reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Może nie do końca przemyślane było udostępnienie zrzutki tylko informacja o potencjalnych 3000 kolejnych wydatków mnie trochę dobiły. Tak mam syna i cały cyrk polega na tym żeby on nie odczuł dodatkowych wydatków. Walczycie o swoje potomstwo ale dopiero jak się ma to pierwsze pragnienie posiadania kolejnego staje się o wiele silniejsze
Że tak się odbiorę do tego co zostało napisane ... Kwestia 3tysiecy ... Tyle to ja płacę praktycznie za jeden transfer a jestem już po kilku ... Mnie też przeraża kwota ale jak się czegoś bardzoooo pragnie to jest się w stanie wydać wszystkie pieniądze świata aby w końcu to marzenie się spełniło . Dla mnie to jest czysta bezczelność pisać takie rzeczy na forum dla kobiet ( są tu praktycznie same kobiety ... Jak widać jesteś jedyny ) które walczą już kilka lat o pierwsze dziecko ( ja np. walczę już ponad 10 lat , z pomoca kliniki 5 lat ) wydałam już kupę pieniędzy na to ale właśnie pragnienie posiadania chodź jednego dziecka jest silniejsza.... Chciała bym mieć chodź jedno , nie proszę o więcej ... Starczy mi jedno abym mogła swoją miłość przelać na nie . Aby móc w końcu obchodzić swój dzień mamy , a mój mąż dzień taty. Aby usłyszeć z ust takiego małego brzdąca słowa "kocham Cię mamo " czy mój mąż "kocham Cię tato " wy to już usłyszeliście , widzicie jak wasze dziecko rośnie , jak stawiał pierwsze kroki . My ciągle walczymy , wydajemy kupę kasy aby nasze marzenie się spełniło . Wylewamy morze łez przy każdym nieudanym transferze . Oddala bym wszystko aby być na waszym miejscu ... Resztę zostawię bez komentarza ...

Wydaliśmy koło 30 tys w tym roku. Nie chodzi o kolejne 5 czy 10. Na pewno nie chodzi o wasze pieniądze które są wasze. Wqrwia mnie już argument jak je utrzymasz skoro nie masz 3 tys. A jeszcze bardziej mnie denerwują przeświadczenie że na wszystko można zbierać tylko nie in vitro. Wcześniej udało się z refundacji nfz czyli za pieniądze wszystkich ale decydowaly określone osoby. Tutaj decyzja należy do was i innych osób. Widziałem ktoś wpłacił 2 zł i super wolę to niż słuchać że nie mogę zbierać na ten cel
Nikt nie powiedział że nie możesz zbierać , ale udostępniając link zbiórki na forum o in vitro gdzie my wydajemy kupę kasy co chwila to jest czysta bezczelność . Ja wydałam w tym roku ( mamy dopiero czerwiec ) około 50 tysięcy ... Będziemy się teraz licytować kto ma gorzej ??? Nie musisz się głowic ... Ja mam gorzej jak i pełno dziewczyn tu na forum ,bo mu tych dzieci jeszcze nie mamy , a ty masz ...

Cześć dziewczyny !
Długo się nie odzywałam , po 2 nieudanych transferach , zrobiłam immunologie , histeroskopie , wizyta u DOc . Pasnika .
W poniedziałek ruszam z 3 transferem , z accofilem będę próbować ponieważ posiadam tylko jeden kir implantacyjny .
Transferowana będzie blastka 4BB , średnio dobra ale tak bardzo liczę na Nią 🙏🙏
Jestem podekscytowana ale i się stresuje , tak bardzo bym chciała żeby ten 3 transfer byl tym ostatnim i oby blastusia została ze mną 🙏🙏
Tego ci zycze z całego serca...

reklama
Do góry