reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Era na sztucznym cyklu była robiona ja ogólnie mam problem z mieisaczkami bo mam nieregularne i to dość mocno
Hmm to dlatego wybrali cykl sztuczny. Ja mam cykle między 24 a 29 dni. Czyli też szału nie ma z regularnością, ale owulacja jeszcze mnie nie zawiodła.
Gdybyś chciała spróbować na naturalnym to powinnaś odpocząć trochę od leków (estrofem, progesteron) żebyś się wyregulowala i zaobserwować potem jeden cykl, jak rośnie Ci endometrium i kiedy mniej więcej masz owulację i czy masz w ogóle. Test era nie będzie się wtedy liczyć. Jeśli był robiony na sztucznym to tylko na sztucznym można go brać pod uwagę, na naturalnym może sie okazać ze masz normalne okno implantacyjne. Masz jeszcze zarodki?

Nie wiem co mam dalej robić zrobiłam już wszystko miałam ładną blastocyste z piątek doby 5 AA zrobilalam test era wyszło że okno jest przesunięte zrobiłam biopsje wyszło że mam zapalenie wyleczylam je. Teraz wziąłem do transferu atosiban, nacięcie otoczki embrioglue i intralipid i mimo to nie doszło do implantacji. Miała któraś z Was taka sytuację. Powiedzcie co teraz mi doradzacie
A immunologie sprawdzalas?

Hmm to dlatego wybrali cykl sztuczny. Ja mam cykle między 24 a 29 dni. Czyli też szału nie ma z regularnością, ale owulacja jeszcze mnie nie zawiodła.
Gdybyś chciała spróbować na naturalnym to powinnaś odpocząć trochę od leków (estrofem, progesteron) żebyś się wyregulowala i zaobserwować potem jeden cykl, jak rośnie Ci endometrium i kiedy mniej więcej masz owulację i czy masz w ogóle. Test era nie będzie się wtedy liczyć. Jeśli był robiony na sztucznym to tylko na sztucznym można go brać pod uwagę, na naturalnym może sie okazać ze masz normalne okno implantacyjne. Masz jeszcze zarodki?
Zarodków już nie mam mam tylko oocyty zamrożone lekarka mi mówiła że test era jest ciągle ważny i nie ma znaczenia czy jest robiony na cyklu sztucznym czy na naturalnym

reklama
Zarodków już nie mam mam tylko oocyty zamrożone lekarka mi mówiła że test era jest ciągle ważny i nie ma znaczenia czy jest robiony na cyklu sztucznym czy na naturalnym
To myślę, że warto zasięgnąć jeszcze jednej opini. Mi lekarz mówił, że receptywnosc jest ważna tylko na takim cyklu na jakim się robi. Dlatego miałam zagwozdkę na jakim robić, zdecydowałam na naturalnym i teraz transfery też muszę mieć na naturalnym.
Może jest jakaś wielka różnica między testem era a receptywnoscia, ale sądzę że nazwanie tego testu receptywnosc jest obejściem patentu testu era.

Do góry