reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak najbardziej jest taka możliwość. My z mężem oddajemy zarodki, mamy 7 mrozakow, skoro nam się nie przydadzą to dlaczego nie uszczęśliwić potencjalnie 7 innych par 😉 mogłam wybrać czy chcę oddać do adopcji czy przekazać do celów medycznych, naukowych.
Piękny gest ❤️
I widzę nowe profilowe twoich cukiereczków 🥰

Podchodząc do całej procedury nie znałam pojęcia krótki/dlugi.
My jesteśmy po kilku inseminacjach z czego 1 rok temu w sierpniu zakończona poronieniem.
W tej klinice jesteśmy od roku, wiec mieliśmy wszystkie badania do IUI które są potrzebne do in vitro.
Także u nas po nieudanej IUI decyzja o in vitro, estrofem w 21 dc, później Bemfola i Orgalutran. 36 godz przed punkcja jeszcze Ovitrelle i 2x Decapeptyl.
I teraz po punkcji 3xduphaston i 2xcyclogest. W 5 dobie po punkcji zastrzyk Decapeptyl I we wtorek transfer.

My jesteśmy po kilku inseminacjach z czego 1 rok temu w sierpniu zakończona poronieniem.
W tej klinice jesteśmy od roku, wiec mieliśmy wszystkie badania do IUI które są potrzebne do in vitro.
Także u nas po nieudanej IUI decyzja o in vitro, estrofem w 21 dc, później Bemfola i Orgalutran. 36 godz przed punkcja jeszcze Ovitrelle i 2x Decapeptyl.
I teraz po punkcji 3xduphaston i 2xcyclogest. W 5 dobie po punkcji zastrzyk Decapeptyl I we wtorek transfer.
Nasza lekarka na każdej wizycie opowiadała co się dzieje, na bieżąco. Nigdy nie opowiadała jak wygląda cala procedura u innych. Indywidualnie co było potrzeba...

reklama
No ja tez jestem po 4 nie udanych iui I 5 lat starań. Mam córkę 11lat z naturalnej ciąży I to za 1 razem i w życiu bym nie pomyślała, że o drugie dziecko ,będę miała tak pod górkę, w sumie chyba jak każda z nas.

Do góry