Które robisz podejście do IUI?Jestem na razie przed IUI, ale biorę Prenacaps (multi1 i DHA), melatoninę, Q10...
reklama
Elessi
Fanka BB :)
Miałam 2 udane transfery na cyklu naturalnym. Raz miałam totalnie naturalnie bez żadnych leków, była owulacja a potem po 5 dniach transfer i dalej wszystko jak przy ciazy naturalnej. Przy kolejnej ciazy po owulacji miałam dodany jeszcze progesteron i pi 5 dniach transfer i progesteron brałam do 12tc. Bez leków jest o wiele lepiej bo człowiek nie musi o nich pamiętać ale ten czas tak szybko leci ze te niewielkie ilości leków mozna jakos przeboleć przez te 10 tygodni.Cześć dziewczyny,
Wczoraj byłam w klinice, będę podchodzić do transferu na cyklu naturalnym, tak zadecydowała moja lekarka. Czy któraś z was miala robiony transfer na cyklu naturalnym i może podzielić się swoim doświadczeniem?
Ostatnio rzadko zaglądam na forum, bo ostatnie tygodnie były naprawdę trudne i nadal jeszcze wiele przede mną.
Alkohol ekologiczny jest the best!! Bimber z Podlasia się kwalifikuje?Bardzo sympatyczne! Zgadzają się częściowo z tymi z mojej kliniki, chociaż te moje są na o wiele szerszą skalę...
- nie pić wody z butelek plastikowych
- pić jedynie ekologiczny alkohol ;-)
- żadnych słodkich napojów gazowanych
- szorować każdy owoc i warzywo przed spożyciem przez 30 sekund; a najlepiej gotować
- jeść maksymalnie 2 porcje ryby tygodniowo, a ryby słodkowodne 1 raz na 2 miesiące; unikać tuńczyka, dorady i innych drapieżników...; ograniczać owoce morza
- mięso wyłącznie BIO
- jajka "0" lub jedynki
- gotować w domu
- nie jeść produktów sojowych
- gotować w niskiej temperaturze
- wietrzyć mieszkanie co najmniej 2 razy dziennie
- nie palić
- nie używać w mieszkaniu zapachowych świec i odświeżaczy powietrza (cytat: "Zdrowy dom NICZYM nie pachnie"...)
- zero aerozolów, dezodorantów w sprayu, lakierów do włosów
- nie używać sztucznych środków czystości
- używać tylko naczyń ze stali nierdzewnej i żeliwnych, unikać aluminium, nie używać plastikowego czajnika
- ograniczać żywność i napoje w puszkach i konserwach
- unikać farbowania włosów i oczywiście uważać na większość kosmetyków...
Magdalena.Be
Zaangażowana w BB
Też właśnie nie chciałabym brać tyle leków co przy cyklu sztucznym, no zobaczymy jak to wyjdzieMiałam 2 udane transfery na cyklu naturalnym. Raz miałam totalnie naturalnie bez żadnych leków, była owulacja a potem po 5 dniach transfer i dalej wszystko jak przy ciazy naturalnej. Przy kolejnej ciazy po owulacji miałam dodany jeszcze progesteron i pi 5 dniach transfer i progesteron brałam do 12tc. Bez leków jest o wiele lepiej bo człowiek nie musi o nich pamiętać ale ten czas tak szybko leci ze te niewielkie ilości leków mozna jakos przeboleć przez te 10 tygodni.
Dzięki za odpowiedź
Madame JS
Trzecie... Może ostatnie...Które robisz podejście do IUI?
Życzę z całego serca, żeby to było ostatnie podejścieTrzecie... Może ostatnie...
Madame JS
Dzięki ;-) Ostatnie pewnie dlatego, że po trzecim niepowodzeniu raczej kolejnej próby mi nie zaproponują... Ale wizyta in vitro już umówiona ;-)Życzę z całego serca, żeby to było ostatnie podejście
Madame JS
Lokalnie to chodzi głównie o wino, bez którego niektórym trudno się obejść ;-) Ekologiczne uprawy winogron, etc, etc...Alkohol ekologiczny jest the best!! Bimber z Podlasia się kwalifikuje?
Ja mam mniej niż 1, a zazwyczaj mam ok 10 pęcherzyków antralnych. W ostatniej procedurze pobrano 10 cumulusów3,18 ng
reklama
Madame JS
To chyba dobrze?Ja mam mniej niż 1, a zazwyczaj mam ok 10 pęcherzyków antralnych. W ostatniej procedurze pobrano 10 cumulusów
Szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w to... powinnam się martwić/cieszyć/coś się nie zgadza?
Podziel się: