reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzieki. Zapytam w srode. Na pewno beda mnie ważyć polozne. No jak sie nie je to sie nie dziwie.. dziwne dla mnie, ze przy takim apetycie tez chudne. No ale moze taka uroda 🤷‍♀️
ja swojemu gin mowilam ze ja nie tyje a chudne i ze kiedy w końcu zacznę tyc ( brzmi absurdalnie z ust kobiety 🤣). To śmiał się że jeszcze nie spotkał takiej co w ciazy nie przytyła i ze zdążę ponarzekać na kilogramy. 🤦‍♀️

reklama
Ja jutro robię morfo, mocz, tsh, glukozę i wirusówki. Ciekawe ile mi glukozy wyjdzie🙉 Patrzyłam rok temu przy krzywej miałam 90 na czczo czyli chyba dużo jak na ciążę, ale po 2h 70😏 Ta moja hipoglikemia 😜 Co prawda już dziś zjadłam 2 kawałki ciasta, ale już do wieczora nie jem słodyczy.
@Kocka a ty masz jakąś dietę??
Nie :) z moja glukoza na czczo 98 powiedział, że jeszcze mieszczę się w normie (99), ale mam coś tam dobadać, a do tego czasu ograniczyć słodycze i owoce. Jako że mój apetyt jest bardzo kapryśny jem to po czym stwierdzam, że może nie zwymiotuję. Czyli na śniadanie kanapka ze smalcem i ogórkiem, jakieś drugie śniadanie typu croissant, na obiad coś małego ( dziś byliśmy w knajpie to wpadły mi w oko skrzydełka bbq :D) i kolacja znów smalec :p
Czyli jem beznadziejnie, a dziś już w ogóle bo zjadłam kawałek babki i loda. Robię wszytsko, żeby nie 🤢

Nie :) z moja glukoza na czczo 98 powiedział, że jeszcze mieszczę się w normie (99), ale mam coś tam dobadać, a do tego czasu ograniczyć słodycze i owoce. Jako że mój apetyt jest bardzo kapryśny jem to po czym stwierdzam, że może nie zwymiotuję. Czyli na śniadanie kanapka ze smalcem i ogórkiem, jakieś drugie śniadanie typu croissant, na obiad coś małego ( dziś byliśmy w knajpie to wpadły mi w oko skrzydełka bbq :D) i kolacja znów smalec :p
Czyli jem beznadziejnie, a dziś już w ogóle bo zjadłam kawałek babki i loda. Robię wszytsko, żeby nie 🤢
Ja czytałam, że w ciąży glukoza już 92 jest za wysoka. O to mnie pocieszyłaś, bo ja raczej 99 nie przekroczę.

Ja czytałam, że w ciąży glukoza już 92 jest za wysoka. O to mnie pocieszyłaś, bo ja raczej 99 nie przekroczę.
Ja bym nawet chciała lepiej jeść. Zdrowe jedzenie to była dla mnie codzienność, ale teraz właściwie ciągle mam mniejsze lub większe mdlosci. Odrzuca mnie od sałatek... Żyje w wiecznej niezgodzie z moim żołądkiem.

Przepraszam ale Ty jesteś w ciąży? To na czczo jest do 92. Gdzie 92 to już jest jako przekroczony wynik.
Więc Twoje 98 jest za wysoko. A to jak napisałaś, że aktualnie jesz croissant, lody babka to raczej nie bardzo wskazane.
Poczytaj sobie jakie powinny być wyniki cukru w ciąży

Przepraszam ale Ty jesteś w ciąży? To na czczo jest do 92. Gdzie 92 to już jest jako przekroczony wynik.
Więc Twoje 98 jest za wysoko. A to jak napisałaś, że aktualnie jesz croissant, lody babka to raczej nie bardzo wskazane.
Poczytaj sobie jakie powinny być wyniki cukru w ciąży
Tak jak pisałam wyżej mój wynik miałam omawiany z lekarzem. Łatwo mówić, jak się żywić jak w ogóle można jeść. W ciąży bliźniaczej na serio jest mi nie do śmiechu. Czuje się jak przemielona kupa i podziekuje za dobre rady, bo wiem co powinnam jeść, wiem też co jestem w stanie zjeść

reklama
Do góry