reklama
miętowa25
Fanka BB :)
właśnie miałam kupowac... Ale jak wyszła cukrzyca to pewnie nie wszystko będę mogla jescJa mam jedną dietę od nich i w sumie jestem zadowolona, dużo tam jest tipow propłodnościowych. Słyszałam, że za niedługo mają wyjść nowe diety wiosenne
A dwujajowe czy jednojajowe? Bo jeżeli dwukosmowkowe i dwuowodniowe to było zapłodnienie spontaniczne i pozaustrojowe.Jeden
I sa bliźnięta
Jeżeli blastocysta była podana to tez wchodzi w grę podział, ale 1% szans na to jest. Wtedy są bliźniaki jednojajowe a tutaj mogą mieć jedno lozysko, ale i dwa łożyska. Wtedy ciężko jest okreslic czy one jednojajowe czy dwujajowe. Jak dzieci identyczne to jednojajowe:-)
Jeżeli było PGD to ono powoduje podział zarodka częściej w badanej populacji.
Ja miałam podane dwa zarodki - dwie blastocysty wiec zakładałam ze raczej to nie możliwe. No, ale zarodek może się podzielić na etapie zygoty i tez będą bliźnięta jednojajowe. Kiedyś czytałam o tym po EnG ale nie wiem czy dobrze rozumiem. Czyli zarodek w 2-3 dobie podzieli się na dwa..
ale to muszę doczytać bo nie jestem pewna.
Można clotrimazol w ciążyDziewczyny mam te globulki dopochwowe, ale swędzi mnie też na zewnątrz. Czy mogę sobie clotrimazolum maścią posmarować? Któraś używała w ciąży?
Magdalena.Be
Zaangażowana w BB
No na pewno, trzeba zwracać uwagę na produkty o niskim indeksie glikemicznym i na ładunek glikemiczny potraw też myślałam nad slodyczobookiem ale chce jednak ograniczyć spożywanie słodyczy.właśnie miałam kupowac... Ale jak wyszła cukrzyca to pewnie nie wszystko będę mogla jesc
Orchidea33
Ale tak samo mam. Ciagle jestem glodna i brzuch taki wystający po sniadaniu. Stad myslalam, ze pewnie kilka kg przytylam. A tu jeszcze spadek.ja przez te cukry mam wrażenie że jem strasznie często Ale ciągle jestem " niedojedzona" ... brzuch wywala po śniadaniu A na wadze nic. Moja siostra w pierwsze 3mc schudła A w 4 przybrała na wadze... 80dag.... więc spokojnie. Teraz u niej 7mc to już ok 5 ma więcej
Ale jak Twoja siostra miala tak samo i ostatecznie przybrala to moze faktycznie taka nasza uroda chude z pilkami zamiast brzuchow
miętowa25
mi dermatolog nie chciała dac w 5t clotrimazolu bo w ciazy nie można... powiedziała że jak coś to w 2 trymestrze. Ale pewnie wszytsko zależy od stanu.. czasem bezpieczniej jest leczyc clotrimazolem niz zostawić bez leczenia.Można clotrimazol w ciąży
Orchidea33
To zebys sie nie zdziwilam z ta waga ja wczoraj ubieralam takie leginsy co mam juz kilka lat. I zawsze bez problemow a wczoraj tak mnie gniotly. I mysle, o ho. Poszla waga w gore. A jest całkowicie odwrotnieTak robiłam: leśny mech, taki pudding czekoladowy, sernik, szarlotkę razową, takie ciasto z malinami jak galaretka na biszkopcie i jeszcze jakieś ale już nie pamiętam.
Ja czuję, że tyję po spodnich, a u mnie dopiero paczątek Boję się wejść na wagę. Tylko ja zawsze miałam niedowagę. I też jem o wiele więcej, bo ciągle jestem głodna, a słodycze pochłaniam. Jutro robię glukozę i zobaczę czy nie będę musiała odstawić.
miętowa25
no właśnie... więc kupowac dietę i się okaże że w składzie potraw będą produkty o wysokim indeksie i dupa...No na pewno, trzeba zwracać uwagę na produkty o niskim indeksie glikemicznym i na ładunek glikemiczny potraw też myślałam nad slodyczobookiem ale chce jednak ograniczyć spożywanie słodyczy.
reklama
miętowa25
denerwuje mnie trochę to, że najeść się do końca nie mogę... Bo wtedy cukier wysoki. No zjem i 1.5h po już czekam żeby coś zjeść... A waga w dół.Ale tak samo mam. Ciagle jestem glodna i brzuch taki wystający po sniadaniu. Stad myslalam, ze pewnie kilka kg przytylam. A tu jeszcze spadek.
Ale jak Twoja siostra miala tak samo i ostatecznie przybrala to moze faktycznie taka nasza uroda chude z pilkami zamiast brzuchow
Podziel się: