reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Juz wszystko wiem🥰 pobrali 11 kumulusów, żaden pecherzyk nie był pusty , zaplodnili 5 , 6 komórek było niedojrzałe, zaplodnili 5, a jeden od razu przestał się rozwijać, jeden dzisiaj nie dał rady, ale dostaliśmy piękną informacje na Dzień Taty, mamy dodatkowy zarodek , tak więc mamy 3 zarodeczki 🥰
Super wieści !😍
I w koncu badacie wszystkie zarodki ?

reklama
Juz wszystko wiem🥰 pobrali 11 kumulusów, żaden pecherzyk nie był pusty , zaplodnili 5 , 6 komórek było niedojrzałe, zaplodnili 5, a jeden od razu przestał się rozwijać, jeden dzisiaj nie dał rady, ale dostaliśmy piękną informacje na Dzień Taty, mamy dodatkowy zarodek , tak więc mamy 3 zarodeczki 🥰
Gratulacje :) Szykujesz się na transfer 2 zarodków na raz?

Cześć
Wg badania kariotypu z krwi mam niskoprocentową mozaikę Turnera. Natomiast wg Badanie FISH z nabłonka kariotyp jest prawidłowy. Genetyk stwierdził, że sytuację w jajnikach oddaje wynik z FISH.
Za mną 5 stymulacji (zarodki badane genetycznie w 3 stymulacjach) i 8 transferów, z czego raz biochem na zarodku przebadanym i ostatnio puste jajo płodowe na zarodku nieprzebadanym (Novum nie bada zarodków a tu teraz jestem i to zaakceptowałam). Oba podejścia bez leczenia immuno. Wszystkie podejścia z leczeniem immuno: brak implantacji.
Do tego mam Hashitoxicosi i zespół antyfosolipidowy (choć wg prof Malinowskiego nie mam a wg lekarza z Novum mam, jeden i drugi patrzyli na te same badania i tą samą historię…).
Jak rozmawiałam z genetykiem czy mój kariotyp może mieć wpływ na niepowodzenia to powiedział, że mozaika jest niskoprocentowa i badań naukowych na podobnych przypadkach globalnie nie ma. Natomiast powiedział to co wyżej, że FiSh jest prawidłowy i to oddaje stan w jajnikach. Dodał także, że wg ostatnich badań kariotyp z krwi robiony w różnych momentach w czasie może dać różny wynik. Zaskoczyło mnie to bardzo bo niby kariotyp to wynik raz na zawsze. Nie ciągnęłam jednak dalej dyskusji i nie szukałam info w sieci więc nie mam więcej pkt odniesienia.

Gratulacje :) Szykujesz się na transfer 2 zarodków na raz?
Pięknie dziękujemy 😚Mąż chce, ja już chyba nie , jakbym miała więcej zarodkow to pewnie bym się zdecydowała ale tak to nie , myślę że jeden będziemy transferować 😊 pami embriolog powiedziała, że te 2 są bardzo dobrze rokujące, zobaczymy jak pgd wyjdzie, a tego trzeciego mamy nie skreślać bo ma potencjał , ale nie wiem jaka ma klasę
Edit. Dowiedziałam się, że ma klasę 5.2.3

Ostatnia edycja:
Cześć
Wg badania kariotypu z krwi mam niskoprocentową mozaikę Turnera. Natomiast wg Badanie FISH z nabłonka kariotyp jest prawidłowy. Genetyk stwierdził, że sytuację w jajnikach oddaje wynik z FISH.
Za mną 5 stymulacji (zarodki badane genetycznie w 3 stymulacjach) i 8 transferów, z czego raz biochem na zarodku przebadanym i ostatnio puste jajo płodowe na zarodku nieprzebadanym (Novum nie bada zarodków a tu teraz jestem i to zaakceptowałam). Oba podejścia bez leczenia immuno. Wszystkie podejścia z leczeniem immuno: brak implantacji.
Do tego mam Hashitoxicosi i zespół antyfosolipidowy (choć wg prof Malinowskiego nie mam a wg lekarza z Novum mam, jeden i drugi patrzyli na te same badania i tą samą historię…).
Jak rozmawiałam z genetykiem czy mój kariotyp może mieć wpływ na niepowodzenia to powiedział, że mozaika jest niskoprocentowa i badań naukowych na podobnych przypadkach globalnie nie ma. Natomiast powiedział to co wyżej, że FiSh jest prawidłowy i to oddaje stan w jajnikach. Dodał także, że wg ostatnich badań kariotyp z krwi robiony w różnych momentach w czasie może dać różny wynik. Zaskoczyło mnie to bardzo bo niby kariotyp to wynik raz na zawsze. Nie ciągnęłam jednak dalej dyskusji i nie szukałam info w sieci więc nie mam więcej pkt odniesienia.
Hej dzięki że piszesz, mój genetyk z którym się konsultowałam, też mi powiedział, że to nie ma tak wielkiego wpływu na płodność. Miałam jedną stymulację z czego 4 zarodki, do dwóch transferów podchodziłam z lekami immuno od Paśnika, raz było puste jajo. Teraz myślimy o badaniu zarodków właśnie, ale moja klinika Artemida tego nie robi, więc zastanawiam się gdzie uderzyć. Byliśmy na konsultacji w Invicta pod koniec zeszłego roku,ale jakoś nie zrobili tam na mnie dobrego wrażenia....taka masówka mi się wydaje. A Ty w której klinice badałas zarodki?? Rozumiem że zaczynasz od początku w Novum, czy masz jeszcze zarodki?

No właśnie:( za 2 tyg będziemy wiedzieć na czym stoimy Jakie u Was było wskazanie do badań?
ja jestem już po 40-tce i w zeszłym roku poroniłam dwie naturalne ciąże. Chciałam na początku bez badań dwa zarodki i lekarz namawiał mnie że im szybciej tym lepiej i że on by nie badał. Ale jak się zapytałam go, że chcę dwa zarodki na raz i co będzie jak okaże się że jeden jest chory, to powiedział, że będzie problem, więc zbadaliśmy. Mieliśmy tylko 2, które dotrwały do 5 dnia.

reklama
ja jestem już po 40-tce i w zeszłym roku poroniłam dwie naturalne ciąże. Chciałam na początku bez badań dwa zarodki i lekarz namawiał mnie że im szybciej tym lepiej i że on by nie badał. Ale jak się zapytałam go, że chcę dwa zarodki na raz i co będzie jak okaże się że jeden jest chory, to powiedział, że będzie problem, więc zbadaliśmy. Mieliśmy tylko 2, które dotrwały do 5 dnia.
Najwazniejsze, że zaszłaś w ciążę , a może właśnie te poronienia byly spowodowane wadami :(( w którym tygodniu jeśli mogę zapytać? Będzie dobrze, niedługo wszystkie będziemy w ciąży 😚😚 pozytywne myślenie

Do góry