reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

denerwuje mnie trochę to, że najeść się do końca nie mogę... Bo wtedy cukier wysoki. No zjem i 1.5h po już czekam żeby coś zjeść... A waga w dół.
No tak. Ja teraz jem owoce rano. To wieczorem po kolacji jak czuje, ze juz mnie ssie ponownie to zero pomyslu co zjesc, zeby cukru duzo nie bylo. Dawniej jadalam jablko ;) Ostatnio jadlam puste naleśniki bo sobie nasmazylam z mala il cukru.
Co jadasz tak wieczorem wieczorem?

reklama
mi dermatolog nie chciała dac w 5t clotrimazolu bo w ciazy nie można... 😔 powiedziała że jak coś to w 2 trymestrze. Ale pewnie wszytsko zależy od stanu.. czasem bezpieczniej jest leczyc clotrimazolem niz zostawić bez leczenia.
Już użyłam za późno 😲 Ale bardzo, bardzo mi pomógł. Jutro już postaram się nie używać.

mi dermatolog nie chciała dac w 5t clotrimazolu bo w ciazy nie można... 😔 powiedziała że jak coś to w 2 trymestrze. Ale pewnie wszytsko zależy od stanu.. czasem bezpieczniej jest leczyc clotrimazolem niz zostawić bez leczenia.
Ale clotrimazol nie jest na twarz? Ogółem to nawet paracetamol nie jest 100% bezpieczny a ibuprofen to już w ogóle. Rozumiem tę postawę:-)

Ale clotrimazol nie jest na twarz? Ogółem to nawet paracetamol nie jest 100% bezpieczny a ibuprofen to już w ogóle. Rozumiem tę postawę:-)
On jest też na ciało. Mi dermatolog kiedyś zapisał, bo miałam jakieś zmiany na plecach. Ten w maści jest o wiele słabszy niż w globulkach i nie jest na receptę.

Dziewczyny Wam tez sie zdarzylo chudnac na poczatku ciazy? Zaczynalam z waga 60, dzis 56.5.... 8tc. Jem normalnie. Codziennie jem kolacje, co przed transferem nie bylo norma. Fakt, ograniczylam slodycze ze wzgledu na cukier. Ale tez inna sprawa, ze nie mam na nie ochoty. Troche zaczynam sie martwic.
Porozmawiaj o tym z lekarzem. Ja od początku ciąży schudłam jakieś 6 kilo i w sumie od ostatniej wizyty, gdzie podawałam wagę ubyło mi znowu kilogram. Typko ja praktycznie nic nie jadłam przez jakieś 4 tygodnie, bo mnie żołądek bolał. Dopiero mi zaczyna wracać apetyt, a i tak wszystkiego jeść nie mogę... tak czy inaczej, wydaje mi się, że chudnięcie w I trymestrze to nic nienormalnego

Porozmawiaj o tym z lekarzem. Ja od początku ciąży schudłam jakieś 6 kilo i w sumie od ostatniej wizyty, gdzie podawałam wagę ubyło mi znowu kilogram. Typko ja praktycznie nic nie jadłam przez jakieś 4 tygodnie, bo mnie żołądek bolał. Dopiero mi zaczyna wracać apetyt, a i tak wszystkiego jeść nie mogę... tak czy inaczej, wydaje mi się, że chudnięcie w I trymestrze to nic nienormalnego
Dzieki. Zapytam w srode. Na pewno beda mnie ważyć polozne. No jak sie nie je to sie nie dziwie.. dziwne dla mnie, ze przy takim apetycie tez chudne. No ale moze taka uroda 🤷‍♀️

Dziewczyny są tu takie którym udał się transfer 6 dniowej blastki i to jeszcze w klasie 4 BC lub 5BC? Pytam bo kojarzy mi się że przeważnie blastki są 5 dniowe a 6 dniowa sugeruje już opóźnienie

Ja jutro robię morfo, mocz, tsh, glukozę i wirusówki. Ciekawe ile mi glukozy wyjdzie🙉 Patrzyłam rok temu przy krzywej miałam 90 na czczo czyli chyba dużo jak na ciążę, ale po 2h 70😏 Ta moja hipoglikemia 😜 Co prawda już dziś zjadłam 2 kawałki ciasta, ale już do wieczora nie jem słodyczy.
@Kocka a ty masz jakąś dietę??

reklama
No tak. Ja teraz jem owoce rano. To wieczorem po kolacji jak czuje, ze juz mnie ssie ponownie to zero pomyslu co zjesc, zeby cukru duzo nie bylo. Dawniej jadalam jablko ;) Ostatnio jadlam puste naleśniki bo sobie nasmazylam z mala il cukru.
Co jadasz tak wieczorem wieczorem?
puste naleśniki to same węglowodany niestety....😔 na 2 kolację ok 21.30 jem sałatkę z mix sałat pomidor ogórka i zamiennie pierś z kurczaka/ser bialy/feta/jajko na twardo plus pestki dyni lub słonecznika i jogurt lub olej

Do góry