reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie ma się czego bać:D ja też się bałam, najbardziej punkcji a czułam się wspaniale wczoraj i dzisiaj też , Ty też będziesz się czuć zobaczysz, pierwszy za Tobą! Ja sobie wykreślałam dni i było mi łatwiej 😇😊 tak facet oddaje w dniu punkcji, pomyślcie o famsi , my mamy dobre parametry nasienia, niska fragmentację ale wzięliśmy bo ponoć więcej zarodków daje radę:)
Famsi co to? My mamy świetne nasienie i chyba oni wybieraja jak zapladniaja tak mi sie wydaje. Wiem ze sa 2 metody. Ivf i icsi. Mowili ze w zaleznosci jakie nasienie.

reklama
Famsi co to? My mamy świetne nasienie i chyba oni wybieraja jak zapladniaja tak mi sie wydaje. Wiem ze sa 2 metody. Ivf i icsi. Mowili ze w zaleznosci jakie nasienie.
My robimy icsi , a oprócz tego famsi embriolog sprawdza budowę plemnikow I wybiera tego najlepszego 😊 doktor zaznaczyła do decyzji embriologa, właśnie ze względu na to że mąż ma świetne wyniki nasienia

moj progesteron zaczął spadać 😪 08.06 wynik był 21,3 a dziś w 7tc tylko 14,8 …. 😞😞
A jak beta i zarodek z serduszkiem jest? Bo to ma znaczenie. Co do progesteronu zwiększyć dawke leków. Mi w ciąży z synkiem progesteron spadł z 30 na 17. Lekarz wyrzucił moją książeczkę ciąży i powiedział, że mam sie nie umawiac na wizyte bo poronię...na własną rękę zaczęłam brać progesteron. Synek ma 18 miesiecy 🙂 jesli jest spadek progesteronu a nie bety to nie jest to powód do zamartwiania sie bo są leki. Jak widac na moim przykładzie nie poroniłam a synek jest w 100% zdrowym dzieckiem.

A jak beta i zarodek z serduszkiem jest? Bo to ma znaczenie. Co do progesteronu zwiększyć dawke leków. Mi w ciąży z synkiem progesteron spadł z 30 na 17. Lekarz wyrzucił moją książeczkę ciąży i powiedział, że mam sie nie umawiac na wizyte bo poronię...na własną rękę zaczęłam brać progesteron. Synek ma 18 miesiecy 🙂 jesli jest spadek progesteronu a nie bety to nie jest to powód do zamartwiania sie bo są leki. Jak widac na moim przykładzie nie poroniłam a synek jest w 100% zdrowym dzieckiem.
ale wtedy produkowalas sama progesteron bo ciaza naturalna, podczas transferu na cyklu sztucznym - gdzie owulacji nie ma i nie ma produkcji progesteronu tylko dostarczasz go w postaci leków.

Dziewczyny, czy któraś z Was miała histero laparoskopowo? Ja dostałam e -skierowanie z mojej kliniki i dopiero w szpitalu dowiedziałam się, ze nie będzie to zwykła histeroskopia. W obrazie usg i z wywiadu wszystko było ok. Niestety okazało się, że mam endometriozę 1 st. i wszystkie ogniska ponoć zostały usunięte. Teraz czekam na histopat. I tu moje pytanie: często piszecie, że ważna jest ocena CD138 i nk przy histero, a z tego co dowiedziałam się po zabiegu, w szpitalu mi na bank tego nie ocenią. Jestem wkurzona na maksa, bo musiałam się nacierpieć, a i tak wyniki będą niepełne. Czy sam fakt endometriozy mówi o stanie zapalnym i nie ma sensu oceniać CD138?

reklama
Dziewczyny jak to wygląda, bo wczoraj miałam pick up i nie zadzwonili , czyli cieszyć się bo są komórki? I kiedy oni je zapladniaja od razu? Kiedy będą do Nas dzwonić z informacją za 5 dni ? Ja nawet nie wiem ile pobrali komórek bo miałam info o wzgórkach jajonosnych ?

Do góry