reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a czy Wy mi możecie powiedzieć jak wygląda sprawa kolejnego transferu. Jutro lekarz ale się zastanawiam. Mam zamrożony zarodek chodowany do 5 doby. I teraz to czekam na miesiączkę i jak to dalej wygląda?
U mnie było tak że musiałam odczekać jeden cykl po biochemicznych ... Natomiast jak było puste jajo po poronieniu sprawdzałam czy beta spadła do zera ( poroniłam w październiku a następny transfer miałam w grudniu ) i jak wszystko było dobrze na USG to mogłam podejść do kolejnego transferu .

reklama
Dziewczyny a czy Wy mi możecie powiedzieć jak wygląda sprawa kolejnego transferu. Jutro lekarz ale się zastanawiam. Mam zamrożony zarodek chodowany do 5 doby. I teraz to czekam na miesiączkę i jak to dalej wygląda?
Ja ci powiem na swoim przykladzie - pierwszy transfer beta 103 w 8dpt potem sie zatrzymała i okazała sie ciąza biochemiczna. odstawiłam leki i po jakis 5 dniach przyszła miesiaczka. Oczywiscie sprawdziłam czy beta spadła do zera. Pani doktor chciala robic badania ja powiedziałąm ze chce od razu robic kolejny transfer nie robic przerw. Wiec po skonczonym okresie przystapiłam do działania. I udało sie jestem wlasnie w 20 tc wlasnie z kolejnego trasferu po biochemicznej ciazy, także uszka do góry. Biochem to czesto "dobry znak" chociaz wiem jak to boli bo przeszłam to samo. Powodzenia.
Edit: jestes na naturalnym cyklu czy sztucznym?

Hej , ja znów dawno się nie odzywałam ale potrzebuje waszej pomocy ... No więc do końca tego tygodnia biorę tabletki i od przyszłego tygodnia mam zacząć stymulację ... Teraz z związku z tym co dzieje się na Ukrainie... Zastanawiam się czy ja zaczynać ... Nie wiem co robić , co myśleć ... Zaczyna ogarniać mnie lek i strach ... Eh... Leki już czekają a ja dalej się głowie z tym co zrobić 😔😔😔😔 oczywiście jestem całym sercem z Ukrainą. Pomagam jak tylko mogę ale boje się czy to wszystko nie pojedzie dalej i zacznie się wojna w Polsce 😔😔😔
Moj maz mowi to samo ale...jak bym czekala np.zeby pandemia sie skonczyla to do tej pory nie mialabym dziecka.A zaczelam wszystko jak tylko sie cale to 💩 rozpetalo
Polska jest w innej sytuacji niz Ukraina.My jestesmy w NATO.Wiec jesli Putin zaatakuje nas to zaatakuje cale NATO.
Startuj👍👍

Ja ci powiem na swoim przykladzie - pierwszy transfer beta 103 w 8dpt potem sie zatrzymała i okazała sie ciąza biochemiczna. odstawiłam leki i po jakis 5 dniach przyszła miesiaczka. Oczywiscie sprawdziłam czy beta spadła do zera. Pani doktor chciala robic badania ja powiedziałąm ze chce od razu robic kolejny transfer nie robic przerw. Wiec po skonczonym okresie przystapiłam do działania. I udało sie jestem wlasnie w 20 tc wlasnie z kolejnego trasferu po biochemicznej ciazy, także uszka do góry. Biochem to czesto "dobry znak" chociaz wiem jak to boli bo przeszłam to samo. Powodzenia.
Edit: jestes na naturalnym cyklu czy sztucznym?
Teraz byłam na sztucznym, a co lekarz mi powie to bd wiedzieć jutro. Wolne być na sztucznym bo to jest lepsze dla nas. Do inseminacji też podchodziłam zawsze na sztucznych to lekarz chyba je woli. Ja też chcę zacząć zaraz po miesiączce. Możesz mi powiedzieć jak to na cyklu sztucznym wygląda? Boli boli bardzo. Nie przeżywałam tak nieudanych inseminacji bo po prostu nic nie ma i koniec a tu nadzieja była e3 tygonie. Jestem w szoku czeku jest ta biochemiczna ciąży 12 lat temu zaszłam i urodziłam normalnie. Myślałam że jak już mamy zapłodnione jajeczko to wszytko bd dobrze a tu proszę taka niespodzianka.

Hej , ja znów dawno się nie odzywałam ale potrzebuje waszej pomocy ... No więc do końca tego tygodnia biorę tabletki i od przyszłego tygodnia mam zacząć stymulację ... Teraz z związku z tym co dzieje się na Ukrainie... Zastanawiam się czy ja zaczynać ... Nie wiem co robić , co myśleć ... Zaczyna ogarniać mnie lek i strach ... Eh... Leki już czekają a ja dalej się głowie z tym co zrobić 😔😔😔😔 oczywiście jestem całym sercem z Ukrainą. Pomagam jak tylko mogę ale boje się czy to wszystko nie pojedzie dalej i zacznie się wojna w Polsce 😔😔😔
Tego nikt nie wie, chociaż jak dla mnie nie ma podstaw zeby u nas sie zaczela wojna..
A moze jesli tak na Ciebie działają te wydarzenia warto z psychologiem sie skonsultować?
Ja osobiscie bym nie przekładala inv, cale te procedury dlugo trwają wszystko się ciagnie itp. , A podobnie jak sie covid zaczynal tez byla niewiadoma ale to tez Twoja indywidualna decyzja

10dpt betahcg 429
12dpt betahcg 989
Estradiol 1400
Progesteron 27
Boże jest chyba dobrze? Prawda? Przyrost spadł z 180% do 130% ale to chyba normalne, prawda?
No piekny ten przyrost ! Kropek sie rozkreca 👍👌 Ja bym tylko nad progesteronem popracowala. Mi ostatnio lekarzmowil,ze jesli bedzie ponizej 30 to zeby zwiekszyc dawke luteiny
Dzieje sie magia !

reklama
Do góry