Dzieci są super, kręcą się po brzuchu :) 465g i 440g
Też mi się marzą bliźniaki, ale nie wiem czy pozwolą bo to pierwszy transfer I nie wiem czy wiek nie będzie pwskazaniem 27 lat , czy oni w ogóle mogą mi zabronić podania 2 zarodków? :) narazie badamy 2 zarodki ze względu na koszty 4k , ale o trzecim nie zapomnimy 😊😊😊

Też mi się marzą bliźniaki, ale nie wiem czy pozwolą bo to pierwszy transfer I nie wiem czy wiek nie będzie pwskazaniem 27 lat , czy oni w ogóle mogą mi zabronić podania 2 zarodków? :) narazie badamy 2 zarodki ze względu na koszty 4k , ale o trzecim nie zapomnimy 😊😊😊
Transfer miałam w grudniu ubiegłego roku (36lat) lekarz nie chciał podać mi 2 zarodków. Tz powiedział, że jak się uprę to poda ale jest bardzo przeciwny i jak zaczął wyliczać co może pójść nie tak to odpuściłam.
Z mężem zawsze marzyliśmy o bliźniakach.

Transfer miałam w grudniu ubiegłego roku (36lat) lekarz nie chciał podać mi 2 zarodków. Tz powiedział, że jak się uprę to poda ale jest bardzo przeciwny i jak zaczął wyliczać co może pójść nie tak to odpuściłam.
U nas lekarz nie widział przeciwwskazań do podania dwóch, ale zakladal, że tylko jeden się przyjmie :p
Ogólnie ciąża blizniacza na życzenia to chyba nic rozsądnego. Większe ryzyko cukrzycy, niewydolności szyjki, przedwczesny poród itd
Ale my nadal jesteśmy głowami w chmurach z radości :D podwójne szczęście jak nic

U nas lekarz nie widział przeciwwskazań do podania dwóch, ale zakladal, że tylko jeden się przyjmie :p
Ogólnie ciąża blizniacza na życzenia to chyba nic rozsądnego. Większe ryzyko cukrzycy, niewydolności szyjki, przedwczesny poród itd
Ale my nadal jesteśmy głowami w chmurach z radości :D podwójne szczęście jak nic
Przy jednym mam cukrzycę 🤣
Mi powiedział, że mam bardzo duże ryzyko, że przyjmą się oba.
Ja widocznie z mężem mało rozsądni bo uważam, że to podwójne szczęście no i tylko 1 poród a chcieli byśmy rodzeństwo dla małej która nam w brzuchu 😆

Gratuluję maluszków i niech pięknie rosną 😘

Przy jednym mam cukrzycę 🤣
Mi powiedział, że mam bardzo duże ryzyko, że przyjmą się oba.
Ja widocznie z mężem mało rozsądni bo uważam, że to podwójne szczęście no i tylko 1 poród a chcieli byśmy rodzeństwo dla małej która nam w brzuchu 😆

Gratuluję maluszków i niech pięknie rosną 😘
My też mało rozsądni, za to szczęśliwi 😘

A mnie lekarz wręcz namawiał na bliźniaki, wiedział że chcę mieć docelowo dwójkę, a że miałam 34 lata to wiedział że pewnie po drugie już nie wrócimy 😂

W mojej klinice to było tak, że żaden lekarz ze mną na ten temat nie rozmawiał, dali mi dokumenty do uzupełnienia, wpisałam, że chce podać jeden. Może jakbym wpisała więcej to by była jakaś rozmowa, nie wiem.

Ja właśnie transferowalam dwa z myślą że może chociaż jeden ze mną zostanie 😉😃

reklama
Życzę Ci takiego samego optymizmu po urodzeniu, serio 🤪😂 moje dwa szczęścia właśnie wyją i zaraz wyjdę z siebie 😔

Do góry