reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem po USG i znamy już płeć obu dzieciaków :) będzie chłopak i dziewczynka 😊
Wspaniale, cudownie gratulacje 😘😘😘 też mi się marzą bliźniaki, a powiedzcie mi czy klinika może zabronić transferu 2 zarodków jeśli nie mam powyżej 35 lat ? Bardzo bym chciała a doktor powiedziała że jeśli powstaną zarodki i dojdzie do transferu to tylko jednego zarodka, nie dyskutowałam już ale jakoś myślę o tym teraz bardziej bo już zbliżam się wielkimi krokami

reklama
Robiłam histeroskopie. Jeden niedrożny jajowód był ale podobno przepchnęli. W sumie coś czułam więc raczej to nie była ściema 😂
Ojej też mam okienko ponoć przesunięte. Zresztą czego ja nie mam. Wszystko już mi gdzieś znaleźli 🤔
Ja jak mialam drożność sprawdzana pod usg to wyszły drozne ( nie miałam histereskopii) ale jak doktor wprowadzał kontrast do prawego jajowodu to myslalam ze zaraz odpłynę , myślę że chyba jednak coś musiało być na rzeczy bo przy lewym nic nie czułam, dodam że nie brałam żadnych lekow pbolowych

Wspaniale, cudownie gratulacje 😘😘😘 też mi się marzą bliźniaki, a powiedzcie mi czy klinika może zabronić transferu 2 zarodków jeśli nie mam powyżej 35 lat ? Bardzo bym chciała a doktor powiedziała że jeśli powstaną zarodki i dojdzie do transferu to tylko jednego zarodka, nie dyskutowałam już ale jakoś myślę o tym teraz bardziej bo już zbliżam się wielkimi krokami
Zależy od kliniki. Kłóć się z lekarz lek jeśli naprawdę chcesz 2 zarodki. Jeśli miałaś już jakieś nieudane in vitro to tym bardziej jest szansa że się zgodzą.

Ja jak mialam drożność sprawdzana pod usg to wyszły drozne ( nie miałam histereskopii) ale jak doktor wprowadzał kontrast do prawego jajowodu to myslalam ze zaraz odpłynę , myślę że chyba jednak coś musiało być na rzeczy bo przy lewym nic nie czułam, dodam że nie brałam żadnych lekow pbolowych
W sumie drożność to jedynie do inseminacji bo w in vitro się omija. Bardziej chodzi tu chyba w histeroskopii na obejrzeniu jamy macicy dokładnie. Na USG wszystkiego się nie zobaczy.

Nikt nie podważa skuteczności testu era. Ja miałam polska podróbkę czyli badanie receptywnosci i bardzo pomogło :) uważam, że warto badać okno implantacyjne i nk maciczne
Tak się zastanawiam teraz bo ja też miałam betę pozytywną po receptywnosci ale zastanawiam się czy nie zostają po tym blizny jakieś bo to jednak skrobanka więc za często to raczej chyba lepiej tego nie próbować

Ja mam 33lata i lekarz był za transferem dwoch. A miałam obie blastocysty z 5 doby i po badaniach genetycznych. :)

Ostatnia edycja:
Mam 36 (zaraz 37) i mi nie chciał na 2.
Powiedział, że u mnie zbyt duże ryzyko ciąży bliźniaczej i na 1 było - transfer udany

reklama
Do góry