reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jak poradzić sobie ze stresem. Można brać podczas stymulacji hydroksyzyne? Zapytam w środe na wizycie ale nie wiem czy dotrwam do tego dnia bez niczego. Normalnie w takim stresie biore diazepam ale teraz raczej chyba nie wskazany. Strasznie sie stresuje 😔 mam zaburzenia lękowe więc ten stres jest na prawdę silny.
Wokół mnie wiele kobiet w czasie całego procesu stawia na akupunkturę. Element niemal "obowiązkowy" dla kobiet w okresie stymulacji, przy okazji punkcji, itp. Też umówiłam się "na zapas" na wizytę z położną, która się tym zajmuje.

Dziewczyny jak poradzić sobie ze stresem. Można brać podczas stymulacji hydroksyzyne? Zapytam w środe na wizycie ale nie wiem czy dotrwam do tego dnia bez niczego. Normalnie w takim stresie biore diazepam ale teraz raczej chyba nie wskazany. Strasznie sie stresuje 😔 mam zaburzenia lękowe więc ten stres jest na prawdę silny.
Kochana nie wiem jak z tym lekiem co napisalas ale na pewno mozesz pic melise. Staraj sie nie myslec o niczym a zyc normalnie ... Do dopiero twoje zycie nerwowe sie rozpoczelo ... Teraz bedzie strach od wizyty do wizyty pierw punkcja pozniei znow wizyty ( oczekiwanie transferu ) pozniej do bety , pozniej do serdusza i tak od wizyty do wizyty az do porodu . Nie mozesz tak sie zamartwiac , tak ciagle myslec o tym wszystkim... Zrobilas wszysyko co moglaś , teraz pozostaje czekac . Badz dobrej mysli ♥️

A jak beta i zarodek z serduszkiem jest? Bo to ma znaczenie. Co do progesteronu zwiększyć dawke leków. Mi w ciąży z synkiem progesteron spadł z 30 na 17. Lekarz wyrzucił moją książeczkę ciąży i powiedział, że mam sie nie umawiac na wizyte bo poronię...na własną rękę zaczęłam brać progesteron. Synek ma 18 miesiecy 🙂 jesli jest spadek progesteronu a nie bety to nie jest to powód do zamartwiania sie bo są leki. Jak widac na moim przykładzie nie poroniłam a synek jest w 100% zdrowym dzieckiem.
😱😱 co za „lekarz”….
Betę mam w normie 39tys. Obecnie 7tc( 6+6). Nie miałam jeszcze wizyty usg- będę mieć dopiero w najbliższy czwartek. Zwiększył mi lekarz „profilaktycznie” dawkę Duphastonu z 3x1 na 4x1.

Famsi co to? My mamy świetne nasienie i chyba oni wybieraja jak zapladniaja tak mi sie wydaje. Wiem ze sa 2 metody. Ivf i icsi. Mowili ze w zaleznosci jakie nasienie.
U nas jest podobnie, zapowiedziano nam, że na początek próbujemy "klasycznego IVF". Ale mam też znajomych, u których nasienie jest super, partner ma już dzieci, a i tak trzeba było uciec się do icsi...

reklama
U nas jest podobnie, zapowiedziano nam, że na początek próbujemy "klasycznego IVF". Ale mam też znajomych, u których nasienie jest super, partner ma już dzieci, a i tak trzeba było uciec się do icsi...
To u nas już chyba wszystkim robią ICSI a przynajmniej nie słyszałam, żeby ktoś miał klasyczne IVF. U nas wszystko dobrze ze wszystkim co zbadano a i tak mamy wpisane ICSI. To niby zwiększa szanse.

Do góry