reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

a ile u
Ja z Invicty. Dostałam do każdego zarodka listę chromosomów, więc wiem, który miał jaka wadę no i na końcu każdy miał XX lub XY. Chociaż ostatecznie niewiele to dalo, bo nie wiedziałam który zarodek to ktory, więc płci i tak nie znaliśmy przy transferze. Wiedziałam tylko ogólnie że na 6 zarodkow było 3 chłopców i 3 dziewczynki, jeden chłopiec i jedna dziewczynka byli chorzy.
A ile kosztowały te badania w Twojej klinice?

reklama
Poza tym mam 1 dobry zarodek więc wybierać i tak nie mam jak, więc chciałabym wiedzieć już teraz jakiej jest płci.

Poza tym mam 1 dobry zarodek więc wybierać i tak nie mam jak, więc chciałabym wiedzieć już teraz jakiej jest płci.
A lepiej nie wiedziec moim zdaniem. My mieliśmy pewność (bo to był jedyny zarodek z 6 doby), że do pierwszego transferu był podany zarodek męski. Już z mężem mówiliśmy o nim żartobliwie Zdzichu i potem jak była cb to tym bardziej bolało rozczarowanie.

Najnowsze wyniki amh 0.7 FSH 13. Wiek 31. Jestem załamana ;( zaczęłam stymulację do in-vito z informacją że mega slabooo już z tym bo słaba rezerwa . Rok leczenia w klinice żałuję że nie podjęłam się wcześniej invitro ale wcześniejsza lekarka próbowała stymulacji na naturalnych, 2inseminacje (wierzyłam że się uda bo nie ma przyczyny że nie mogę być w ciąży) Teraz jestem u prof. Mrugacza

Najnowsze wyniki amh 0.7 FSH 13. Wiek 31. Jestem załamana ;( zaczęłam stymulację do in-vito z informacją że mega slabooo już z tym bo słaba rezerwa . Rok leczenia w klinice żałuję że nie podjęłam się wcześniej invitro ale wcześniejsza lekarka próbowała stymulacji na naturalnych, 2inseminacje (wierzyłam że się uda bo nie ma przyczyny że nie mogę być w ciąży) Teraz jestem u prof. Mrugacza
AMH potrafi być dość zmienne. Ja jednego roku miałam koło 2.5 a po roku 3.5. Nie wiem od czego to zależy. Na pewno in vitro da Ci szanse na dziecko :)

reklama
AMH potrafi być dość zmienne. Ja jednego roku miałam koło 2.5 a po roku 3.5. Nie wiem od czego to zależy. Na pewno in vitro da Ci szanse na dziecko :)
Jest zmienne ale nie rośnie jako takie. Ale jest za to wrażliwe na metodę badania i przewożenie próbki krwi. Wtedy wyniki mogą wyjść zafałszowane. Tym bardziej nie ma sensu porównywać wyników z różnych labów albo z różnych aparatów do badania.

Do góry