reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie ,to nie jest takie proste.Ciaza pozamaciczna zdarza sie z i bez kirow.Kiry sa genami ktore daja sygnal do endometrium o implantacji zarodka.Jesli ich nie ma ,zarodek pozostaje nie zaimplantowany i obumiera.Nie jest to tez tak na 100% bo sa tu osoby ,ktorym brakuje kirow implantacyjnych ,a zaszly w ciaze . W tym calym procesie nic nie jest " na pewno "
Kiry warto robic kiedy nie dochodzi do implantacji kolejny raz.Tyle ,ze wtedy trzeba sie przyjrzec paru rzeczom ,same Kiry to troche za malo.
Może ja powinnam spróbować. Co prawda mam mutacje V Leiden, Pai-1 i Mthfr ale myślę że to nie wszystko... Dziękuję za podpowiedzi

reklama
Hej tyle że ja w poniedziałek skończyłam brać i antybiotyk doustny na bakterie w moczu i antybiotyk dopochwowy na infekcje pochwy a dziś piątek i pochwa już od wczoraj znów szaleje ,,w poniedziałek mam zrobić posiew ale zanim będą wyniki i wizyta to masakra z tym 😥😥😥 nie da się funkcjonować 😥
Niestety te wszystkie antybiotyki osłabiają strasznie naszą florę bakteryjną i byle co powoduje podrażnienie 🙄 znam ten ból... Spróbuj kupić saszetki Tantum Rosa i podmywaj się dwa razy dziennie. Powinno złagodzić objawy

Tak podchodziłam...nie chciałam o tym pisać na forum nie chciałam tego podwójnie przeżywać. Wszystkich mówiłam że jeszcze trochę a tym czasem podeszłam i niestety dwa ostatnie mrozaki się nie przyjęły. Heparyna accofil nic nie pomogło..to już dla mnie koniec.
Ojej 😢strasznie to przykre i niesprawiedliwe💔, a nie chcesz spróbować jeszcze raz? Może trzeba jeszcze poszerzyć diagnostykę z immunologii?

Krzepliwosc, glukoza ok, mam hashimoto pod kontrola. Nk nie robilam... I właśnie wyszłam od lekarza i on twierdzi, że to u mnie nie ma znaczenia, bo ja nie zachodzę w ciaze, miałoby gdybym roniła.
Zaproponował protokół długi, mówi, że mamy skupić sie na komórkach jajowych.
Generalnie ja 7dpt zaczynam plamic, tak jakby nie dochodziło do implantacji. Mój lekarz twierdzi, ze to przez moje komórki (amh 1,3), a nie przez plemniki (morf 0%, slaba koncentracja i ruchliwość). Eh
A insulina za wysoka może osłabiać komórki.

reklama
Do góry