annemarie
Fanka BB :)
Są,są i to cale mnostwoBadań potwierdzających zwiększenie szans podobno nie ma.
Ale moze efekt placebo? Ja bralam raz czy dwa ale nie bylo sukcesu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Są,są i to cale mnostwoBadań potwierdzających zwiększenie szans podobno nie ma.
Ale moze efekt placebo? Ja bralam raz czy dwa ale nie bylo sukcesu.
Ale dlaczego miałoby sie nie udać my staraliśmy sie 10 lat z czego 4 juz w klinikach i tez przeszliśmy przez nieudane inseminacje a in vitro udało sie odrazu wiec to ze wcześnie nie wychodziło nie ma za dużego znaczenia przy in vitro.Cześć Dziewczyny :-)
Jakiś już dłuższy czas jestem na staraczkach (ponad dwa lata), za nami wiele badań, jedna inseminacja i niestety nigdy ani cienia na teście nie było.
Jutro wizyta w gyncentrum zaczynam stymulację, protokół krótki a w głowie mam straszny mętlik że się nie uda bo skoro nigdy nic to może gdzieś głębiej jest problem czy wy też tak macie jakieś obawy ?
Najlepiej jakbys poszla na usg i zbadala tez poziom progesteronu on Ci powie czy jestes po owulacji czy jej nie bylo (plus obraz w usg).
Mozesz miec tez cykl bezowulacyjny i wtedy mozna sztucznie wywolac okres aby zaczac nowy cykl.
Brzuch wzdety po punkcjach niestety jest normą, jajniki są powiększone jakiś czas, zanim wrócą do swoich rozmiarów. Ja tez szczupla bardzo jestem a przy punkcjach jak w ciazy bylam. Na spokojnie daj sobie i im czas…
Na okres po nieudanym transferze ale bez bety pozytywnej czekalam ok 5 dni moze po odstawieniu progesteronu. Ale jesli byla pozytywna to moze byc incaczej. Polecam usg plus badanie progesteronu.
No i dla wykluczenia test ciazowy.
Sciskam, odpoczywaj i daj sobie czas na emocjonalne i fizyczne dojscie do siebie
U nas podobnie, 3 iui nieudane, rezerwa od stycznia zmniejszyła się znacząco do 1.5 , a w tym roku 27 lat, w środę zaczynam protokol długi 2 tyg antyki potem stymulacja, ja się nie obawiam porażki, gdyż tak jak to Pani Doktor ujęła jest 50% uda I 50% nie, dlatego wiem na czym stoję na pewno to o wiele więcej niż dawali nam na iui 5- 15 % , męża nasienie sprawdzone łącznie z wiązaniami z kwasem, stresem oksydacyjnym i fragmentacja dna, tu bardzo dobrze, ja nie do końca Czuje się przebadana, hormonalnie wszystko dobrze, owulki potwierdzone od roku miesiąc w miesiac , starania od ponad 2 lat, dlatego wierzę, że in vitro w pewien sposób może wskazać przyczynę i dalsza diagnostyke w razie czego? nie załamuj się i potraktuj to w ten sposób że są bardzo duze szanse że się uda, ale też nie wolno nastawiać się na 100 procent bo tak nie ma miej w sobie dużo pozytywnej energii i myśl caly czas o sukcesie , pozytywność na pierwszym miejscu buziaki :*Cześć Dziewczyny :-)
Jakiś już dłuższy czas jestem na staraczkach (ponad dwa lata), za nami wiele badań, jedna inseminacja i niestety nigdy ani cienia na teście nie było.
Jutro wizyta w gyncentrum zaczynam stymulację, protokół krótki a w głowie mam straszny mętlik że się nie uda bo skoro nigdy nic to może gdzieś głębiej jest problem czy wy też tak macie jakieś obawy ?
Ja przez większość czasu się bałam, że to się nigdy nie uda. Wg mnie to całkiem naturalne.Cześć Dziewczyny :-)
Czy aktyalneDziewczyny mam do sprzedania prolutex 25 mg (5 opakowań) wszystkie oryginalnie zamknięte. Niestety mi już się nie przydadzą. Ważne do października 2022. W każdym opakowaniu jest 7 fiolek. Jeśli któraś chciałaby chociaż jedno opakowanie piszcie na priv. Cena za opakowanie 140 zł. Ja dałam 176 za sztukę. Ewentualnie do negocjacji
Mam też luteinę dopochwową, duphaston i estrofem, wszystko po kilka opakowan. Jak coś też mogę sprzedać, gdyby ktoś potrzebował ale one mają dłuższy termin wiec liczę że jeszcze może się przydadzą...Zobacz załącznik 1277162Zobacz załącznik 1277167
Czy aktyalne, poproszę o kontakt vaskivnatala30@gmail.comDziewczyny mam do sprzedania prolutex 25 mg (5 opakowań) wszystkie oryginalnie zamknięte. Niestety mi już się nie przydadzą. Ważne do października 2022. W każdym opakowaniu jest 7 fiolek. Jeśli któraś chciałaby chociaż jedno opakowanie piszcie na priv. Cena za opakowanie 140 zł. Ja dałam 176 za sztukę. Ewentualnie do negocjacji
Mam też luteinę dopochwową, duphaston i estrofem, wszystko po kilka opakowan. Jak coś też mogę sprzedać, gdyby ktoś potrzebował ale one mają dłuższy termin wiec liczę że jeszcze może się przydadzą...Zobacz załącznik 1277162Zobacz załącznik 1277167