Nie mówił Doktor ile ma dokładnie i nie pytałam Wystarczyło mi, że stwierdził iż pięknie rośnie Jestem z tych mniej dociekliwych. Póki co sam estrofem świetnie sobie radzi według lekarza w sobotę mam mieć wizytę i ewentualnie dodać do zażywania Utrogestan. Ale to zadecyduje lekarz na wizycie. I dzień przed transferem mam zbadać poziom progesteronu jak będzie powyżej 11 to bez dodatkowego progesteronu a jak będzie poniżej mam sobie podać dodatkowo i następnego dnia znów zbadaćSuper a ile miało twoje endo dzisiaj i który to dzień cyklu? Coś Ci dołożyli czy dalej sam estrofem?
Ja dzisiaj wzięłam pierwsza tabletkę estrofemu jeszcze 13 dni i wizyta
reklama
Serduszkowelove
Fanka BB :)
Też mi się marzą bliźniaki, ale nie wiem czy pozwolą bo to pierwszy transfer I nie wiem czy wiek nie będzie pwskazaniem 27 lat , czy oni w ogóle mogą mi zabronić podania 2 zarodków? narazie badamy 2 zarodki ze względu na koszty 4k , ale o trzecim nie zapomnimyHej, sildenafil brałam raz przed inseminacja jak miałam mega krótki cykl i endometrium nie nadazalo (owulacja w 7 dc), na endo pomógł, ale inseminacja sie nie udała. Zalecane przez moja ówczesna lekarkę z Invicty.
Przy transferze na cyklu naturalnym miałam tylko heparyne i intralipid. Super sprawa. Intralipid miałam w dniu transferu i potem jeszcze z dwa razu powtarzany co kilka dni.
Dzieci są super, kręcą się po brzuchu 465g i 440g
Nelka85
Transfer miałam w grudniu ubiegłego roku (36lat) lekarz nie chciał podać mi 2 zarodków. Tz powiedział, że jak się uprę to poda ale jest bardzo przeciwny i jak zaczął wyliczać co może pójść nie tak to odpuściłam.Też mi się marzą bliźniaki, ale nie wiem czy pozwolą bo to pierwszy transfer I nie wiem czy wiek nie będzie pwskazaniem 27 lat , czy oni w ogóle mogą mi zabronić podania 2 zarodków? narazie badamy 2 zarodki ze względu na koszty 4k , ale o trzecim nie zapomnimy
Z mężem zawsze marzyliśmy o bliźniakach.
U nas lekarz nie widział przeciwwskazań do podania dwóch, ale zakladal, że tylko jeden się przyjmieTransfer miałam w grudniu ubiegłego roku (36lat) lekarz nie chciał podać mi 2 zarodków. Tz powiedział, że jak się uprę to poda ale jest bardzo przeciwny i jak zaczął wyliczać co może pójść nie tak to odpuściłam.
Ogólnie ciąża blizniacza na życzenia to chyba nic rozsądnego. Większe ryzyko cukrzycy, niewydolności szyjki, przedwczesny poród itd
Ale my nadal jesteśmy głowami w chmurach z radości podwójne szczęście jak nic
Nelka85
Przy jednym mam cukrzycęU nas lekarz nie widział przeciwwskazań do podania dwóch, ale zakladal, że tylko jeden się przyjmie
Ogólnie ciąża blizniacza na życzenia to chyba nic rozsądnego. Większe ryzyko cukrzycy, niewydolności szyjki, przedwczesny poród itd
Mi powiedział, że mam bardzo duże ryzyko, że przyjmą się oba.
Ja widocznie z mężem mało rozsądni bo uważam, że to podwójne szczęście no i tylko 1 poród a chcieli byśmy rodzeństwo dla małej która nam w brzuchu
Gratuluję maluszków i niech pięknie rosną
My też mało rozsądni, za to szczęśliwiPrzy jednym mam cukrzycę
Mi powiedział, że mam bardzo duże ryzyko, że przyjmą się oba.
Ja widocznie z mężem mało rozsądni bo uważam, że to podwójne szczęście no i tylko 1 poród a chcieli byśmy rodzeństwo dla małej która nam w brzuchu
Gratuluję maluszków i niech pięknie rosną
eij
A mnie lekarz wręcz namawiał na bliźniaki, wiedział że chcę mieć docelowo dwójkę, a że miałam 34 lata to wiedział że pewnie po drugie już nie wrócimyTransfer miałam w grudniu ubiegłego roku (36lat) lekarz nie chciał podać mi 2 zarodków. Tz powiedział, że jak się uprę to poda ale jest bardzo przeciwny i jak zaczął wyliczać co może pójść nie tak to odpuściłam.
margaretka89
W mojej klinice to było tak, że żaden lekarz ze mną na ten temat nie rozmawiał, dali mi dokumenty do uzupełnienia, wpisałam, że chce podać jeden. Może jakbym wpisała więcej to by była jakaś rozmowa, nie wiem.Też mi się marzą bliźniaki, ale nie wiem czy pozwolą bo to pierwszy transfer I nie wiem czy wiek nie będzie pwskazaniem 27 lat , czy oni w ogóle mogą mi zabronić podania 2 zarodków? narazie badamy 2 zarodki ze względu na koszty 4k , ale o trzecim nie zapomnimy
eij
Ja właśnie transferowalam dwa z myślą że może chociaż jeden ze mną zostanieU nas lekarz nie widział przeciwwskazań do podania dwóch, ale zakladal, że tylko jeden się przyjmie
reklama
eij
Życzę Ci takiego samego optymizmu po urodzeniu, serio moje dwa szczęścia właśnie wyją i zaraz wyjdę z siebieU nas lekarz nie widział przeciwwskazań do podania dwóch, ale zakladal, że tylko jeden się przyjmie
Podziel się: