reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak jak pisałam wyżej mój wynik miałam omawiany z lekarzem. Łatwo mówić, jak się żywić jak w ogóle można jeść. W ciąży bliźniaczej na serio jest mi nie do śmiechu. Czuje się jak przemielona kupa i podziekuje za dobre rady, bo wiem co powinnam jeść, wiem też co jestem w stanie zjeść
Nie przejmuj sie. Wazne, żebyś cos jadla... masz powtorzyc za jakis czas badanie?
Mi tez wyszedl cukier 95. Kazala odstawic slodycze i owoce po poludniu i powtorzyc. Wyszlo 78.

No niestety nie mialam sil na nic innego. Sprobuje z salatkami. Dzieki!
ooo ja dzis kryzys miałam od rana... najpierw na czczo nie zmierzyłam, pozniej 1h po śniadaniu 148... A wczoraj zaszalalam i postanowiłam spróbować zjeść tylko 1 kolację... Ale okazuje się to niewypałem niestety. I wracam do nieszczesnych salatek🤦‍♀️
Przez te pomiary cukru, ketonow w moczu, aplikacja luteiny i lezeniem po niej i gotowaniem na czas... w ogole czasu nie mam... 😐
Nie wyrabiam się z tym wszystkim siedząc w domu, jeszcze jakby do pracy trzeba było chodzic to ja nie wiem🤦‍♀️

ooo ja dzis kryzys miałam od rana... najpierw na czczo nie zmierzyłam, pozniej 1h po śniadaniu 148... A wczoraj zaszalalam i postanowiłam spróbować zjeść tylko 1 kolację... Ale okazuje się to niewypałem niestety. I wracam do nieszczesnych salatek🤦‍♀️
Przez te pomiary cukru, ketonow w moczu, aplikacja luteiny i lezeniem po niej i gotowaniem na czas... w ogole czasu nie mam... 😐
Nie wyrabiam się z tym wszystkim siedząc w domu, jeszcze jakby do pracy trzeba było chodzic to ja nie wiem🤦‍♀️
Ketony w moczu tez badasz? Kurczę to wygląda, ze u Ciebie caly dzien z tym wszystkim schodzi...
Podziwiam. Ja gotuje i cos tam robie w domu ale co jakis czas musze sie polozyc. Na szczescie prace mam zdalna, wiec wiekszosc na sofie.
Z cukrzyca mi sie wydaje, ze najwiekszy problem z tym gotowanie na czas. Tak na zawolanie wszystko. Ciezko cos innego zrobic w ciagu dnia :/

Ja jutro robię morfo, mocz, tsh, glukozę i wirusówki. Ciekawe ile mi glukozy wyjdzie🙉 Patrzyłam rok temu przy krzywej miałam 90 na czczo czyli chyba dużo jak na ciążę, ale po 2h 70😏 Ta moja hipoglikemia 😜 Co prawda już dziś zjadłam 2 kawałki ciasta, ale już do wieczora nie jem słodyczy.
@Kocka a ty masz jakąś dietę??
ja wczoraj bylam na weselu i tak się słodkiego opchalam ze cukier dziś mi szaleje 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Też miałam cukrzycę ciążową. Jadłam 5 razy dziennie. Cukier mierzyłam 6 razy dziennie. Ketony w moczu też to jest standardowe przy cukrzycy. I niestety doszła mi insulina na noc pomimo diety.

Nie przejmuj sie. Wazne, żebyś cos jadla... masz powtorzyc za jakis czas badanie?
Mi tez wyszedl cukier 95. Kazala odstawic slodycze i owoce po poludniu i powtorzyc. Wyszlo 78.
Dokładnie, lekarz kazał nie panikować. Ograniczyć słodycze i owoce ( ale nie do zera, okazjonalnie mogę sobie pozwolić). I mam zrobić jakieś dodatkowe badania przed kolejna wizyta. Mam problemy z tarczyca, to też może wpływać na cukier pośrednio.
Wkurzyło mnie tylko "dawanie dobrych rad" o które nie prosiłam. Zakładam jednak, że od czegoś mam lekarza :p za jego rady place gruby hajs 😄

Tak jak pisałam wyżej mój wynik miałam omawiany z lekarzem. Łatwo mówić, jak się żywić jak w ogóle można jeść. W ciąży bliźniaczej na serio jest mi nie do śmiechu. Czuje się jak przemielona kupa i podziekuje za dobre rady, bo wiem co powinnam jeść, wiem też co jestem w stanie zjeść
Ok. Nie wtrącam się.

reklama
Dokładnie, lekarz kazał nie panikować. Ograniczyć słodycze i owoce ( ale nie do zera, okazjonalnie mogę sobie pozwolić). I mam zrobić jakieś dodatkowe badania przed kolejna wizyta. Mam problemy z tarczyca, to też może wpływać na cukier pośrednio.
Wkurzyło mnie tylko "dawanie dobrych rad" o które nie prosiłam. Zakładam jednak, że od czegoś mam lekarza :p za jego rady place gruby hajs 😄
Tez mam problemy z tarczyca....
Ja moge jesc owoce w pierwszej połowie dnia ;) nie wyobrażam sobie ograniczyc je do zera. Zwlaszcza, ze idzie wiosna i lato 😂
Ja to myślę, ze u mnie ten cukier mogl wyjsc taki wysoki bo ja robiłam wtedy badania po 10...

Do góry