reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Badałam u mnie mutacji nie stwierdzono. Czy w tym przypadku każą jedynie przebadać zarodki czy czekają nas jeszcze jakieś dodatkowe badania? Kariotyp mamy obydwoje prawidłowy innych mutacji też nie stwierdzono tylko ta jedna u męża.
Wiesz co z tego co wiem to znaczy że nie ma żadnych przeszkód na posiadanie całkowicie zdrowego dziecka, więc się nie denerwuj. Bardzo dużo par ma tą mutacje u jednej ze stron i nawet nie jest tego świadoma. A dlaczego robiliście Cftr? Czy plemniki męża wyszły kiepsko na badaniach? Czy tak asekuracyjnie przebadaliscie?

Hej , ja znów dawno się nie odzywałam ale potrzebuje waszej pomocy ... No więc do końca tego tygodnia biorę tabletki i od przyszłego tygodnia mam zacząć stymulację ... Teraz z związku z tym co dzieje się na Ukrainie... Zastanawiam się czy ja zaczynać ... Nie wiem co robić , co myśleć ... Zaczyna ogarniać mnie lek i strach ... Eh... Leki już czekają a ja dalej się głowie z tym co zrobić 😔😔😔😔 oczywiście jestem całym sercem z Ukrainą. Pomagam jak tylko mogę ale boje się czy to wszystko nie pojedzie dalej i zacznie się wojna w Polsce 😔😔😔
Przestań tak myśleć! Robicie dziecko i tyle.

Eh... No właśnie ... Boje się że teraz nie podejdę do stymulacji i później będę sobie pluła w brodę ... I tak najwcześniej mogła bym podejść do transferu w czerwcu badz w lipcu
.. ( przed nami jeszcze szczepienia , kontrolne Allo mrl ...) Eh ... Gubię się w tym wszystkim już ... Ciągle mam nadzieję że obudzę się i w wiadomościach podadzą że wojska rosyjskie wycofują się z Ukrainy ... Ciągle mam nadzieję i bardzo w to wierzę że zaraz się to skończy ... A co jeśli dane nam będzie uciekać z kraju ... Co jeśli się mylę i zaatakują też Polskę 😔😔😔
Nie zaatakuje! Trzeba myslec pozytywnie i modlic sie, zeby tak było. Jakbysmy mialy czekac az bedzie idealnie to bysmy sie nie doczekaly.
Podchodz do stymulacji i przygotowuj sie na swój cud 🥰

No właśnie o endometrium lekarz mi nic nie mówił. Więc pewnie było dobrze. Ja nie wiem jak to jest bo ja brałam dużo zastrzykow ale miałam stymulację później punkcje i za 2 dni transfer więc nie wiem. 😀 Wiem tylko że teraz bd miała zarodek chodowany do 5 doby.
a ok to teraz bedzie tak ze chyba 3 dnia cyklu dostaniesz estradiol potem progeteron i obserwujecie endometrium. Jak endometrium bedxzie ładne to robicie transfer :) U mnie to było ok 18dc na sztucznym. Czyli dostajesz leki i sprawdzacie endometrium co jakis czas.

reklama
a ok to teraz bedzie tak ze chyba 3 dnia cyklu dostaniesz estradiol potem progeteron i obserwujecie endometrium. Jak endometrium bedxzie ładne to robicie transfer :) U mnie to było ok 18dc na sztucznym. Czyli dostajesz leki i sprawdzacie endometrium co jakis czas.
A ten estradiol to niebieskie tabletki? Teraz też je brałam. Czy zastzryki? Progresteron biorę teraz też luteina i czopki a i łykami duphostan.

Do góry