Bardzo liczę na utrzymanie ciąży, a ze już byłam dwa razy, to wiem co mnie czeka. Wiec pewnie dlatego mam inne podejście i korzystamPewnie teraz jeszcze częściej odwiedzasz niż przed. Hahaha zachcianki ciążowe
reklama
mala_Mi 80
Fanka BB :)
Śliczna jest gratuluję!!Dziewczyny możecie mnie albo nie pamiętać albo nie znać, ale swojego czasu prowadziłam tu kalendarz po kilku procedurach i transferach udało mi się zajść w ciążę urodzić moja miłość Natalke, 20.03 minie rok. Przyczyną mojej niepłodności były całkowicie obydwa niedrozne jajowody. Tak mam wpisane w karcie NIEDROZNE OBUSTRONNIE JAJOWODY, WIELOKROTNIE DIAGNOZOWANE. dzisiaj chciałam wamnprzeddtawic swoją drugą miłość BASIE Nasz cud z którą zaszłam w naturalną ciążę przy niedroznych jajowodach 3 miesiące po porodzie hehehe. Basia również urodzona przez cc w Matce Polce w łodzi. Kochane zawsze trzeba mieć wiarę i walczyć oddaje z przyjemnością swój brzuszek
Dziewczyny, czy któraś z Was była na długim protokole bez leków antykoncepcyjnych? Ja dostałam tylko zastrzyki (gonapeptyl) żeby wyciszyć przysadkę, a później mamy zacząć stymulację. Zastanawiam się kiedy włącza się leki, a kiedy nie.
Ja miałam Gonapeptyl od 1 dc. Później sprawdziłam progesteron i estradiol i jsk wartości były odpowiednie to włączyliśmy Mensinorm i Bemfola.Dziewczyny, czy któraś z Was była na długim protokole bez leków antykoncepcyjnych? Ja dostałam tylko zastrzyki (gonapeptyl) żeby wyciszyć przysadkę, a później mamy zacząć stymulację. Zastanawiam się kiedy włącza się leki, a kiedy nie.
No patrz, a ja mam zrobić proga 24 dnia cyklu i jak będzie ok (chyba taki jak powinien być po owulce) to mam zacząć się kłuć. Co lekarz to inna kombinacja A powiedz mi, ile u Ciebie trwał ten długi protokół?Ja miałam Gonapeptyl od 1 dc. Później sprawdziłam progesteron i estradiol i jsk wartości były odpowiednie to włączyliśmy Mensinorm i Bemfola.
To nie był długi protokół, bo zaczęłam z 1 dc. W 2 dc zrobiłam badanie i okazało się ze mam wysoko hormony, i dopiero w 6 dc zaczęłam Mensinorm i Bemfola. Później podglad i przedłużanie przyjmowania leków, chyba dopiero w 20 dc miałam punkcję.No patrz, a ja mam zrobić proga 24 dnia cyklu i jak będzie ok (chyba taki jak powinien być po owulce) to mam zacząć się kłuć. Co lekarz to inna kombinacja A powiedz mi, ile u Ciebie trwał ten długi protokół?
W drugiej stymulacji tez zaczęłam od Gonspeptylu w 1 dc a w 3 dc zaczęłam Bemfola i Menopur. Nie badałam badałam już hormonów bo wcześniejszy cykl miałam na tabletkach antykoncepcyjnych.
Punkcja była w 15 dc.
To ja jestem na jakimś krótkim z wyciszeniem chyba. Zaczynam w jednym cyklu po owu, a kończę w drugim. Ciężko sie połapaćTo nie był długi protokół, bo zaczęłam z 1 dc. W 2 dc zrobiłam badanie i okazało się ze mam wysoko hormony, i dopiero w 6 dc zaczęłam Mensinorm i Bemfola. Później podglad i przedłużanie przyjmowania leków, chyba dopiero w 20 dc miałam punkcję.
W drugiej stymulacji tez zaczęłam od Gonspeptylu w 1 dc a w 3 dc zaczęłam Bemfola i Menopur. Nie badałam badałam już hormonów bo wcześniejszy cykl miałam na tabletkach antykoncepcyjnych.
Punkcja była w 15 dc.
reklama
Ja dałam sobie spokój jakiś czas temu ze zidentyfikowaniem protokołu. Ważne ze podziałałBardzo liczę na utrzymanie ciąży, a ze już byłam dwa razy, to wiem co mnie czeka. Wiec pewnie dlatego mam inne podejście i korzystam
Podziel się: