reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny :-)
Jakiś już dłuższy czas jestem na staraczkach (ponad dwa lata), za nami wiele badań, jedna inseminacja i niestety nigdy ani cienia na teście nie było.
Jutro wizyta w gyncentrum zaczynam stymulację, protokół krótki a w głowie mam straszny mętlik że się nie uda bo skoro nigdy nic to może gdzieś głębiej jest problem czy wy też tak macie jakieś obawy ?

reklama
To zależy ja zapłaciłam za leki jakieś 400zl ale mam pcos i wysokie amh więc stymulacja była delikatna a i tak mnie przestymulowano 🙂 ale wiem że niektóre dziewczyny płacą dużo więcej
Ja nie stety zapłaciłam za leki dużo więcej około 2/3 tys. To zależy jakie leki dostaniesz !! I jak idzie stymulacja czy dobrze i wystarczy czy trzeba dodawać

Ja na 5 jeden udany niestety poronienie w 7 tyg.
U mnie też nie dochodzi do implantacji zrobiłam na testdna pakiet po poronieniu wyszly mi 3 mutacje w Mthfr, pai-1 oraz V-leiden. To moze być przyczyną.
Potem immunolog i cała seria badam immunologocznych oczywiście genotyp AA brak prawie wszystkich kirów implantacyjnych. To też może być powód. Mialas jakieś leki do transferu ?
W moim przypadku każą z accofilem i heparyna. Do skutku....
Ja jeszcze do tego co wyzej robilam ERA TEST bo szukalismy przyczyny do skutku.
Era test wyszedl ok. Ale niewielki % kobiet ma przesuniete okno implantacyjne. Histeroskopia mega wazna przy braku implantacji.

tak miałam wiele leków do transferu miałam wlew z accofilu wlew na komórki nk nie pamiętam.jak się nazywał miałam heparyne ale po transferze nie robiłam mthfr bo mówili że to nie ma sensu bo to jest tylko to czy się przyswaja kwas foliowy kory mam dobre ogóle badania są okej miałam nacina otoczke brałam embroglue i jeszcze na skurcze macicy i nic to nie dało jestem tym.zalaamana
Ja mialam proby z tym wszystkim co piszesz… a historie moja juz znasz. Uda sie i Tobie w koncu!

Cześć Dziewczyny,
Dzięki za wszystkie kciuki i wsparcie przed wizytą.
Po poronieniu macica ładnie się obkurczyła i dostałam leki do stymulacji.
Sądziłam, że lada dzień będę mogła zacząć, a tu czekam i czekam a @ nie przygodzi, choć wszystkie oznaki przepowiadające mam...
Miałyście podobnie?
Mogę coś zbadać, żeby się przekonać, co się dzieje?

Ponawiam pytanie, bo bardzo mnie martwi brak okresu i liczę, że mi pomożecie.🙏🙏🙏
Też tak miałyście? Jak długo czekałyście na @ po nieudanym transferze?

Brzuch mam jak balon, zanim zaczęłam się stymulować był super płaski..., przytyłam już 4 kilogramy, mam straszne wahania nastroju, z przewagą tych depresyjnych 😓
Najlepiej jakbys poszla na usg i zbadala tez poziom progesteronu on Ci powie czy jestes po owulacji czy jej nie bylo (plus obraz w usg).

Mozesz miec tez cykl bezowulacyjny i wtedy mozna sztucznie wywolac okres aby zaczac nowy cykl.
Brzuch wzdety po punkcjach niestety jest normą, jajniki są powiększone jakiś czas, zanim wrócą do swoich rozmiarów. Ja tez szczupla bardzo jestem a przy punkcjach jak w ciazy bylam. Na spokojnie daj sobie i im czas…
Na okres po nieudanym transferze ale bez bety pozytywnej czekalam ok 5 dni moze po odstawieniu progesteronu. Ale jesli byla pozytywna to moze byc incaczej. Polecam usg plus badanie progesteronu.
No i dla wykluczenia test ciazowy.
Sciskam, odpoczywaj i daj sobie czas na emocjonalne i fizyczne dojscie do siebie🧡

Dziewczyny dzwonił embriolog.
Mam duże emocje, nie bardzo pamiętam co mówił ale na 6 komórek wszystkie się zapłodniły. Jutro zadzwonia z informacją w ilu jest zarodek.
Popłakałam się.
Piekny wynik!
I te emocje do 5 dnia hodowli az do zamrozenia!! Oby bylo jak najwiecej🧡🧡
Powodzenia!

Nie miałaś refundowanych leków? Ile trwała Twoja stymulacja?
Miałam krótki protokół i leki refundowane .ale leki które brałam mimo refundacji były drogie. Później Ci napisze jakie ale napewno recovelle i jeszcze inne . Mi słabo rosły pęcherzyki w sumie pobrano 6 jajek z czego 4 zaplodnily .ale na szczęście jeden jest zemną w brzuszku i jeden czeka na zimowisku . Dodatkowo miałam litinus a on jest drogi bo zwykła luteina wywoływała u mnie uczulenie.ale każda jest inna każdy lekarz wybiera inne leki do stymulacji. Ten cały recovele wiedziałam że będzie droższy ale miały być lepsze komórki .tak więc nie ma reguły ,,ważne że się udało

reklama
Do góry