reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

O 15:30 kończę pracę. Muszę w strasznych korkach dojechał z jednego końca miasta na drugi więc około 16. Tylko progesteron nie będzie miarodajny. Bo biorę o 5:30 dopochwowo i o 6 pod język i zazwyczaj ok 7:30 miałam badanie. A teraz będzie dużo później, więc proga nie porównam. Na pewno będzie niższy.
Masz jeszcze swój naturalny progesteron produkowany przez ciałko żółte, powinien być koło 20 lub wiecej

reklama
To chyba może wskazywać na mukowiscydozę którą można ewentualnie przekazać dalej. Czy Ty też badałaś Cftr? Bo jeśli wyjdzie u faceta to u kobiety oprócz kariotypu też trzeba to dodatkowo zbadać. Jeśli tylko jedno z rodziców to ma to może być zdrowiutki bobas.
Badałam u mnie mutacji nie stwierdzono. Czy w tym przypadku każą jedynie przebadać zarodki czy czekają nas jeszcze jakieś dodatkowe badania? Kariotyp mamy obydwoje prawidłowy innych mutacji też nie stwierdzono tylko ta jedna u męża.

Dziewczyny a czy Wy mi możecie powiedzieć jak wygląda sprawa kolejnego transferu. Jutro lekarz ale się zastanawiam. Mam zamrożony zarodek chodowany do 5 doby. I teraz to czekam na miesiączkę i jak to dalej wygląda?

Hej , ja znów dawno się nie odzywałam ale potrzebuje waszej pomocy ... No więc do końca tego tygodnia biorę tabletki i od przyszłego tygodnia mam zacząć stymulację ... Teraz z związku z tym co dzieje się na Ukrainie... Zastanawiam się czy ja zaczynać ... Nie wiem co robić , co myśleć ... Zaczyna ogarniać mnie lek i strach ... Eh... Leki już czekają a ja dalej się głowie z tym co zrobić 😔😔😔😔 oczywiście jestem całym sercem z Ukrainą. Pomagam jak tylko mogę ale boje się czy to wszystko nie pojedzie dalej i zacznie się wojna w Polsce 😔😔😔

Ostatnia edycja:
Hej , ja znów dawno się nie odzywałam ale potrzebuje waszej pomocy ... No więc do końca tego tygodnia biorę tabletki i od przyszłego tygodnia mam zacząć stymulację ... Teraz z związku z tym co dzieje się na Ukrainie... Zastanawiam się czy ja zaczynać ... Nie wiem co robić , co myśleć ... Zaczyna ogarniać mnie lek o strach ... Eh... Leki już czekają a ja dalej się głowie z tym co zrobić [emoji17][emoji17][emoji17][emoji17] oczywiście jestem całym sercem z Ukrainą. Pomagam jak tylko mogę ale boje się czy to wszystko nie pojedzie dalej i nie zacznie się wojna w Polsce [emoji17][emoji17][emoji17]
Ja tak czekałam jak się covid zaczął. I to był mój największy błąd.

Hej , ja znów dawno się nie odzywałam ale potrzebuje waszej pomocy ... No więc do końca tego tygodnia biorę tabletki i od przyszłego tygodnia mam zacząć stymulację ... Teraz z związku z tym co dzieje się na Ukrainie... Zastanawiam się czy ja zaczynać ... Nie wiem co robić , co myśleć ... Zaczyna ogarniać mnie lek i strach ... Eh... Leki już czekają a ja dalej się głowie z tym co zrobić 😔😔😔😔 oczywiście jestem całym sercem z Ukrainą. Pomagam jak tylko mogę ale boje się czy to wszystko nie pojedzie dalej i nie zacznie się wojna w Polsce 😔😔😔
Nie czekaj

Ja tak czekałam jak się covid zaczął. I to był mój największy błąd.
Eh... No właśnie ... Boje się że teraz nie podejdę do stymulacji i później będę sobie pluła w brodę ... I tak najwcześniej mogła bym podejść do transferu w czerwcu badz w lipcu
.. ( przed nami jeszcze szczepienia , kontrolne Allo mrl ...) Eh ... Gubię się w tym wszystkim już ... Ciągle mam nadzieję że obudzę się i w wiadomościach podadzą że wojska rosyjskie wycofują się z Ukrainy ... Ciągle mam nadzieję i bardzo w to wierzę że zaraz się to skończy ... A co jeśli dane nam będzie uciekać z kraju ... Co jeśli się mylę i zaatakują też Polskę 😔😔😔

Dziewczyny a czy Wy mi możecie powiedzieć jak wygląda sprawa kolejnego transferu. Jutro lekarz ale się zastanawiam. Mam zamrożony zarodek chodowany do 5 doby. I teraz to czekam na miesiączkę i jak to dalej wygląda?
I od miesiączki zaczynasz przygotowania do kolejnego transferu. Jeśli ba cyklu sztucznym to estrofem, a jeśli na naturalnym to obserwacja cyklu i oczekiwanie na owulację

reklama
Do góry