miętowa25
Fanka BB :)
w ciazy z krwi max 92, z palca z glukometru max. 90.Ja czytałam, że w ciąży glukoza już 92 jest za wysoka. O to mnie pocieszyłaś, bo ja raczej 99 nie przekroczę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
w ciazy z krwi max 92, z palca z glukometru max. 90.Ja czytałam, że w ciąży glukoza już 92 jest za wysoka. O to mnie pocieszyłaś, bo ja raczej 99 nie przekroczę.
Nie przejmuj sie. Wazne, żebyś cos jadla... masz powtorzyc za jakis czas badanie?Tak jak pisałam wyżej mój wynik miałam omawiany z lekarzem. Łatwo mówić, jak się żywić jak w ogóle można jeść. W ciąży bliźniaczej na serio jest mi nie do śmiechu. Czuje się jak przemielona kupa i podziekuje za dobre rady, bo wiem co powinnam jeść, wiem też co jestem w stanie zjeść
ooo ja dzis kryzys miałam od rana... najpierw na czczo nie zmierzyłam, pozniej 1h po śniadaniu 148... A wczoraj zaszalalam i postanowiłam spróbować zjeść tylko 1 kolację... Ale okazuje się to niewypałem niestety. I wracam do nieszczesnych salatekNo niestety nie mialam sil na nic innego. Sprobuje z salatkami. Dzieki!
Ketony w moczu tez badasz? Kurczę to wygląda, ze u Ciebie caly dzien z tym wszystkim schodzi...ooo ja dzis kryzys miałam od rana... najpierw na czczo nie zmierzyłam, pozniej 1h po śniadaniu 148... A wczoraj zaszalalam i postanowiłam spróbować zjeść tylko 1 kolację... Ale okazuje się to niewypałem niestety. I wracam do nieszczesnych salatek
Przez te pomiary cukru, ketonow w moczu, aplikacja luteiny i lezeniem po niej i gotowaniem na czas... w ogole czasu nie mam...
Nie wyrabiam się z tym wszystkim siedząc w domu, jeszcze jakby do pracy trzeba było chodzic to ja nie wiem
ja wczoraj bylam na weselu i tak się słodkiego opchalam ze cukier dziś mi szalejeJa jutro robię morfo, mocz, tsh, glukozę i wirusówki. Ciekawe ile mi glukozy wyjdzie Patrzyłam rok temu przy krzywej miałam 90 na czczo czyli chyba dużo jak na ciążę, ale po 2h 70 Ta moja hipoglikemia Co prawda już dziś zjadłam 2 kawałki ciasta, ale już do wieczora nie jem słodyczy.
@Kocka a ty masz jakąś dietę??
Też miałam cukrzycę ciążową. Jadłam 5 razy dziennie. Cukier mierzyłam 6 razy dziennie. Ketony w moczu też to jest standardowe przy cukrzycy. I niestety doszła mi insulina na noc pomimo diety.ooo ja dzis kryzys miałam od rana... najpierw na czczo nie zmierzyłam, pozniej 1h po śniadaniu 148... A wczoraj zaszalalam i postanowiłam spróbować zjeść tylko 1 kolację... Ale okazuje się to niewypałem niestety. I wracam do nieszczesnych salatek
Przez te pomiary cukru, ketonow w moczu, aplikacja luteiny i lezeniem po niej i gotowaniem na czas... w ogole czasu nie mam...
Nie wyrabiam się z tym wszystkim siedząc w domu, jeszcze jakby do pracy trzeba było chodzic to ja nie wiem
Dokładnie, lekarz kazał nie panikować. Ograniczyć słodycze i owoce ( ale nie do zera, okazjonalnie mogę sobie pozwolić). I mam zrobić jakieś dodatkowe badania przed kolejna wizyta. Mam problemy z tarczyca, to też może wpływać na cukier pośrednio.Nie przejmuj sie. Wazne, żebyś cos jadla... masz powtorzyc za jakis czas badanie?
Mi tez wyszedl cukier 95. Kazala odstawic slodycze i owoce po poludniu i powtorzyc. Wyszlo 78.
Ok. Nie wtrącam się.Tak jak pisałam wyżej mój wynik miałam omawiany z lekarzem. Łatwo mówić, jak się żywić jak w ogóle można jeść. W ciąży bliźniaczej na serio jest mi nie do śmiechu. Czuje się jak przemielona kupa i podziekuje za dobre rady, bo wiem co powinnam jeść, wiem też co jestem w stanie zjeść
Też to oglądałamBardzo polecam, jeszcze miesiąc temu ogladalam kilka filmów dokumentalnych o in vitro. Pierwszy to ten co prowadziła Małgorzata Rozenek i a kolejne dotyczą par które podchodziły do in vitro w klinice Novum.
Tez mam problemy z tarczyca....Dokładnie, lekarz kazał nie panikować. Ograniczyć słodycze i owoce ( ale nie do zera, okazjonalnie mogę sobie pozwolić). I mam zrobić jakieś dodatkowe badania przed kolejna wizyta. Mam problemy z tarczyca, to też może wpływać na cukier pośrednio.
Wkurzyło mnie tylko "dawanie dobrych rad" o które nie prosiłam. Zakładam jednak, że od czegoś mam lekarza za jego rady place gruby hajs