reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O to trzymam mocno kciuki!

Ja mam 31 lat, 72kg (180cm wzrostu) i AMH ponad 3. Więc musimy uważać na hiperstymulację.
Właśnie u Nas też bali się hiperstymulacji, wiek 27 lat i amh 2.7, do tego jestem szczupła, Doktor powiedziała od razu, że zaczynamy od dawki 150 i nie da mi więcej, pecherzyki rosły bardzo nierówno przez to przedluzyli mi stymulację, czułam się cały czas wspaniale , może jeden dzień że przeryczalam ale to nic 😁nie wiem ile pobrali mi komórek, może się czegoś dowiem dzisiaj od embriologa jak zadzwoni w końcu 😅

ja w ciąży miałam bardzo ciemna skórę pod pachami, rogowacenie ciemne. Często występuje w problemach hormonalnych i ogólnie endokrynnych. Będąc nastolatka miałam takie plamy na całym ciele, wyglądały jakbym się nie myła - ciężko było je zmyć a po zdarciu były otarcia skory😰 na razie po ciąży mam z tym spokój.
Czyli też może być ze moje hormony po stymulacji swiruja i stąd te plamy, pryszcze i do tego wypadające włosy 😩 biorę luteinę na wywołanie okresu ale ona chyba nie ma takich skutków ubocznych?

Jesli chodzi o ponowienie krzywych to nie zaleca sie robic przed rozpoczynaniem procedury in vitro a tym bardziej samym transferem bo bardzo obciaża organizm. Może zrób na czczo i w razie obawy po prostu stosuj dietę z niskim ig? Nie zaszkodzi a pomoże na pewno bo jest polecana każdemu nie tylko dla tych z zaburzeniami gospodarki glukozowo insulinowej. Ogólnie dieta z niskim ig sprzyja płodności 😊 ale wybierz sie też do dermatologa może to nie koniecznie jest to.
Dziękuję 😘

Właśnie u Nas też bali się hiperstymulacji, wiek 27 lat i amh 2.7, do tego jestem szczupła, Doktor powiedziała od razu, że zaczynamy od dawki 150 i nie da mi więcej, pecherzyki rosły bardzo nierówno przez to przedluzyli mi stymulację, czułam się cały czas wspaniale , może jeden dzień że przeryczalam ale to nic 😁nie wiem ile pobrali mi komórek, może się czegoś dowiem dzisiaj od embriologa jak zadzwoni w końcu 😅
Czekamy na wieści ile masz malych szczęść 😀

reklama
Do góry