reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny możecie mnie albo nie pamiętać albo nie znać, ale swojego czasu prowadziłam tu kalendarz :) po kilku procedurach i transferach udało mi się zajść w ciążę urodzić moja miłość Natalke, 20.03 minie rok. Przyczyną mojej niepłodności były całkowicie obydwa niedrozne jajowody. Tak mam wpisane w karcie NIEDROZNE OBUSTRONNIE JAJOWODY, WIELOKROTNIE DIAGNOZOWANE. dzisiaj chciałam wamnprzeddtawic swoją drugą miłość:) BASIE Nasz cud z którą zaszłam w naturalną ciążę przy niedroznych jajowodach 3 miesiące po porodzie hehehe. Basia również urodzona przez cc w Matce Polce w łodzi. Kochane zawsze trzeba mieć wiarę i walczyć:) oddaje z przyjemnością swój brzuszek :)
Śliczna jest 😍😍😍 gratuluję!!

Czy któraś z Was się zna ? Co mówią te wyniki 🤔

Załączniki

• Screenshot_20220311-181459.png
    Screenshot_20220311-181459.png
    28,5 KB · Wyświetleń: 82
  • Screenshot_20220311-181524.png
    Screenshot_20220311-181524.png
    26,3 KB · Wyświetleń: 85
  • Screenshot_20220311-181538.png
    Screenshot_20220311-181538.png
    25,1 KB · Wyświetleń: 80
Hej dziewczynki mam pytanie kiedy mówiłyście swojej rodzinie o ciąży? 🙂
Co do tej soli to ja zawsze lubiłam dużo solić ale odkąd jestem w ciąży to lubię jeszcze bardziej 😀

Dziewczyny, czy któraś z Was była na długim protokole bez leków antykoncepcyjnych? Ja dostałam tylko zastrzyki (gonapeptyl) żeby wyciszyć przysadkę, a później mamy zacząć stymulację. Zastanawiam się kiedy włącza się leki, a kiedy nie.

Dziewczyny, czy któraś z Was była na długim protokole bez leków antykoncepcyjnych? Ja dostałam tylko zastrzyki (gonapeptyl) żeby wyciszyć przysadkę, a później mamy zacząć stymulację. Zastanawiam się kiedy włącza się leki, a kiedy nie.
Ja miałam Gonapeptyl od 1 dc. Później sprawdziłam progesteron i estradiol i jsk wartości były odpowiednie to włączyliśmy Mensinorm i Bemfola.

Ja miałam Gonapeptyl od 1 dc. Później sprawdziłam progesteron i estradiol i jsk wartości były odpowiednie to włączyliśmy Mensinorm i Bemfola.
No patrz, a ja mam zrobić proga 24 dnia cyklu i jak będzie ok (chyba taki jak powinien być po owulce) to mam zacząć się kłuć. Co lekarz to inna kombinacja :) A powiedz mi, ile u Ciebie trwał ten długi protokół?

No patrz, a ja mam zrobić proga 24 dnia cyklu i jak będzie ok (chyba taki jak powinien być po owulce) to mam zacząć się kłuć. Co lekarz to inna kombinacja :) A powiedz mi, ile u Ciebie trwał ten długi protokół?
To nie był długi protokół, bo zaczęłam z 1 dc. W 2 dc zrobiłam badanie i okazało się ze mam wysoko hormony, i dopiero w 6 dc zaczęłam Mensinorm i Bemfola. Później podglad i przedłużanie przyjmowania leków, chyba dopiero w 20 dc miałam punkcję.
W drugiej stymulacji tez zaczęłam od Gonspeptylu w 1 dc a w 3 dc zaczęłam Bemfola i Menopur. Nie badałam badałam już hormonów bo wcześniejszy cykl miałam na tabletkach antykoncepcyjnych.
Punkcja była w 15 dc.

To nie był długi protokół, bo zaczęłam z 1 dc. W 2 dc zrobiłam badanie i okazało się ze mam wysoko hormony, i dopiero w 6 dc zaczęłam Mensinorm i Bemfola. Później podglad i przedłużanie przyjmowania leków, chyba dopiero w 20 dc miałam punkcję.
W drugiej stymulacji tez zaczęłam od Gonspeptylu w 1 dc a w 3 dc zaczęłam Bemfola i Menopur. Nie badałam badałam już hormonów bo wcześniejszy cykl miałam na tabletkach antykoncepcyjnych.
Punkcja była w 15 dc.
To ja jestem na jakimś krótkim z wyciszeniem chyba. Zaczynam w jednym cyklu po owu, a kończę w drugim. Ciężko sie połapać :)

reklama
Do góry